2022.augusztus.18. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Költözik a pócsi kegykép

2 perc olvasás
<strong><span class="inline left"><a href="/node/22116"><img class="image thumbnail" src="/files/images/kegykep-mariapocs.thumbnail.jpg" border="0" alt="A Máriapócsi Kegykép" title="A Máriapócsi Kegykép" width="75" height="100" /></a><span style="width: 73px" class="caption"><strong>A Máriapócsi Kegykép</strong></span></span>Gyalogos zarándoklat keretében költözik át a máriapócsi kegykép Hajdúdorogra február 7-én, ahol előreláthatólag a nyár végéig marad.</strong><br /><p>

a máriapócsi kegyképA Máriapócsi KegyképGyalogos zarándoklat keretében költözik át a máriapócsi kegykép Hajdúdorogra február 7-én, ahol előreláthatólag a nyár végéig marad.

a máriapócsi kegyképA Máriapócsi KegyképGyalogos zarándoklat keretében költözik át a máriapócsi kegykép Hajdúdorogra február 7-én, ahol előreláthatólag a nyár végéig marad.


A költözésre azért kerül sor, mert a kegytemplomban és az azt körülvevő téren februárban nagyszabású felújítási munkák kezdődnek. Restaurálják a teljes templomi berendezést, a kegyoltárt és az ikonosztázt, fölszedik a padlóburkolatot, és régészeti föltárásokat végeznek a régi templom alapjainak és a körülötte feltételezett temető maradványainak föltárására. Megújítják az elektromos vezetékeket, a hangerősítő berendezéseket, új fűtést szerelnek be, megerősítik a tető- és toronyszerkezetet. Ezekkel együtt a templomudvar is megújul.

A munkálatok idejére az Istenszülőt ábrázoló kegyképet a Hajdúdorogi Görög Katolikus Egyházmegye központjába viszik gyalogos zarándoklat keretében, melyre Seszták István atyánál (30/2390003) lehet jelentkezni.

A nemzeti kegyhelyen a szokásos búcsúkat sem tartják meg, helyette zarándoklatokat szerveznek az év folyamán a hajdúdorogi székesegyházban elhelyezett képhez, melynek visszavitelére előreláthatólag augusztus 31-én kerül sor.

(MKPK)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.