2023.január.30. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Két hétig villamospótló autóbuszok járnak a Margit hídon

6 perc olvasás
    <table border="1" cellspacing="0" cellpadding="0"><tbody><tr><td width="307" valign="top"><span class="inline inline-left"><a href="/node/44501"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/exkl.thumbnail.png" border="0" width="100" height="83" /></a></span></td><td width="307" valign="top"><span class="inline inline-left"><a href="/node/33423"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/bkv_1.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.bkv.hu" title="www.bkv.hu" width="100" height="57" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.bkv.hu/">www.bkv.hu</a> </strong></span></span></td></tr></tbody></table><p>2009 augusztusa óta zajlik a Margit híd teljes körű rekonstrukciója. Az építkezés soron következő ütemében a végleges vágányok és a felsővezetéki rendszer kiépítése zajlik, miközben a híd északi oldalán elbontásra kerülnek az ideiglenes sínmezők. <strong>Ezért 2010. október 23-án üzemzárástól 2010. november 8-án hétfő hajnali üzemkezdetig a Margit hídon a 4-6-os villamosok helyett villamospótló autóbuszok közlekednek.</strong> A rekonstrukció teljes ideje alatt - így a fenti időszakban is - a gyalogosközlekedés a Margit hídon zavartalan<strong>.

   

www.bkv.huwww.bkv.hu

2009 augusztusa óta zajlik a Margit híd teljes körű rekonstrukciója. Az építkezés soron következő ütemében a végleges vágányok és a felsővezetéki rendszer kiépítése zajlik, miközben a híd északi oldalán elbontásra kerülnek az ideiglenes sínmezők. Ezért 2010. október 23-án üzemzárástól 2010. november 8-án hétfő hajnali üzemkezdetig a Margit hídon a 4-6-os villamosok helyett villamospótló autóbuszok közlekednek. A rekonstrukció teljes ideje alatt – így a fenti időszakban is – a gyalogosközlekedés a Margit hídon zavartalan.

   

www.bkv.huwww.bkv.hu

2009 augusztusa óta zajlik a Margit híd teljes körű rekonstrukciója. Az építkezés soron következő ütemében a végleges vágányok és a felsővezetéki rendszer kiépítése zajlik, miközben a híd északi oldalán elbontásra kerülnek az ideiglenes sínmezők. Ezért 2010. október 23-án üzemzárástól 2010. november 8-án hétfő hajnali üzemkezdetig a Margit hídon a 4-6-os villamosok helyett villamospótló autóbuszok közlekednek. A rekonstrukció teljes ideje alatt – így a fenti időszakban is – a gyalogosközlekedés a Margit hídon zavartalan.

Október 23-án szombaton üzemzárástól október 24-én reggel 7 óráig:

A 6-os villamosok utolsó két szombat éjszakai indulása (0.58, 1.08) elmarad a Moszkva térről, amelyek helyett a 906-os autóbuszt ajánljuk utazásukhoz. Az éjszaka a hídon közlekedő 906-os, 923-as és 931-es autóbuszok közlekedésében nem lesz változás.

A 4-es és 6-os villamosok október 24-én üzemkezdettől a Fehérvári úttól illetve a Móricz Zsigmond körtérről csak a Jászai Mari térig közlekednek. A Nyugati pályaudvar és Moszkva tér között 4-6V jelzésű villamospótló autóbusz közlekedik a Margit hídon át. A mozgásukban korlátozott utasaink részére alacsonypadlós autóbuszok is járnak a pótlóbusz vonalán. A villamospótló a Mechwart ligetnél és a Széna téren a villamosmegállókban, a többi helyen a kijelölt villamospótló megállóban áll meg. A 109-es valamint a 91-es, a 191-es és a 291-es autóbuszok a megszokott útvonalukon közlekednek, megállóhelyük a Margit híd budai hídfőjénél változik: a Bem mozi előtti ideiglenes megállóban lehet fel- vagy leszállni a buszokról.

Október 24-én, vasárnap 7 órától november 5-én, pénteken üzemzárásig:

A 4-es és 6-os villamosok a Fehérvári út illetve a Móricz Zsigmond körtérről csak a Jászai Mari térig közlekednek. Ugyanakkor 4-6 jelzéssel villamos közlekedik a Moszkva tér és a Margit híd budai hídfője között is. A Nyugati pályaudvar és Margit híd budai hídfő között 4-6V jelzésű villamospótló autóbusz közlekedik. A mozgásukban korlátozott utasaink részére alacsonypadlós autóbuszok is járnak a pótlóbusz vonalán. A hídfőnél, a pótlóbusz és a villamos közös budai végállomásánál közös peron kialakításával biztosítjuk a gyors és biztonságos átszállási lehetőséget. A 109-es, a 206-os valamint a 91-es, a 191-es és 291-es autóbuszok a megszokott útvonalukon közlekednek, valamint az éjszaka erre közlekedő 906-os, 923-as és 931-es autóbuszok közlekedésében sem lesz változás. A Margit híd budai hídfőjénél az autóbuszok megállóhelye változik: a Bem mozi előtti ideiglenes megállóban lehet fel- vagy leszállni a buszokról.

November 6-án, szombaton üzemkezdettől november 7-én, vasárnap 21 óráig a Margit híd terhelési próbáját tartják, ezért a hídon sem a villamosok, sem a nappali, sem az éjszakai autóbuszjáratok nem közlekedhetnek. A villamosok a korábbi, megosztott rendszerben közlekednek, azaz a 4-es és 6-os villamosok a Fehérvári út illetve a Móricz Zsigmond körtérről csak a Jászai Mari térig közlekednek, valamint 4-6 jelzéssel villamos jár a Moszkva tér és a Margit híd budai hídfője között is. A Nyugati pályaudvar és Margit híd budai hídfő között 4-6V villamospótló autóbusz közlekedik a Lánchídon át. A mozgásukban korlátozott utasaink részére alacsonypadlós autóbuszok is járnak a pótlóbusz vonalán. A 91-es, a 191-es és a 291-es autóbuszok a Lánchídon keresztül, a Deák teret érintve érik el a Nyugati pályaudvart, valamint erre közlekedik a sűrített, szóló autóbusszal közlekedő 109-es járat is (amelyik Nyugati pályaudvart nem érinti). A járatok megállnak a Batthyány téren is, átszállási lehetőséget teremtve a 2-es metró vonalára.

November 6-áról 7-ére, szombatról vasárnapra virradó éjjel:

Az éjszaka közlekedő 906-os, 923-as és a 931-es autóbuszok terelt útvonalon, a Lánchídon keresztül közlekednek. A 906-os, 923-as járatok sűrítve, szóló autóbuszokkal közlekednek. A hosszabb menetidő ellenére a megszokott éjszakai csatlakozásokat garantáljuk az éjszakai hálózaton: a 923-as vonalon a Margit hidat megelőző szakaszon mindig az adott járathoz, míg a Margit hídi szakasz utáni csatlakozást a megszokott járatot megelőző (15 perccel korábban induló) járathoz biztosítjuk. A Margit híd budai hídfőjétől a Moszkva térre utazóknak a 960-as autóbuszt ajánljuk. A Moszkva tér felől észak-Buda felé a 906-os és 923-as autóbuszok között az átszállási lehetőséget a Batthyány téren biztosítjuk ezen az éjszakán.

November 7-én 21 órától üzemzárásig

A Budán közlekedő villamos közlekedése a váltó bontása miatt leáll, ezért a 4-6V pótlóbusz a Nyugati pályaudvar és Moszkva tér között meghosszabbítva közlekedik, továbbra is a Lánchídon át. A villamospótló autóbusz a Mechwart ligetnél és a Széna téren a villamosmegállókban, a többi helyen a kijelölt villamospótló megállóban áll meg. Valamennyi más járat üzemzárásig a korábbi állapotnak megfelelően közlekedik.

November 7-ről 8-ra virradó éjszaka:

A 906-os, 923-as és 931-es járatok már eredeti útvonalukon, a Margit hídon keresztül közlekednek.

November 8-án üzemkezdettől

A 4-es és 6-os villamosok, valamint a hídon közlekedő 91-es, 109-es, 191-es, 206-os, 291-es, 906-os, 923-as és 931-es autóbuszok az eredeti menetrendjük szerint, teljes útvonalukon közlekednek.

A MARGITSZIGET megközelíthetősége:

A Margitsziget közösségi közlekedéssel továbbra is csak az Árpád hídon keresztül közelíthető meg. A 26-os autóbuszok az Árpád híd metróállomástól Margitsziget, Centenáriumi emlékműig közlekednek. Közép- és Észak-Buda felől a 134-es autóbuszvonalon is elérhető a sziget, amely Békásmegyer, Újmegyeri tér és Margitsziget, Centenáriumi emlékmű között közlekedik 8.30 – 22.30 óra között. A reggeli időszakban csak a 26-os autóbuszok közlekednek a Margitszigeten, ekkor a 134-es busz továbbra is a Szentlélek tér és az Újmegyeri tér között, a korábbi útvonalán közlekedik, 134A jelzéssel. A Margitszigetre közlekedő 134-es autóbuszra legkönnyebben a szentendrei HÉV-ről a Szentlélek térnél, a 86-os buszról a Raktár utcánál lehet átszállni. A Szentlélek térnél a 134-es járat megállója mindkét irányban a hídfőn, a 106-os buszok megállójában található.

A hídfelújítás teljes időtartama alatt – így a fenti időszakban is – a gyalogosközlekedés a Margit hídon zavartalan. A kényelmetlenségek miatt az utazóközönség megértését és türelmét kérjük.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.