2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Június 12.- 14.: Hazánkba látogattak az Intel alelnökei, vezetõ munkatársai, és a régió felsõoktatási intézményvezetõi

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/1600"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Intel.thumbnail.jpg" border="0" alt="Intel" title="Intel" width="100" height="76" /></a></span>Budapesten rendezték tizenkettedik alkalommal az Intel Akadémiai Fórumát, ahol mintegy 150, az EMEA régióból érkezett résztvevõ hallgatta az Intel elõadóit és további független szakértõket, 2007. június 12. és 14. között. <p>

 intelBudapesten rendezték tizenkettedik alkalommal az Intel Akadémiai Fórumát, ahol mintegy 150, az EMEA régióból érkezett résztvevõ hallgatta az Intel elõadóit és további független szakértõket, 2007. június 12. és 14. között.

 intelBudapesten rendezték tizenkettedik alkalommal az Intel Akadémiai Fórumát, ahol mintegy 150, az EMEA régióból érkezett résztvevõ hallgatta az Intel elõadóit és további független szakértõket, 2007. június 12. és 14. között.

Az Intel Akadémiai Fóruma a felsõoktatásban nyújt terepet az Intel és a vezetõ egyetemek, fõiskolák közötti eszmecserékhez. Az 1996-ban Európában útjára indult fórum lehetõséget nyújt az Intel technológusainak, a felsõoktatási intézmények tanszékeinek és a kutatóknak a közvetlen kapcsolatra és párbeszédre. Az Akadémiai Fórumnak korábban többek között Cambridge, Como, Prága, Isztambul, Berlin, Barcelona és Gdansk adtak helyet.

Az idei konferencia témája ?A teljesítmény, az építési technikák és a gyártás tökéletesítése egyetemi kapcsolatok által" volt, melyen az Intel alelnökei, vezetõ munkatársai és technológusai, valamint az EMEA régiós vezetõ felsõoktatási elõadói, tanárai tartottak elõadásokat.

Az eseményt videó-üzenetével Christian Morales, az Intel EMEA régióért felelõs ügyvezetõ igazgatója, illetve az Intel Sales és Marketing csoportjának alelnöke nyitotta meg. Ezt követõen William A. Swope, az Intel alelnöke, a Corporate Affairs csoport igazgatója köszöntötte a résztvevõket és nyitotta meg a párbeszédet. Az eseményen az Intel több szakértõje mellett elõadást tartott Donald M. Whiteside is, az Intel Corporate Technology csoportjának alelnöke, és a technológiai politikákért és szabványokért felelõs igazgatója is.

?Az Intel EMEA Akadémiai Fóruma már 12 éve rendszeresen biztosítja a terepet az Intel és az egyetemi oktatók számára, hogy egyeztessük, merre fejlõdik, illetve merre kellene fejlõdnie a technológiának, és miként lehet átadni ezt a tudást a jövõ nemzedékének. Nagy megtiszteltetés volt, hogy szinte egyedülálló módon Budapest már másodszor adhatott otthont a konferenciának, amelyen a régió legtöbb országából, Oroszországból vagy Törökországból is fogadhattunk vendégeket." – mondta Gacsal József, az Intel Magyarország üzletfejlesztési igazgatója.

Az elõadások során a kutatók megvitatták a processzortervezés, -gyártás legújabb elméleti és gyakorlati kérdéseit, valamint az Intel szakértõi elmondták, hogy hol van szükségük az egyetemek együttmûködésére. Így többek között szó volt a virtualizációról, a Core mikroarchitektúra fejlesztésérõl, nanotechnológiáról, új anyagok kutatásáról és gyártásáról, többmagos processzorok szoftvereirõl, szerverek teljesítményjavításáról, mérési és minõségbiztosítási rendszerekrõl, bioinformatikai eszközökrõl. Az elõadásokat úgynevezett ?poster session" követte, ahol a kutatók egymásnak mutathatták be munkáikat.

Az Intel EMEA Akadémiai Fórumának elsõ napján az Intel vezetõ beosztású hölgy-munkatársai, valamint nõi tudósok egy panelbeszélgetés keretében vitatták meg, hogy a nõk miért jutnak kevés szerephez a számítástechnika és informatika terén, illetve, hogy mit lehetne tenni a sztereotípiák feloldása és a nõk szerepének hangsúlyozására ezeken a területeken.

A rendezvénynek, mely fõvédnöke a magyar állam volt, a Budapesti Mûszaki Fõiskola Neumann János Informatikai Kara adott otthont, ahol egyébként Intel Szakértõi Központ is mûködik. Magyar részrõl a Budapesti Mûszaki Fõiskola, a Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a gyõri Széchenyi István Egyetem vettek részt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.