2024.június.14. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Jobb neve lehetne ? de a szolgáltatás zseniális és ingyenes

3 perc olvasás
<strong><span><font face="Times New Roman" size="3"><span class="inline left"><a href="/" target="_blank" onclick="launch_popup(19, 302, 294); return false;" rel="noopener noreferrer"><img class="image thumbnail" src="/files/images/napinyelvifrissito_mobilon.thumbnail.jpg" border="0" alt="nyelvfrissito" title="nyelvfrissito" width="100" height="97" /></a></span>Weben és mobiltelefonon elérhetõ ingyenes nyelvgyakorlási szolgáltatást indított a Lingvico.

Weben és mobiltelefonon elérhetõ ingyenes nyelvgyakorlási szolgáltatást indított a Lingvico.

Weben és mobiltelefonon elérhetõ ingyenes nyelvgyakorlási szolgáltatást indított a Lingvico. A Napi Nyelvi Frissítõ (www.napinyelvifrissito.hu) angolul és németül kínál fel megoldandó feladatokat, amelyek az adott nyelv kultúrájából választott témákra épülnek. Újrakezdõtõl a haladó szintûig bárkinek hasznos az új szolgáltatás – a felhasználó által adott válaszok azonnal kiértékelhetõk.  

Napi 5-10 percet igénylõ, a mindennapi szokásokba könnyen beilleszthetõ online szolgáltatást indított el a Lingvico, Napi Nyelvi Frissítõ néven. Minden nap új, angol és német feladatok érhetõk el a szolgáltatás weboldalán (www.napinyelvifrissito.hu), vagy mobiltelefonnal, az Opera Mini böngészõvel – a mobiltelefonra optimalizált verzió egyedülálló megoldás a magyarországi online nyelvoktatásban. A feladatokat, amelyek mind a két platformon azonosak, a Lingvico projekt nyelvtanárai állítják össze. A szolgáltatás ingyenes, de a mobiltelefonos elérés természetesen a wap-forgalom költségeivel jár.

 

A mobiltelefonos eléréshez elõször le kell tölteni a telefonra az Opera Mini böngészõt (http://operamini.com), majd a böngészõben meg kell nyitni a www.nnyf.mobi oldalt. Az Opera Mini webes demóján ( http://www.operamini.com/demo/?url=http://www.napinyelvifrissito.mobi ) keresztül is meg lehet tekinteni, hogy a szolgáltatás hogyan is jelenik meg egy telefon kijelzõjén.

 

A fejlesztõk kifejezetten arra törekedtek, hogy a Napi Nyelvi Frissítõ egy motiváló, a napi szokásokba könnyen beilleszthetõ nyelvgyakorlási forma legyen. A különbözõ szintû feladatok célja az adott nyelvet már valamilyen szinten ismerõk tudásának frissen tartása. Napi egy új feladatot kínál a rendszer, ennek megoldása 5-10 percet vesz igénybe, és a megoldás kiértékelése egy gombnyomással azonnal elérhetõ. A feladatok az adott nyelv mindennapi kultúrájából merítik a témáikat, így a nyelvgyakorlók hasznos és szórakoztató információkhoz is jutnak. A fejlesztõk várakozásai szerint a Napi Nyelvi Frissítõ rendszeres felhasználóinak száma az év végéig megközelíti az 50 ezret ? tudtuk meg Kruzslicz Anitától, a Lingvico projekt vezetõjétõl.

 

A Lingvico projekt, amely nyelvtanárok által mûködtethetõ online nyelviskolai rendszerek fejlesztésével foglalkozik, több különbözõ nyelvoktató szolgáltatást kíván elindítani a már kidolgozott rendszerre alapozva ? ezek közül a Napi Nyelvi Frissítõ az elsõ.

A Lingvico start-up projekt (www.lingvico.hu) 2006-ban jött létre abból a célból, hogy nyelvtanárok és kisebb nyelviskolák komplex, online nyelvoktató platformot, internetes nyelviskolát vehessenek bérbe teljes körû támogatással. A Lingvico-nyelviskola integrálja magában az interneten keresztüli nyelvoktatáshoz szükséges eszköztárat (feladat- és adminisztrációs rendszert, segédanyagokat) és az oktatási platformot, amivel live-online nyelvtanítás (real-time internetes nyelvóra) valósítható meg – így a nyelvtanároknak a Lingvico-n kívül nincs szükségük más eszközre az online nyelvtanításhoz. A nyelviskolák beüzemelése és fenntartása is a szolgáltatás része, ezért a nyelvtanároknak valóban csak a nyelvtanításra kell koncentrálniuk.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.