2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Tavaly több mint 1 millió látogató a nemzeti parkokban- Magyar Nemzeti Parkok Hete – 2008. június 6-15.

5 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/13849"><img class="image thumbnail" src="/files/images/MNPH_plakat_X.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.kvvm.hu/nemzetiparkokhete" title="www.kvvm.hu/nemzetiparkokhete" width="71" height="100" /></a><span style="width: 69px" class="caption"><strong><a href="http://www.kvvm.hu/nemzetiparkokhete">www.kvvm.hu/nemzetiparkokhete</a> </strong></span></span><p>A Magyar Nemzeti Parkok Hetét 2007-ben, a Zöldturizmus Évében rendezte meg első alkalommal a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, az Önkormányzati Minisztérium, a Magyar Turizmus Zrt., valamint a nemzeti parkok igazgatóságai. Az események célja az volt, hogy a hazai lakosság útnak induljon és megismerje Magyarország természeti szépségeit. Az MT Zrt. és a nemzeti parkok felmérései azt mutatták, hogy a rendezvény sikeres volt: a Magyar Nemzeti Parkok Hetén a nemzeti parkok egy része az előző évek azonos időszakában regisztráltnál 5-50%-kal több vendéget fogadott.</p><p> 

 www.kvvm.hu/nemzetiparkokhetewww.kvvm.hu/nemzetiparkokhete

A Magyar Nemzeti Parkok Hetét 2007-ben, a Zöldturizmus Évében rendezte meg első alkalommal a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, az Önkormányzati Minisztérium, a Magyar Turizmus Zrt., valamint a nemzeti parkok igazgatóságai. Az események célja az volt, hogy a hazai lakosság útnak induljon és megismerje Magyarország természeti szépségeit. Az MT Zrt. és a nemzeti parkok felmérései azt mutatták, hogy a rendezvény sikeres volt: a Magyar Nemzeti Parkok Hetén a nemzeti parkok egy része az előző évek azonos időszakában regisztráltnál 5-50%-kal több vendéget fogadott.

 

 www.kvvm.hu/nemzetiparkokhetewww.kvvm.hu/nemzetiparkokhete

A Magyar Nemzeti Parkok Hetét 2007-ben, a Zöldturizmus Évében rendezte meg első alkalommal a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, az Önkormányzati Minisztérium, a Magyar Turizmus Zrt., valamint a nemzeti parkok igazgatóságai. Az események célja az volt, hogy a hazai lakosság útnak induljon és megismerje Magyarország természeti szépségeit. Az MT Zrt. és a nemzeti parkok felmérései azt mutatták, hogy a rendezvény sikeres volt: a Magyar Nemzeti Parkok Hetén a nemzeti parkok egy része az előző évek azonos időszakában regisztráltnál 5-50%-kal több vendéget fogadott.

 

 A nemzeti parkok által kínált ingyenes és kedvezményes programokon szép számmal vettek részt az érdeklődők, a legnépszerűbbnek a kedvezményes barlangtúrák, a vezetett túrák, a kisvasutak, a Szent Iván napi rendezvények, a látogatóközpontok és a múzeumlátogatások bizonyultak.

1. szabó imre miniszter és kovács miklós szakállamtitkár1. Szabó Imre miniszter és Kovács Miklós szakállamtitkárA szervezők az első rendezvényt követően megállapították, hogy érdemes folytatni a kezdeményezést, így 2008. június 6. és 15. között ismét megrendezésre kerül a hagyományteremtő céllal indult esemény.

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter nyitotta meg az idén másodjára, a köztársasági elnök védnökségével, megrendezett Magyar Nemzeti Parkok Hete programot.  A program június 6-án a Fővárosi Állat és Növénykertben rendezett „Ökoturizmus – Viziturizmus – Természetvédelem: A stratégiai tervezéstől a megvalósításig" című konferenciával és sajtótájékoztatóval indult.

2. persányi miklós főigazgató2. Persányi Miklós főigazgatóMadárles, barlangtúra, tanösvények, szekértúra, kerékpárút, gyógynövények, geológiai ösvény – ehhez hasonló programokkal rendezi meg a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVVM) 2008-ban a tavalyi évben hagyományteremtő céllal indult Magyar Nemzeti Parkok Hetét, amelynek központi családi rendezvénye idén a Szigeti Sportvarázs programmal közösen a Margitszigeten lesz a víztorony mellett június 7-én és 8-án. A kétnapos rendezvényen játékos természetvédelmi vetélkedőkkel, színes természetvédelmi és turisztikai ajánlatokkal mutatkozik be a tíz hazai nemzeti park. A kínálatot kirakodóvásár, hagyományőrző kézművesek bemutatói és természetvédelmi civil szervezetek sátrai színesítik.

3 szűcs balázs vezigazgató helyettes3 Szűcs Balázs vezigazgató helyettesJúnius 9 és 15 között mind a tíz hazai nemzeti park kedvezményesen látogatható családi programokkal várja a látogatókat. 2007 a Zöldturizmus éve volt, 2008 pedig a Vizek jegyében telik.

 „Sokszor bejárjuk a nagyvilágot, miközben nem ismerjük a szomszédban levő természeti kincseket" – mutatott rá Szabó Imre miniszter a nemzeti parkok természeti és turisztikai értékeiről szólva. „Ezen szeretnénk változtatni ezzel a programsorozattal". – tette hozzá.

A margitszigeti eseményt követő héten, június 9-15-ig „A Magyar Nemzeti Parkok Hetén" a parkok kedvezményesen látogatható különleges budapesti és vidéki programkínálattal várják mindazokat, akik szeretnék közvetlenül is megismerni hazánk természeti örökségét vagy csak egy jó kirándulásra vágynak. Ízelítő a Magyar Nemzeti Parkok Hete programkínálatából: Aggteleki barlangtúra, Tihanyi Levendulafesztivál és látogatás a Szentgáli-kőlik és a Csodabogyós barlangban a Balaton-felvidéken, „Kaptárkövek nyomában", dél-bükki és szilvásváradi kerékpáros túra vagy séta az Ipolytarnóci Ősmaradványok geológiai ösvényén, gyógynövények titkai a „bükki füvesembertől", túra az abaligeti Denevér tanösvényen, madárodú építés a Pintér-kertben a Duna-Dráva Nemzeti Parkban, látogatás a Tettye mésztufa-barlangban, kenutúra a Gemencben, túra Pálfája új tanösvényén, madárles a Fertő szikes tavainál, gyalogtúra a fertei szikes puszták mentén, pityerszeri vigasságok az Őrségben, szekértúra szerről szerre, túrák a Hortobágy-halastón, hortobágyi Öreg-tavi kisvasút napja, madárles a szegedi Fehér-tónál, buckatúra a fülöpházi homokbuckák között, madárgyűrűzés a bihari madárvártánál, találkozás túzokkal és régi magyar állatfajtákkal a Kőrös-Marosnál.

A KVVM és a Magyar Turizmus Zrt. a tavalyihoz hasonlóan 2008-ban is közösen népszerűsíti az ökoturizmust. A tavalyi kampány hatására 2007-ben több mint 1 millió látogatót regisztráltak a nemzeti parkok: nőtt az ismertségük és erősödött az imázsuk is. A felmérések alapján a látogatók mintegy 20%-a a közös kampány hatására utazott el valamelyik hazai tájegységbe. Az adatok alapján az év legsikerültebb programja a Magyar Nemzeti Parkok Hete volt. 2008-ban ezen kívül sor kerül még a Tisza Hetére június 21. és 28. között, ahol szakmai, turisztikai és sport programok között válogathatnak a résztvevők.

 www.kvvm.hu/nemzetiparkokhete  

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.