2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

IVSZ Gyurós Tibor díj 2008 díjazottak

8 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/13851"><img class="image thumbnail" src="/files/images/foto_gyuros_dijatado_080605.thumbnail.JPG" border="0" alt="IVSZ Gyúrús Tibor-dija 2008 dijátadás" title="IVSZ Gyúrús Tibor-dija 2008 dijátadás" width="100" height="67" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>IVSZ Gyurós Tibor-dija 2008 dijátadás</strong></span></span> <p>Idén tizenegyedik alkalommal adták át az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) által alapított díjat, amellyel a szektor kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalati vezetőit ismerik el. A Gyurós Tibor nevét viselő díj bíráló bizottsága idén is a szakma legtöbb szavazatot kapott jelöltjei közül választotta ki a két győztest. </p><p>

 ivsz gyúrús tibor-dija 2008 dijátadásIVSZ Gyurós Tibor-dija 2008 dijátadás

Idén tizenegyedik alkalommal adták át az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) által alapított díjat, amellyel a szektor kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalati vezetőit ismerik el. A Gyurós Tibor nevét viselő díj bíráló bizottsága idén is a szakma legtöbb szavazatot kapott jelöltjei közül választotta ki a két győztest.

 ivsz gyúrús tibor-dija 2008 dijátadásIVSZ Gyurós Tibor-dija 2008 dijátadás

Idén tizenegyedik alkalommal adták át az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) által alapított díjat, amellyel a szektor kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalati vezetőit ismerik el. A Gyurós Tibor nevét viselő díj bíráló bizottsága idén is a szakma legtöbb szavazatot kapott jelöltjei közül választotta ki a két győztest.

2008-ban az Év Informatikai Cégvezetője Bozsó Julianna, a VirusBuster Kft. ügyvezetője, az Év Fiatal Informatikai Vállalkozója pedig Fazakas András, a Nav N Go Kft. operatív igazgatója lett.

A díjakat Keresztesi János az IVSZ nemrégiben megválasztott új elnöke, Baja Ferenc kormányzati informatikáért felelős kormánybiztos és Kroó Norbert, a Bíráló Bizottság elnöke, az MTA alelnöke adta át.2008. június 5-én immár 11-ik alkalommal kerültek átadásra az IVSZ Gyurós Tibor Díjai, amellyel a Szövetség minden évben a hazai informatika szektor kiválóságait és reménységeit díjazza. „2006-ban Szőke Márton az Indextools alapító tulajdonosa kapta meg az IVSZ Gyurós Tibor díját az „Év Fiatal Informatikai Vállalkozója" kategóriában. Mint ismeretes, az Indextools webanalitikai üzletágát idén áprilisban felvásárolta a Yahoo, miután a cég úttörő technológiai megoldásaival bedolgozta magát a terület globális legjobbjai közé. Ez nemcsak az infokommunikációs szakma legtekintélyesebb elismerését odaítélő zsűri munkáját dicséri." – emelte ki Keresztesi János az IVSZ elnöke.

Jól mutatja azt is, hogy nemzetközi összevetésben is kiemelkedő teljesítményre képes ez a szektor. A hazai IKT jelentősége nem csak abban áll, hogy a GDP közel 10%-át adja, hanem az egyik legdinamikusabban fejlődő szektor, amelynek sikere kihathat a teljes gazdaságra. Ma már IKT használata nélkül nincs hatékonyan működő vállalkozás, nincs növekedés, bármely területet nézzük is, de éppenséggel nincs olcsó állam sem.

„A Gyúrós Tibor díj nekem a sikerről, a növekedésről, az eredményességről szól. Jó lenne minél több ilyen sikertörténetről hallani és meggyőződésem, hogy a hazai IKT szakma képes lenne még több kiemelkedő eredményt felmutatni, ha a hazai gazdasági, szabályozási környezet mindezt lehetővé tenné" – folytatta Keresztesi.A jelentős civil szervezet elnöke szerint az adó- és járulékrendszer átalakítására, a bürokrácia visszaszorítására és a szakemberképzés megreformálására lenne szükség ahhoz, hogy a szektor valóban a hazai gazdaság motorjává válhasson.  

 bozsó julianna - vírusbusterBozsó Julianna – VírusbusterBozsó Julianna lett az Év Informatikai Cégvezetője. A neves napi- és hetilapok főszerkesztőiből, illetve informatikai szakemberekből álló zsűri az IKT szektor szakembereinek jelölései alapján választotta ki a 8 pályázatot benyújtó szakember közül „Az Év Informatikai Cégvezetőjét" és „Az Év Fiatal Informatikai Vállalkozóját". Az előbbi elismerést idén Bozsó Julianna, a VirusBuster Kft. ügyvezetője kapta, aki egyik alapítóként 1997 óta irányítja a teljes körű IT biztonságtechnikai megoldásokat kínáló vállalatot. Az alapítástól eltelt 11 évben a VirusBuster Kft. egy 6 fős, 8 milliós árbevételű cégből egy 625 milliós, 58 fős céggé fejlődött, amelyben Bozsó Juliannának jelentős szerepe van. 

fazakas andrás navngoFazakas András NavnGoAz Év Fiatal Informatikai Vállalkozója címet a Nav N Go Kft. operatív igazgatója, Fazakas András kapta. A fiatal szakember 2005-ben csatlakozott a Nav N Go csapatához, ahol olyan vállalati struktúrát alakított ki, amely a nemzetközi piac igényeinek megfelelően egy folyamatosan bővülő és megújuló iparágban is megállja a helyét. A Nav N Go vállalatának növekedését Fazakas András építő munkája kísérte végig, így lett mára a 10 fős „garázscégből" egy majdnem 250 főt alkalmazó navigációs szoftveróriás, amelynek termékei olyan csúcsmárkák termékeiben futnak, mint a HP, a Sony PSP, a Clarion, vagy az Asus.  Az operatív igazgató legnagyobb feladatának azt tartja, hogy stabil hátteret biztosítson ahhoz, hogy a Nav N Go elérje célját, miszerint piacvezető szoftverfejlesztő cég lehessen.

A Bíráló Bizottság tagjaiBíró István – ügyvezető, Computerworld (IDG)

Bódi Gábor – főigazgató, MeH-Elektronikuskormányzat Központ

Demcsák Mária – cégvezető, Piac és Profit

Dr. Kroó Norbert -alelnök, MTA

Rétfalvi György – vezérigazgató, ITDH

Sági Gyöngyi – szerkesztő, Világgazdaság

Straub Elek – igazgatósági tag, Graphisoft R&D Zrt.

Szabadkai Andrea – Gyurós Tibor özvegye

Sziebig Andrea – főszerkesztő, IT Business

Vass Ilona – általános elnök helyettes, NKTH

Az IVSZ először 1997 végén írta ki a „Az Év Informatikai Vezetője" és „Az Év Fiatal Informatikai Vállalkozója" pályázatát, azzal a céllal, hogy hagyományt teremtve minden évben díjazzon két kiemelkedő informatikai menedzsert. A díjban minden évben olyan kiemelkedő szakemberek részesültek, akik  kimagasló eredményességgel vezetik saját vállalatukat és tevékenységükkel jelentős mértékben hozzájárulnak a hazai informatika fejlődéséhez.

Az IVSZ elnökének, Gyurós Tibornak váratlan halála után az IVSZ elnöksége 2001-ben úgy döntött, hogy a díjakat Gyurós Tibor emlékére, a volt IVSZ elnökről és kiváló informatikai cégvezetőről nevezi el. Az elmúlt egy évtizedben az IVSZ a különdíjakkal együtt több mint 20 elismerést adott át, s a díjazottak közül számos informatikai szakember ma már nem csak a hazánk, hanem a régió IKT iparágának aktív formálója.

Gyurós Tibor 1963-ban született Győrött, tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karának Híradástechnikai Szakán fejezte be summa cum laude minősítéssel 1986-ban. 1987-től tíz éven át a Rolitronnál dolgozott, előbb mint szoftverfejlesztő, illetve divízió-vezető, majd mint igazgatósági tag, 1992-től pedig mint vezérigazgató. A Synergon a Rolitron Informatikai Rt. és az Optotrans Kommunikációs Rt. egyesüléséből jön létre 1997-be, melynek Gyurós Tibor lett az elnök vezérigazgatója. Ezek alatt az évek alatt Gyurós Tibor az informatikai szakma kiemelkedő személyiségévé vált. Az ő nevéhez fűződött az első informatikai akvizíció létrehozása, az első magyar IT-cég tőzsdére vitele, illetve az Informatikai Vállalkozások Szövetsége mai kereteinek és missziójának kialakítása. Az Informatikai Vállalkozások Szövetségében, valamint az Informatikai Érdekegyeztető Fórumban betöltött elnöki posztján mindig a teljes magyar informatikai ipar érdekeit képviselte. 

Gyurós Tibor Díj eddigi díjazottjai:

2007:Kmetty József-  a KÜRT Zrt. vezérigazgatója

Csiszér Béla,- a Sicontact Kft. ügyvezető igazgatója 2006:Lakatos István – a Műszertechnika zRt. Vezérigazgatója

Szőke Márton – az Indextools Kft. ügyvezető igazgatója

2005:Vaspál Vilmos – a Freesoft Rt. Elnöke

Vinnai Balázs – az IND Kft. ügyvezető igazgatója

2003:Illés Antal – a HUMANsoft Kft. ügyvezető igazgatója

Szigetvári József – az IDG Hungary Kft. Lapigazgatója

2002:Vityi Péter – a Microsoft Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója

Dr. Czinege László – a Hewlett-Packard Magyarország Kft. divízió igazgatója

2001:Dr. Prószéky Gábor – a MorphoLogic Kft. ügyvezető igazgatója

Scharek Viktor – a Compaq Computer Magyarország Kft. kereskedelmi igazgatója

 2000:Keresztesi János – a Sun Microsystems Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója

Nemes Dániel – a Telnet Magyarország Rt. elnök-vezérigazgatója

Kenyeres Judit – az ICL Hungary Kft projektvezetője kapta az "Év Informatikai Projekt Vezetője –

2000 nem adtak ki díjat.

1999:Dr. Beck György – a Compaq Computer Magyarország Kft. vezérigazgatója

Az Év Informatikai Menedzsere Díjjal egyenértékű különdíjban részesült Kóka János, az ELENDER Rt. vezérigazgatója és Dr. Vinkovits László, a debis IT Services UNISOFTWARE Rendszerház Kft. ügyvezető igazgatója.

1998:Dr. Reszler Ákos – a Recognita Rt. vezérigazgatója

Dr. Kürti Sándor – a Kürt Kft. vezérigazgatója 1997:Dr. Beck György – a DIGITAL Equipment Kft. Vezetője

Dr. Kürti Sándor és Kürti János testvérpár – a Kürt Kft. vezetői 

A 17 éves Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) a Magyarországon működő, részben vagy teljes egészében informatikai profilú IKT vállalkozások érdekvédelmi és érdekképviseleti szervezete. Küldetése, hogy kitörési pontok azonosításával, kidolgozásával és erőteljes lobbitevékenységgel pozitívan befolyásolja a hazai információs társadalom fejlődését. Magyarországi aktivitásán túl az Európai Unió legnagyobb informatikai szervezetének elnökségében (EICTA) is képviselteti magát, így tagjainak hatékony érdekképviseletet biztosít az Unióban is. A brüsszeli lobbi és pályázatok útján szorgalmazza a tudás-terjesztés megvalósulását a magyar IKT piacon. Az IVSZ aktív kommunikációval igyekszik minél több tagját bevonni a szövetségi életbe, a hatékony közös munkába.

http://www.ivsz.hu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.