2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Idén is eredményt hirdettek CODIE -ügyben

3 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/13844"><img class="image thumbnail" src="/files/images/codie_awards2008.thumbnail.png" border="0" alt="codie awards 2008" title="codie awards 2008" width="100" height="83" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>codie awards 2008</strong></span></span>A CODIE -díjak hazánkban nem annyira ismertek, pedig korántsem új keletű informatikai megmérettetés során ítélik oda. Bár nem ezen a néven alapították, immár több mint 20 éve folyamatosan kiosztják a különböző szoftverkategóriákban. Így a szoftveriparban elég nagy múltúnak számít a CODIE Awards.</p><p>

codie awards 2008codie awards 2008A CODIE -díjak hazánkban nem annyira ismertek, pedig korántsem új keletű informatikai megmérettetés során ítélik oda. Bár nem ezen a néven alapították, immár több mint 20 éve folyamatosan kiosztják a különböző szoftverkategóriákban. Így a szoftveriparban elég nagy múltúnak számít a CODIE Awards.

codie awards 2008codie awards 2008A CODIE -díjak hazánkban nem annyira ismertek, pedig korántsem új keletű informatikai megmérettetés során ítélik oda. Bár nem ezen a néven alapították, immár több mint 20 éve folyamatosan kiosztják a különböző szoftverkategóriákban. Így a szoftveriparban elég nagy múltúnak számít a CODIE Awards.

Mint említettük, más néven indult annak idején. 1986-ban alapították „Excellence in Software Award" néven, és a szoftverkiadók szövetsége (Software Publishers Association — SPA) alapította, mely ma Software & Information Industry Association (SIIA) néven ismert. Így igazán a jelenlegi informatikai irányok úttörői döntöttek úgy, hogy a különösen jó megoldásoknak egy külön elismerésben legyen részük. Az Excellence in Software Awards 1993-ban kapta jelenlegi nevét. A megméretés pedig elsősorban a szoftveriparra és a digitális tartalomszolgáltatásra fókuszál, mely utóbbi szintén aligha vonatkoztatható el a szoftverektől.

A különböző kategóriák, melyekben eredményt hirdettek, tényleg felölelik a teljes szoftveripart. Annyira, hogy az embernek a listát látva a a http://www.siia.net/codies/2008/finalists.asp oldalon olyan érzése támadhat, hogy szinte minden résztvevő külön kategóriát kapott és abban megkapta a legjobbnak járó díjat. Még szerencse, hogy itt a linkek mögött nem csak egy-egy szoftvercég egy-egy terméke található. Ami, ismerve a jelenlegi informatikai világot elég természetesnek tűnik.

A győztesek teljes listája külön oldalon, a http://www.siia.net/codies/2008/winners.asp címen olvasható. A lista itt sem egyhangú, és a hazai olvasó bizonyára fog olyanokat találni, melyek az újdonság varázsával fognak hatni. Nem csak a szoftverek, de a cégek neve is. S bár e sorok írója kicsit hiányolta például a Borland-ot, vagy amivé egyes részei váltak az évek során, azért több olyannal is találkozunk a díjazottak között, melyek jól ismert cégek a hazai piacon. A teljesség igénye nélkül említhetnénk itt az Adobe-t, a Veritas-t, a Citrix-et, a Red Hat-et, vagy a például a Novell-t. Az utóbbit egyébként egy olyan kategóriában, melyet a nálunk a Novell-ről hagyományosan élő kép, vagy a közelmúltban megjelent SUSE-frissítés alapján kevésbé várnánk. Ugyanis a legjobb biztonsági megoldásnak járó díjat kapta a felhasználó- és biztonság-kezelő (Identity and Security Management) megoldásgyűjteményért.

Andrew_s

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.