2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ma Anyák napja van: Szerkesztõségünk köszönti az édesanyákat

3 perc olvasás
<p><strong><span class="inline left"><a href="/node/1317"><img class="image thumbnail" src="/files/images/any1.thumbnail.jpg" border="0" alt="Köszöntjük az Édesanyákat!" title="Köszöntjük az Édesanyákat!" width="100" height="75" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Köszöntjük az Édesanyákat!</strong></span></span></strong> Május 6. idén ez az elsõ vasárnap májusban. Ez az a nap, mikor azokat ünnepeljük, akik életet adtak nekünk, felneveltek, gondoskodtak rólunk, óvtak bennünket, becézgettek, taníttattak, vigyáztak, vigyáznak ránk. Õk azok, akiknek mindig ?kislányom", ?kisfiam" maradunk. Nekik mondjuk el elõször örömünket, bánatunkat, fájdalmunkat. Május 6. ANYÁK NAPJA.</p><p><strong>

köszöntjük az édesanyákat!Köszöntjük az Édesanyákat! Május 6. idén ez az elsõ vasárnap májusban. Ez az a nap, mikor azokat ünnepeljük, akik életet adtak nekünk, felneveltek, gondoskodtak rólunk, óvtak bennünket, becézgettek, taníttattak, vigyáztak, vigyáznak ránk. Õk azok, akiknek mindig ?kislányom", ?kisfiam" maradunk. Nekik mondjuk el elõször örömünket, bánatunkat, fájdalmunkat. Május 6. ANYÁK NAPJA.

köszöntjük az édesanyákat!Köszöntjük az Édesanyákat! Május 6. idén ez az elsõ vasárnap májusban. Ez az a nap, mikor azokat ünnepeljük, akik életet adtak nekünk, felneveltek, gondoskodtak rólunk, óvtak bennünket, becézgettek, taníttattak, vigyáztak, vigyáznak ránk. Õk azok, akiknek mindig ?kislányom", ?kisfiam" maradunk. Nekik mondjuk el elõször örömünket, bánatunkat, fájdalmunkat. Május 6. ANYÁK NAPJA.

köszöntjük a nagymamákat, akik nélkül mainapság nem lehet családot alapítani, gyermeket gondozni!Köszöntjük a Nagymamákat, akik nélkül mainapság nem lehet családot alapítani, gyermeket gondozni!Az anyák megünneplése az ókori Görögországba nyúlik vissza, de késõbb más országokban is voltak hasonló kezdeményezések. Angliában a XVII. században, az Egyesült Államokban, 1872-ben ünnepelték elõször. 1907-ben Ann M. Jarvis vetette fel az anyák napja hivatalossá tételének gondolatát, s 1914-ben, az USA-ban, már törvényesen be is vezették. Európában az I. világháború után terjedt el. Hazánkban, 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta elsõ ilyen ünnepét, s 1928-ban egy miniszteri rendelet sorolta az iskolai hivatalos ünnepek közé.

(Ne feledkezzenek el, azonban az apákról sem! Õket június harmadik vasárnapján ünnepeljük majd.)

köszöntjük a kismamákat, akik rövidesen édasanyák lesznek!Köszöntjük a kismamákat, akik rövidesen édasanyák lesznek! Anyák napjára a gyermekek általában ajándékot készítenek, a felnõttek virágcsokorral kedveskednek. Ismerek azonban olyanokat -bevallom magam is ezt a hagyományt követem-, akik felnõttként is saját készítésû ajándékkal lepik meg édesanyjukat. Egy saját készítésû képkeret, benne egy közös fénykép, falikép, szárazvirág kombináció, üvegfestés, akár egy befõttesüvegre is, mind-mind kedves meglepetés. Sosem az számít mekkora értéket viszünk édesanyánknak, hanem az, hogy azt szívbõl, szeretettel adjuk.

Végezetül, engedjék meg nekem, hogy számomra egy igen kedves versel köszöntsek itt minden édesanyát -köztük enyémet is-, s nem utolsó sorban minden nagymamát is.

Nadányi Zoltán: Anyu

Tudok egy varázsszót,
ha én azt kimondom,
egyszerre elmúlik
minden bajom, gondom.
Ha kávé keserû,
ha mártás savanyú,
csak egy szót kiáltok,
csak annyit, hogy: anyu!
Mindjárt porcukor hull
kávéba, mártásba,
csak egy szóba került,
csak egy kiáltásba.
Keserûbõl édes,
rosszból csuda jó lesz,
sírásból mosolygás,
olyan csuda-szó ez.
"Anyu, anyu! Anyu!"
hangzik este-reggel,
jaj de sok baj is van
ilyen kis gyerekkel.
"Anyu! Anyu! Anyu!"
most is kiabálom.
Most semmi baj nincsen,
mégis meg nem állom.
Csak látni akarlak,
anyu, fényes csillag;
látni, ahogy jössz, jössz,
mindig jössz, ha hívlak.
Látni sietséged,
angyal szelídséged,
odabújni hozzád,
megölelni téged.

Kép és szöveg: Németh Krisztina

Forrás: Magyar Nagylexikon

http://hu.wikipedia.org/wiki/Any??k_napja

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.