2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Játékos kvízt indít iskolásoknak a NÉBIH és a PontVelem

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/78824"><img class="image image-_original" src="/files/images/pont%20(1).jpg" border="0" width="466" height="608" /></a></span> Nyári kalandtáborozás, okostelefon és digitális fényképezőgép a nyeremény. Mennyire környezettudatosak és mennyire vannak tisztában a higiénia, az egészséges életmód és az élelmiszerbiztonság alapszabályaival az iskolások?

Nyári kalandtáborozás, okostelefon és digitális fényképezőgép a nyeremény. Mennyire környezettudatosak és mennyire vannak tisztában a higiénia, az egészséges életmód és az élelmiszerbiztonság alapszabályaival az iskolások?

Nyári kalandtáborozás, okostelefon és digitális fényképezőgép a nyeremény. Mennyire környezettudatosak és mennyire vannak tisztában a higiénia, az egészséges életmód és az élelmiszerbiztonság alapszabályaival az iskolások?

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a PontVelem új, „Tuti biztos?" névre keresztelt tudáspróbája ezekre a kérdésekre keresi a választ. Március 24-től 6 hetes tesztsorozattal mérik fel a 6-14 évesek tudását, a legügyesebbek egyhetes kalandtáborozást, okostelefont és digitális fényképezőgépet nyerhetnek.

 

Elindult a NÉBIH játékos kvízsorozata! A következő 6 hétben a www.pontvelem.hu weboldalán tesztelik majd az általános iskolások tudását.

A témák: mit gondolnak a gyerekek az élelmiszerek minőségéről és biztonságosságáról, mennyire ismerik az élelmiszerlánc fogalmát, a hungarikumokat?

 

„Fontos, hogy a jövő fogyasztói már gyerekként helyesen sajátítsák el az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos ismereteket" – mondta el dr. Kasza Gyula, a NÉBIH szakértője. Kiemelte: a „Tuti biztos?" névre keresztelt kvízeket bárki kitöltheti, aki regisztrál a pontvelem.hu honlapon.

„A kérdésekre nincs rossz válasz, a diákok ismereteire vagyunk kíváncsiak. Aki pedig az összes kvízt kitölti, és a szerencse is mellészegődik, bakonyi nyári táborozást, okostelefont és digitális fényképezőgépet nyerhet."

 

„A NÉBIH örömmel működik együtt a PontVelem Nonprofit Kft.-vel a fiatal generáció képzésében, hiszen a környezettudatosság, a biztonságra nevelés és az egészség megőrzése is nagyon fontos" – emelte ki dr. Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnöke. Hozzátette: a NÉBIH az elmúlt években is kiemelten kezelte a gyerekeknek szóló ismeretterjesztő tevékenységet.

 

A PontVelem Nonprofit Kft. marketing igazgatója, Hosszú Kata így nyilatkozott a kezdeményezésről:

„A kvízjáték nem újdonság a portálon – a PontVelem program indulása óta játszhatnak ezzel a gyerekek, és azt tapasztaljuk, hogy az ismeretterjesztő feladatok nem csak oktatják, de szórakoztatják is őket. A PontVelem program közel ezer általános iskolában, több mint 35 ezer diák részvételével működik, és a tanulók környezettudatosságát fejleszti. A programban a tudáspróbák mellett a különféle tesztek is népszerűek, ezek körébe tartozik az új „Tuti biztos?" NÉBIH kvízsorozat is."

 

www.pontvelem.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.