A hosszú vakáció után nem könnyű a gyerkőcöket rávenni a tanulásra, visszazökkenésre. Elsőosztályú kedvcsináló lehet egy bikali családi- vagy osztálykirándulás, ahol minden generáció garantáltan remekül szórakozik és mellette rengeteg ismerettel gazdagodnak, testközelből ismerhetik meg a középkort.

 

A hosszú vakáció után nem könnyű a gyerkőcöket rávenni a tanulásra, visszazökkenésre. Elsőosztályú kedvcsináló lehet egy bikali családi- vagy osztálykirándulás, ahol minden generáció garantáltan remekül szórakozik és mellette rengeteg ismerettel gazdagodnak, testközelből ismerhetik meg a középkort.

 

A Bikali Élménybirtok Magyarország egyedülálló interaktív kalandparkja – aki belép a hatalmas fakapun, úgy érezheti magát, mintha egy hollywoodi szuperprodukció forgatásába csöppent volna. A kis középkori lakóházak, műhelyek, vendéglők épületei, a reneszánsz palota és a hatalmas, fából épített lelátó, a középkori jelmezekben tevékenykedő kézműves mesterek, harcedzett lovasok és íjászok, gyakorlott solymászok mind-mind tökéletesen korhűek. Az egész napos programot küzdelmekkel teli, izgalmas lovas előadás, valamint ragadozó madár bemutató színesíti.

 

Fergeteges zenei és vizuális élmény

Életszóló élményt ígér az egész családnak a „Mátyás, az igazságos" című családi rockmusical, melynek ősbemutatóját júliusban tartották Bikalon, elsöprő sikerrel. A 2X50 perces lovas előadáslátványelemei lenyűgözőek, szereplői magas színvonalú játékkal, énekkel, meglepő effektekkel, fordulatokkal szórakoztatják a közönséget. Már csak az ifjú Kinizsit játszó 12 éves fiú miatt is érdemes megnézni a darabot, aki varázslatos hangjával azonnal belopja magát a nézők szívébe.

Pintér Tibor és társulata minden ízében megidézi legendás királyunk szellemiségét. A végén természetesen a rossz megkapja büntetését, a jó elnyeri méltó jutalmát. Nem is lehetne másként, hiszen Mátyás, igazságos!

A darabot Pintér Tibor és Szűts István zeneszerző Mátyás királlyá koronázásának 555 évfordulójára írta.A parádés szereplőgárda: Pintér Tibor, Buch Tibor, Makrai Pál, PapadimitriuAthina, Kaszás Géza, Dóczi Péter, Várfi Sándor, Bencze Sándor, Mohácsi Márk, Balogh Máté, Szabó Dorottya, Békefi Viktória, a Szigetszentmiklósi Sziget Színház tánckara és musical stúdiójának növendékei, valamint a Puchner Birtok-Bikal lovasai és színészei.

Előadások: augusztus 3., 10. és 17-én

Részletek: http://www.puchner.hu/index.php?kod=674&modul=menupontok

 

Középkori újdonságok

Már eddig is számtalan látnivaló, kipróbálnivaló akadt a 7,5 hektáros tematikus parkban, ám az elmúlt évek tapasztalatai alapján most megújul az Élménybirtok teljes kínálata: a középkori időutazás, a múltat idéző épületek és birtoklakók új arcukat mutatják meg a vendégseregnek.

Gyerekek és felnőttek ősztől még több középkori ismeretet és titkok sajátíthatnak itt el.A bővített program kínálat keretében bemutatásra kerülnek a kor harcművészeti szokásai és eszközei, a különböző kézműves foglalkozások. Rendeznek gasztronómiai és állatos programokat, színházi előadásokat, korhű történelem órákat és ügyességi vetélkedőket. A fiúk és a lányok akár külön-külön programokon is részt vehetnek, így mindenki azzal foglalkozhat, ami hozzá a legközelebb áll.

 

Megtudhatjuk, hogy vajon milyen harcászati alakzatokat alkalmaztak őseink, hogyan alakultak ki a lovagrendek, voltak-e egyáltalán reneszánszkori felfedezések. Kiderül, hogy milyen étkezési szokások jellemezték őseinket, vannak-e fennmaradt receptek, esetleg használunk-e ma is középkori praktikákat a főzés során. Testközelből tapasztalhatjuk meg, mivel foglalkozik a numizmatika és a heraldika. Rácsodálkozhatunk a középkori orvoslás módszereire. Sok kérdésre találunk választ, új és érdekes témákkal ismerkedhetünk meg. A tapasztalat útján elsajátított ismeretek, a játékos tanulás során szerzett információk hosszú távon is megmaradnak, nem felejtődnek el egykönnyen! Ha valamikor, most igazán érdemes újra ellátogatni a középkori világot élethűen elénk táró tematikus parkba.

 

 http://elmenybirtok.hu/

 Németh Krisztina

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük