Megjelent a 2010. év szeptemberében induló képzések Felsőoktatási felvételi tájékoztató kiadványainak hivatalos kiegészítése.

 

 

Megjelent a 2010. év szeptemberében induló képzések Felsőoktatási felvételi tájékoztató kiadványainak hivatalos kiegészítése.

 

 A kiegészítésben új képzéseket is meghirdettek az intézmények, így az idei képzési kínálat 63 alapképzési, 69 felsőfokú szakképzési, valamint 253 új mesterképzési jelentkezési lehetőséggel bővült. Ezen felül egyes meghirdetéseknél változott az irányszám, a költségtérítés összege, a vizsgakövetelmény, némely mesterképzések esetében a pontszámítás, míg egyes képzéseket visszavontak az intézmények. A jelentkezők ezeket a változásokat megtalálják a http://www.felvi.hu/ weblapon, ahol már a kiegészítés alapján frissített adatbázisokat böngészhetik.

A hivatalos kiegészítésben helyet kap minden, ami a Tájékoztató köteteiből kimaradt: új képzések, jelentkezési lehetőségek, valamint egyes esetekben a megjelent adatok módosítása, kiegészítése. A kiegészítés megjelent az Oktatási Hivatal (http://www.oh.gov.hu/), az Oktatási és Kulturális Minisztérium (http://www.okm.gov.hu/), valamint a felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos honlapján (http://www.felvi.hu/) is.

A http://www.felvi.hu/ honlapon a hivatalos kiegészítésnek megfelelően frissültek a meghirdetéseket tartalmazó adatbázisok is. Emellett a közlemény szövege külön is letölthető.

A 2010. február 15-ig benyújtandó felsőoktatási felvételi jelentkezésnél a Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2010. szeptemberben induló képzések érettségizetteknek, illetve diplomásoknak szóló köteteit és ezt a kiegészítést együtt kell figyelembe venni.

Új meghirdetések: idén is főleg mesterképzések

A Tájékoztató két kötete kéziratának lezárását követően engedélyezett alapképzési, mesterképzési szakokat és felsőfokú szakképzéseket hirdetik meg az intézmények a kiegészítésben, többnyire párban, tehát államilag támogatott és költségtérítéses képzésben.

A tavalyi felsőoktatási felvételi eljáráshoz hasonlóan, 2010-ben is főleg a mesterképzésre, ezen belül is a tanári szakokra készülők választási lehetősége bővül: több mint kétszáz új meghirdetés közül választhatnak az oklevéllel már rendelkezők, amelynek fele tanári szakképzettségeket takar.

Több mint félszáz új alapképzési lehetőséget hirdettek meg az intézmények, és közel ugyanennyi felsőfokú szakképzés közül választhatnak a jelentkezők.

Más változások is történtek. Néhány szak esetében az intézmény módosította a felvételi feltételeket vagy épp a vizsgakövetelményeket, a szakirányokat (vagy épp újakat hirdettek meg), esetleg – egyes mesterszakokon – a pontszámítást. Egyes helyeken változott a költségtérítés összege.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük