2024.május.18. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Lefagynak a régebbi MacBookok a Big Sur frissítéstől: már nem!

4 perc olvasás
lefagynak a régebbi macbookok a big sur frissítéstől

Egy néhány napnyi pánikot okozott a 2013 év végi és 2014 évi  régebbi MacBookok-ok a Big Sur frissítés okán. Sajnálatosan addig ment az első verzió frissítési hibáinak a kezelése, hogy az Apple fejlesztő mérnökei 2020. december 14-én sikerrel abszolválták a problémát. Igaz ami igaz, azért nem sikerült teljesen krízis mentesre a fejlesztés így a frissítés során nekünk is akadtak némi gondjaink a Big Sur feltelepítésével.

Először is “kiakadt” a  frissítés a letöltés után. Ezt sokkoló volt megélni, gyomorgörcs és rémület. Ráírtam Imre barátomra és hát 3 napi véres küzdelemmel helyre állított MacBook Pro 2013 év végi vassal csak annyit írt: én már szívtam eleget, most szívjon más is.  Ezek után előugrott ez a kis riadalmat keltő képernyő és bepánikoltam. Most én is megyek 3 nap szívás túrára?

Fuss neki 5 X a letöltésnek ha kell, ha megszakad, ha úgy tűnik ez jelenik meg akkor is

 lefagynak a régebbi macbookok a big sur frissítéstől
Szerintem másoknak is megjelent ez a képernyő mert ha nem, hát akkor tessék a tanulság itt látható: rémület a köbön.

Az első lépés, hogy kikapcsoló gombot 10 mp-ig egyfolytában megnyomtam és ezek után hibátlanul újra indult a korábbi OS-ről.  Kvázi úgy csinált mint ha nem is történt volna semmi.

Második lépésként aztán  újra letöltés – mert mindig újra kezdte ellőről és aztán telepités gomb megnyom: na bumm…hát megint ezt láttam, de már jobb volt mint az első X, Y, #  jelzésecske.

 lefagynak a régebbi macbookok a big sur frissítéstől

Miért nyomtam 10 mp ig a kikapcsoló gombot?

Ezek után jött a 10 mp -re kikapcsoló gomb megnyom, újra indít és aztán neki lehet futni újra.

Igen ,most jogosan gondolod miért 10 mp – és erre azt mondom, hogy az amerikai weboldalakon, a süketre kifektetett hasonló gépeknél ez a megoldás adott egy biztonságos OS újra indulást és ezt itt is alkalmaztam: SIKERREL!

Harmadik nekifutásra aztán újra próbálkozás

Ismét letölteni a teljes OS-t mert ha beszakadt, a biztonsági azonosítója megsérült, nem fog felmenni a Big Sur. Szóval félóra letöltés ( nem a sávszélesség okán az bőven 100mb feletti hanem mert az elérés elég hektikus )  majd katt a telepítésre és…tadaaaam:

 lefagynak a régebbi macbookok a big sur frissítéstől

Végül aztán elérkezett a pillanat és siker koronázta: Big Sur megérkezett

A teljes telepítés, szuttyogás és a végtermékig eltelt idő 2 óra 30 perc. Végül is megérte. A végtermék tetszetős, gyors, igényes és tele újdonságokkal. Olyan minőségi újdonságokkal amit eddig mindig hiányoltam a MacOs-ból.

 lefagynak a régebbi macbookok a big sur frissítéstől
Mik azok amiket nyertünk mi felhasználók a Big Sur-on? 

Big Sur: az új MacOS11 operációs rendszer joggal kapott 1 verziószám emelkedést és méltán mutatja önnön erejét. Tetszetős, átlátható, gyors, ügyfél és felhasználó centrikussága pedig példátlan a korábbi OS-ekhez, szinte egy méretes mobil lett, kompatibilitással, minden mindenhez alapon.

Letisztult appok
Az új, letisztult alkal­mazás ­­­dizájnban a teljes magasságú oldalsávoktól a frissített eszköztárakig sok minden gondos­kodik róla, hogy mindig a tartalom lehessen a középpontban.

Frissített Dock
A látványos dizájnfrissítés a használatot is megkönnyíti. Kedvenc appjaidat egyszerűbben eléred, mint valaha. Az új, egységesebb alkal­mazásikonok harmonikusabbá teszik a megjelenést, és kiteljesítik a Mac egyéni stílusát.

Vezérlőközpont a Macen
Azonnal elérheted a leggyakrabban hasz­nált, jól megszokott vezérlőket – például a Wi‑Fi-t és a Bluetootht – néhány olyan újdonság mellett, mint a zenelejátszás és a Sötét mód kezelése. Az új, külön a Macre tervezett Vezérlőközponthoz magad is hozzáadhatsz vezérlőket, a kedvenceidet pedig áthúzhatod belőle a menüsorra – hogy tökéletesen megfeleljen az igényeidnek.

Értesítési központ
Az új dizájnban közös nézetbe kerültek az értesítések és a widgetek, így még több információt láthatsz át egyszerre. Az értesítések ezentúl appok szerint csoportokba rendeződnek, és sok az interaktív köztük – lehetővé téve például, hogy megnyiss egy új podcastepizódot, vagy többet tudj meg a naptári meghívóidról. Az áttervezett widgetek három különböző méretre állíthatók, hogy a számodra legjobb nézetben használhasd őket. ( leírás forrása: Apple hivatalkos oldal)

Magam részéről most bele vetem magam az örömködésbe a pánik lassan eloszlott, Imrénk is megoldotta végül a maga gépén: szóval minden jó ha még jobb…

Ja ha érdekel itt a videó róla: ( angolul de megéri megnézni)

Big Sur a működő és ötletes OS mindenki örömére és kompatibilitására

A Big Sur pedig annál is jobb lett! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.