A Tesco-Global Áruházak Zrt. és az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. közös roadshow keretében kívánja felhívni a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára. A nyár folyamán 5 vidéki helyszínen megrendezésre kerülő roadshow tematikájában szorosan kötődik a Tesco PET-palackok és alumíniumdobozok visszagyűjtésére indított kampányához.

 

 A Tesco-Global Áruházak Zrt. és az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. közös roadshow keretében kívánja felhívni a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára. A nyár folyamán 5 vidéki helyszínen megrendezésre kerülő roadshow tematikájában szorosan kötődik a Tesco PET-palackok és alumíniumdobozok visszagyűjtésére indított kampányához.

A Tesco működése során különösen nagy figyelmet fordít a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésére, ezért az áruházlánc idén újra kampányt indított a PET-palackok és alumíniumdobozok visszagyűjtésére. Június 11. és augusztus 29. között országszerte 104 hipermarketben nagyszabású nyereményakció motiválja a Tesco vásárlóit a hulladékok szelektív kezelésére.

A PET-palack és alumíniumdoboz-visszagyűjtési akcióban a Tesco együttműködő partnere az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft., amely szervezettel közösen júliusban öt vidéki városban – Szegeden, Kecskeméten, Kaposváron, Debrecenben és Budaörsön – nagyszabású roadshow támogatja a környezetvédelmi szemléletformáló üzenetek terjesztését.

A Tesco – ÖKO-Pannon roadshow látványos oktatóeszközök segítségével mutatja be a hulladékok szelektív gyűjtésének helyes gyakorlatát. Az érdeklődők szabadtéri játékok segítségével sajátíthatják el a szelektív hulladékgyűjtés alapjait, és betekintést nyerhetnek a hulladékok újrahasznosításának folyamatába is.

A roadshow-n a gyermekeknek szóló játékos programelemek (hulladékhorgászat, rend(m)ező, körforgató, tudás kereke) mellett kézműves foglalkozások is lesznek, ahol a résztvevők különleges ajándéktárgyakat készíthetnek PET-palackokból. A felnőttek pedig egy öko-kvíz kitöltésével tehetik próbára környezetvédelmi tájékozottságukat.

Az országos rendezvénysorozat első állomása július 3-án, Szegeden lesz a Tesco hipermarket parkolójában (Szeged, Rókusi krt. 42-64.).

A Tesco – ÖKO-Pannon roadshow látványos oktatóeszközökkel mutatja be a hulladékok szelektív gyűjtésének helyes gyakorlatát. Az érdeklődők szabadtéri játékok segítségével sajátíthatják el a szelektív hulladékgyűjtés alapjait, és betekintést nyerhetnek az újrahasznosítás folyamatába is.

  • A Hulladékhorgászatnál a legkisebbeknek egy mágneses horgászbot segítségével kell kihalászniuk, majd a megfelelő szelektív kukába bedobniuk a különböző hulladékokat.
  • A Rend(m)ezőn egyszerre négy játékos próbálhatja ki ügyességét. A résztvevőknek össze kell hangolniuk a négy madzag végére rögzített kampó mozgását, hogy a terepszőnyegen elhelyezett hulladékokat közösen összeszedjék, azaz jelképesen megtisztítsák a természetet.
  • Az egyes hulladékfajtákat és az újrahasznosítás során belőlük készíthető új tárgyakat kell összepárosítani a Tudás kerekénél.
  • A Körforgatóval az érdeklődők megtanulhatják a szelektálás pontos szabályait, pl. hogy a pizzás dobozt bedobhatjuk-e a papírgyűjtő konténerbe, de játékos feladatok révén a papír, műanyag, fém és üveg hasznosítási folyamatába is betekinthetünk.

A roadshow-n a gyermekeknek szóló játékos programelemek mellett kézműves foglalkozások is lesznek, ahol a résztvevők különleges ajándéktárgyakat készíthetnek PET-palackokból. A felnőttek a játékok kipróbálásán túl egy öko-kvíz kitöltésével tehetik próbára környezetvédelmi tájékozottságukat.

 

A roadshow az alábbi időpontokon és városokban kerül megrendezésre a Tesco hipermarketek parkolójában.

Július 3.            Szeged

Július 10.          Budaörs

Július 17.          Kecskemét

Július 24.          Debrecen

Július 31.          Kaposvár

„Az ÖKO-Pannonnal közösen szervezett roadshow-val arra szeretnénk ösztönözni vásárlóinkat, hogy minél több újrahasznosítható hulladékot hozzanak vissza áruházainkba, és közösen tegyünk egy lépést a Zöld Magyarország megvalósítása felé", mondta Iglódi-Csató Judit, a Tesco kommunikációs igazgatója.

„A Tesco-val közös roadshow-nk a lakosság tájékoztatását és a fiatalok oktatását felölelő kommunikációs tevékenységünk részeként kerül megvalósításra. Az ÖKO-Pannon fontosnak tartja, hogy már a vásárlás helyszínén felhívja a figyelmet a szelektív gyűjtés lehetőségére és fontosságára" – mondta Pribelszki Edina, az ÖKO-Pannon kommunikációs csoportvezetője.

A Tesco áruházak PET-palack- és alumíniumdoboz-visszagyűjtési akciójáról:

Az a vásárló, aki 2010. június 11. – augusztus 29. között visszavisz a Tesco áruházakba 20 darab PET-palackot vagy 20 darab alumíniumdobozt, egy Tesco PET (kék) vagy egy Tesco ALU (zöld) gyűjtőzsákot kap ajándékba az üvegvisszaváltóban vagy a vevőszolgálati pultnál. A strapabíró gyűjtőzsákok elhasználódás esetén mindenkor díjmentesen újra cserélhetők a Tesco hipermarketekben.

Az akció keretében egy matricát kapnak azok a vásárlók, akik a palackgyűjtő zsákban visszahoznak 20 darab PET-palackot vagy 20 darab alumíniumdobozt. A vásárlóknak a matricákat egy gyűjtőfüzetbe kell beragasztaniuk, ami az üvegvisszaváltó helyiségekben és a vevőszolgálati pultoknál szerezhető be, vagy letölthető a http://www.zoldtesco.hu/ weboldalról.

Azok a vásárlók, akik összegyűjtenek 5 db matricát, egy palack szénsavas ásványvizet kapnak ajándékba a Tescótól. A garantált ajándékokat az üvegvisszaváltóban és a vevőszolgálati pultnál lehet átvenni a betelt kuponfüzeten lévő vonalkód ellenében. A kitöltött és 2010. szeptember 5-ig visszaküldött kuponfüzetek sorsoláson vesznek részt, ahol 5 x 150 ezer forintos vásárlási utalvány kerül kisorsolásra.

Abban a 49 Tesco hipermarketben, ahol működik a PET-palackok lés alumíniumdobozok visszagyűjtési rendszere, a promóció ideje alatt is megkapják a vásárlók a leadott hulladékért járó ellenértéket. Az üvegvisszaváltó ablaknál kapott blokk azonnal levásárolható az áruházban, vagy készpénzre váltható a vevőszolgálati pultnál.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük