Július 1-jétől automatikus roaming adatlimit T-Mobile-osoknak az EU-s országokban

 www.t-mobile.huwww.t-mobile.hu

2010. július 1-jétől Európa legtöbb országában adatlimit védi majd a T-Mobile-osokat a külföldi mobilinternetezés miatti esetlegesen magasabb számláktól.

 

 www.t-mobile.huwww.t-mobile.hu

2010. július 1-jétől Európa legtöbb országában adatlimit védi majd a T-Mobile-osokat a külföldi mobilinternetezés miatti esetlegesen magasabb számláktól.

 

 Az új EU GRPS limit nevű szolgáltatás már most is igénybe vehető, azonban a T-Mobile április 1-jétől július 1-jéig bezárólag automatikusan és díjmentesen minden ügyfelének bekapcsolja, kivéve azokat, akik ettől eltérően rendelkeztek. Az EU GPRS limit lényege, hogy az Európai Unió országaiban, valamint Norvégiában, Liechtensteinben és Izlandon 28 MB-nyi, körülbelül 17 ezer forintnyi adatforgalom után kizárólag akkor engedi meg a további internetezést, ha az ügyfél kikapcsolja a limitet.

A belföldi kedvező mobilinternet díjaknak köszönhetően gyorsan nő a mobilinternetre előfizető ügyfelek száma, és dinamikusan bővül a forgalmazott adatmennyiség is. Magyarországon a mobilinternet-előfizetők száma megközelítette a 960 ezret, és az előfizetők közel fele a T-Mobile internetszolgáltatását veszi igénybe. A belföldi mobilinternet gyors elterjedése mellett azonban a külföldi mobilinternet-használatot a magas roaming díjak jelenleg korlátozzák. A T-Mobile ezért egyetért azzal a törekvéssel, hogy a külföldi internethasználat díjainak csökkentésével a mobilinternet használata a határokon túl is általánossá váljon. A T-Mobile kiskereskedelmi díjai a hazai piacon jelenleg is a legalacsonyabbak, és a szolgáltató nemzetközi viszonylatban szintén kedvező díjakkal biztosítja a külföldi barangolás során az adatforgalmazás lehetőségét.

A nemzetközi mobilinternetes nagykereskedelmi roamingdíjak mérséklődéséig a T-Mobile az Európai Unió szabályozásával összhangban 2010. március 1-jével bevezette az EU GPRS limit szolgáltatást, amelynek segítségével a szolgáltató előfizetői az Európai Unió országaiban, valamint Norvégiában, Liechtensteinben és Izlandon még egyszerűbben ellenőrizhetik adatforgalmukat. 

Az EU GPRS limit szolgáltatás bekapcsolása esetén az EU-ban, valamint Norvégiában, Liechtensteinben és Izlandon roaming adatforgalom esetén 28 MB-os, jelenleg hozzávetőlegesen 17 ezer forintos limit kerül beállításra, amelynek elérésekor az adatforgalmazás automatikusan megszakad. További adatforgalmazás csak az ügyfél kifejezett kérésére, a roaming limit szolgáltatás lemondása esetén lehetséges. Emellett a limit 80 és 100%-ának elérésekor az ügyfél értesítő SMS-t kap. Kedvező lehetőség továbbá, hogy úgynevezett USSD kódokkal illetve telefonhívással díjmentesen az előfizető maga is ellenőrizheti adatforgalmának alakulását. Az EU GPRS limit havidíjas és Dominós ügyfelek számára egyaránt elérhető az összes publikus apn adatátviteli csatorna (internet, wap, wnw, static) használata esetén. Az EU GPRS Limit szolgáltatást a vonatkozó EU rendeletben előírtaknak való megfelelés érdekében 2010. április 1-je és július 1-je között a T-Mobile folyamatosan minden ügyfelének bekapcsolja, kivéve azokat, akik ettől eltérően rendelkeztek. A T-Mobile felhívja ügyfelei figyelmét arra, hogy az érintett országokba történő utazás előtt tájékozódjanak, előfizetésükön be van-e kapcsolva az EU GPRS limit szolgáltatás. A szolgáltatás részletei a T-Mobile honlapján, a http://www.t-mobile.hu/ oldalon olvashatók.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.