2024.június.20. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Könnyítések Brazíliába utazóknak

2 perc olvasás
brazil 4

 

brazil 1A Rio Convention & Visitors Bureau legfrissebb tájékoztatása szerint Brazília a tengerentúli célállomások közül azon kevesek egyike, ahova a turisták ma is korlátozás nélkül léphetnek be amennyiben légi úton érkeznek az országba. Miután a szabályok a vírushelyzetnek megfelelően bármikor változhatnak, továbbra is szükséges az utazást szervező légitársaságtól a legfrissebb tájékoztatást kérni.

Tengeri, illetve szárazföldi úton a turisták nem léphetnek Brazília területére. Az országban nincs kijárási tilalom, a szállodák és éttermek nagy része változatlanul üzemel és az idegenforgalmilag fontos helyek mind látogathatók. A brazil szövetségi államok közötti légi és szárazföldi közlekedés változatlan. Az Európából Brazíliába közlekedő légi járatok száma és gyakorisága folyamatosan nő.

brazil 2

Maszk viselése is csak egy-egy államban kötelező. Nincs szükség COVID tesztre, nincs kötelező karantén és az eddigi kötelező utasbiztosítással sem kell rendelkezni. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem nagy rizikó manapság bárhova is utazni COVID-ra is érvényes utasbiztosítás nélkül. Az aktuális helyzetről pontos tájékoztatás kapható a Brazil Nagykövetségtől és a HAVAS Creative Tours magyarországi képviseletétől is. (brasemb.budapeste@itamaraty.gov.br valamint aviationgsa@t-online.hu) A brazil kormány bejelentette, hogy jövő év január 25-én megkezdik a COVID védőoltások beadását először Sao Paulóban, ahova jelenleg 18 millió adag oltóanyagot várnak. Elsőként az idősek, az őslakosok és az egészségügyben foglalkoztatottak kerülnek sorra.

brazil 3 Idén novemberben átadták a „WORLD TRAVEL AWARD” kitüntetést, amelynek büszke nyertese immár 6. alkalommal lett Rio de Janeiro. A címért Argentína, Peru, Kolumbia és Chile városai is versenyeztek. A szakmai és közönségszavazatok alapján a kitüntető díjat az idegenforgalmi szolgáltatásokban és sport rendezvényekben legjobban teljesítő Dél-amerikai városnak ítélik oda. A WORLD TRAVEL & TOURSIM  COUNCIL Rio de Janeirónak ítélte a „SAFE TRAVEL” logó használatának jogosultságát. A díj igazolja, hogy város idegenforgalmi szolgáltatásai megfelelnek a nemzetközi protokoll előírásainak, tehát a szigorú egészségügyi és higiéniai követelményeknek. hangsúlyozta Sárdi Rezső, a HAVAS Creative Tours DMC magyarországi marketing képviselője.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.