2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Informatikai fejlesztések, úttörő alkalmazások a Kodolányi János Főiskolán

4 perc olvasás
  <p><a name="OLE_LINK1" title="OLE_LINK1"></a><a name="OLE_LINK2" title="OLE_LINK2"></a><span class="inline left"><a href="/node/22114"><img class="image thumbnail" src="/files/images/kf.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="47" /></a></span>A Kodolányi János Főiskola 2009. januárjában jelentős informatikai fejlesztéseket hajtott végre közel 30 millió forint értékben budapesti, székesfehérvári, orosházi és siófoki oktatási központjában, amelynek előnyeit a hallgatók a 2008/09-es tanév második félévétől élvezhetik majd. </p><p>

 

kf.thumbnailA Kodolányi János Főiskola 2009. januárjában jelentős informatikai fejlesztéseket hajtott végre közel 30 millió forint értékben budapesti, székesfehérvári, orosházi és siófoki oktatási központjában, amelynek előnyeit a hallgatók a 2008/09-es tanév második félévétől élvezhetik majd.

 

kf.thumbnailA Kodolányi János Főiskola 2009. januárjában jelentős informatikai fejlesztéseket hajtott végre közel 30 millió forint értékben budapesti, székesfehérvári, orosházi és siófoki oktatási központjában, amelynek előnyeit a hallgatók a 2008/09-es tanév második félévétől élvezhetik majd.

  • Budapesten és Székesfehérváron vezeték nélküli internet (wifi) hálózat került kiépítésre, így a hallgatók ezeken a helyszíneken szabadon internetezhetnek.
  • Az oktatók számára a már meglévő prezentációs eszközök mellé (laptopok és projektorok) újabb nagyteljesítményű projektorok, laptopok megvásárlására került sor, valamint több teremben interaktív táblák kerültek elhelyezésre.
  • A nyelvi- valamint a fordító és tolmács képzések gyakorlati feltételeit javítva mintegy 6 millió forint értékben tolmácsgépet vásárolt a KJF, melyet nemcsak a hallgatók használhatnak majd tanulmányaik során, hanem a főiskolán megrendezett számos nemzetközi konferencia alkalmával is igénybe vehetik a résztvevők.
  • A Kodolányi hallgatói gyakran vesznek részt különböző terepmunkában, szakmai gyakorlaton, kutatásokhoz kapcsolódó adatrögzítésben. E folyamatok elengedhetetlen feltétele ma már a magas színvonalú eszközpark. A Szociális Munkák Gyakorlati Központjában valamint az Információtechnológiai Kutató- és Oktatóközpont keretei között a hallgatóknak lehetősége nyílik laptopok, diktafonok, digitális fényképezőgépek, projektorok, szkennerek kölcsönzésére és használatára.
  • A magyar felsőoktatási intézmények közül elsőként kerül bevezetésre videokonferencia rendszer több oktatási formában, elsősorban az e-learning alapú távoktatási programokban az online konzultációk technikai és módszertani színvonalának emelése céljából. Folyamatosan vizsgálva a technikai újításokat és az oktatási igényeket, több rendszer kipróbálása és tesztelése után az OCS (Office Communications Server) Microsoft Live Meeting 2007 alkalmazását vásárolta meg a Kodolányi János Főiskola. A videokonferencia rendszer használata folyamatos képi és verbális interakciót tesz lehetővé valós időben az oktató és hallgatói között, legyenek az ország vagy akár világ különböző pontján.
  • Kisebb szemináriumok, workshopok, értekezletek látványos ugyanakkor rendkívül hatékony képi és hangi adattovábbítására alkalmas az ugyancsak most vásárolt 2 db Microsoft Roundtable, azaz panoráma kamera, amely képes arra, hogy érzékelve a mindenkori beszélőt interneten keresztül is bekapcsolhasson résztvevőket a munkamegbeszélésekbe.

Már január során élesben kipróbálhatják a főiskola iránt érdeklődők is a videokonferencia rendszert és panoráma kamerát, hiszen a hazai felsőoktatásban elsőként a Kodolányi János Főiskola szervez online fogadóórákat. Januárban több alkalommal lesz lehetőségük a középiskolásoknak, felvételire készülőknek élőben chatelni, beszélgetni a főiskola rektorával és tanáraival, eddig erre csak a hagyományos nyílt napokon volt mód.

1992-ben indult útjára Székesfehérvár első saját, önálló felsőoktatási intézménye, a Kodolányi János Főiskola. Jelenleg 9.000 hallgató tanul az intézményben, az oktatók száma meghaladja a 300 főt. Mára az ország legnagyobb nem állami, nem egyházi fenntartású non-profit intézményévé vált. Hazánk négy oktatási centruma mellett Ausztriában is tanulhatnak a hallgatók. A hazai felsőoktatásban egyedül a Kodolányi nyerte el kétszer az Oktatási és Kulturális Minisztérium Felsőoktatási Minőség Díját.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.