2023.január.29. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

(Madár)kórház a Puszta szélén

2 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/2552"><img class="image thumbnail" src="/files/images/madarpark_bajarat.thumbnail.jpg" border="0" alt="A Madárpark bejárata" title="A Madárpark bejárata" width="100" height="67" /></a></span> <p>Az állatgyógyászatban sajátos helyet elfoglaló Madárkórház Alapítvány 1999 óta mûködik. Legfõbb tevékenysége a védett madarak állatorvosi gyógykezelése, állatkórházi ellátása, és gyógyulásuk utáni természetbe való visszahelyezése.

  a madárpark bejárata

Az állatgyógyászatban sajátos helyet elfoglaló Madárkórház Alapítvány 1999 óta mûködik. Legfõbb tevékenysége a védett madarak állatorvosi gyógykezelése, állatkórházi ellátása, és gyógyulásuk utáni természetbe való visszahelyezése.

  a madárpark bejárata

Az állatgyógyászatban sajátos helyet elfoglaló Madárkórház Alapítvány 1999 óta mûködik. Legfõbb tevékenysége a védett madarak állatorvosi gyógykezelése, állatkórházi ellátása, és gyógyulásuk utáni természetbe való visszahelyezése. A Madárkórház igényes csontmûtétek szakszerû végzésére is alkalmas mûtõvel, röntgennel, laborral és a kor színvonalának megfelelõ mûszerekkel felszerelt rendelõjében évente több száz védett madár ingyenes kezelése történik.

Ezek között a szalakótától a bölömbikán át a rétisasig sokféle madár elõfordul, melyek jelentõs része szabadon bocsátásra kerül. A sérülések közül a törések a leggyakoribbak, de elõfordul, hogy mérgezéses tünetekkel kerülnek a madarak az alapítványhoz. A madárkórház tevékenységének legeredményesebb része a megelõzést szolgáló környezetvédelmi szemléletformáló oktatás, nevelés, tájékoztatás. Ennek részeként rendszeresen szerveznek gólyamentõ tábort, elsõsorban fiatalok részére.

kirándulókKirándulók mûtõMûtõ
"sasröptetõ" - játék"Sasröptetõ" – játék solymász a bemutatónSolymász a bemutatón
a tóA tó madárröpde -voilerMadárröpde -voiler

A röpdékben megtekinthetõk a kezelt páciensek, de a betegek egy részének gyógyulását is zavarja a látogatóforgalom, így a Madármentõ Kiállítás amellett, hogy Hortobágy egyik érdekes turisztikai látványosságát adja, egyben olyan példa értékû, hiánypótló megoldás, mely mindezeket lehetõvé teszi anélkül, hogy zavarná a munkát, vagy a betegeket. Létrehozásával a madárkórház tevékenységét megismerni akaró, állatbarát és természetkedvelõ érdeklõdõk, óvodai-iskolai csoportok, szakemberek igényeit igyekeznek kielégíteni.

Újszerû ötletekkel, egyedi, diorámás preparátumokkal, poszterekkel, fotókkal, eredeti röntgenképekkel, laborleletekkel, újságcikkekkel, sok videó anyaggal, és ipari kamerákon keresztül élõ közvetítéssel megfelelõ szakvezetés mellett a látogató nemcsak a madárkórház tevékenységébe tekinthet be, hanem megismerkedhet azokkal a lehetõségekkel, melyekkel a természetben járva sérült, beteg madarakon segíthet, felismerheti az egyes életközösségeket fenyegetõ veszélyforrásokat és a megelõzés lehetõségeit.

http://web.axelero.hu/pusztadr/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.