2022.augusztus.18. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Megjelent Magyarország első kutya-macska (társadalom) biztosítása – Új biztosító, egyedi termékkel a piacon

8 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/21058"></a></span>  <p><span class="inline left"><a href="/node/21030"><img class="image thumbnail" src="/files/images/ktytbcimkép.thumbnail.jpg" border="0" alt="http://www.kutyamacskabiztositas.hu/" title="http://www.kutyamacskabiztositas.hu/" width="100" height="83" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.kutyamacskabiztositas.hu/">http://www.kutyamacskabiztositas.hu/</a> </strong></span></span>Igazi újdonsággal, kutyákra és macskákra köthető biztosítással jelent meg 2008. december 11.-én a hazai piac egyik legújabb szereplője, a francia biztosítási csoport tagja, az APRIL CEE Development. Az egyedülálló termék bevezetését a Magyarországon hozzávetőleg 2,5 millió kutya és ugyanennyi macska léte indokolta. </p><p>

 

http://www.kutyamacskabiztositas.hu/http://www.kutyamacskabiztositas.hu/ Igazi újdonsággal, kutyákra és macskákra köthető biztosítással jelent meg 2008. december 11.-én a hazai piac egyik legújabb szereplője, a francia biztosítási csoport tagja, az APRIL CEE Development. Az egyedülálló termék bevezetését a Magyarországon hozzávetőleg 2,5 millió kutya és ugyanennyi macska léte indokolta.

 

http://www.kutyamacskabiztositas.hu/http://www.kutyamacskabiztositas.hu/ Igazi újdonsággal, kutyákra és macskákra köthető biztosítással jelent meg 2008. december 11.-én a hazai piac egyik legújabb szereplője, a francia biztosítási csoport tagja, az APRIL CEE Development. Az egyedülálló termék bevezetését a Magyarországon hozzávetőleg 2,5 millió kutya és ugyanennyi macska léte indokolta.

Az előre nem tervezhető baleset vagy betegség kezelése tetemes összegekbe kerül, ezért a mától (már havi 2 190 forinttól) köthető kutya-macska biztosítás baj esetén biztonságot jelent a kisállat-tulajdonosoknak.

Az idén 20 éves, ám Magyarországon még új francia biztosítási társaság, az APRIL CEE Development mai sajtóbejelentésén kiderült, hogy a kelet-európai térségben a lakosság számához képest – Csehország mellett – Magyarországon tartják a legtöbb kisállatot: minden második lakosra jut egy kutya vagy egy macska, vagyis összesen 5 millió kutya és macska él hazánkban. Legtöbbjük gazdája szeretné biztonságban tudni kedvencét és annak egészségét.

A magyar háziállat-tulajdonosok körében jól ismert kisállat áruházlánc, a Fressnapf, valamint a hazai piacon idén debütáló APRIL biztosítási társaság közös, 1 000 ember megkérdezésével 2008 nyarán végzett felmérése szerint a válaszadók 30%-a az állatorvosnál évente több mint 25 000 forintot költ, 45%-a pedig úgy ad ki 5 000-25 000 forintot kedvencére, hogy nem is tervezte. A váratlan kiadások mögött leggyakrabban a hirtelen bekövetkezett balesetek vagy betegségek miatt szükségessé vált kezelések és műtétek állnak.

E tapasztalatokra hivatkozva Dr. Ipolyi Tamás klinikus állatorvos, a kutya-macska biztosítási termékprogram szakmai felelőse is megerősítette: „a baleset vagy betegség ugyan előre nem látható, és a biztosítás sem előzi meg a bajt, annak elhárításában viszont nagy segítséget jelenthet a kutya-macska biztosítás, hiszen az előre nem tervezett kiadás felboríthatja a háztartás teljes költségvetését".

Az APRIL CEE Development alapítója és magyarországi vezetője, a biztosítási szakma egyik ismert szereplője, François Maresquier elmondta: „A házi kedvencek biztosításának lehetősége meghonosíthatja Magyarországon is a kisállattartás egészség-centrikusabb szemléletmódját. Nyugat-Európában a biztosítással rendelkező kutya-macska tulajdonosok többet törődnek kedvencük egészségével, ill. természetesnek tartják, hogy biztosítást kössenek rá. Az új szolgáltatás egy már létező, nagy igényre ad választ elérhető áron, ezért a legóvatosabb becslések szerint is legalább 10 000 új ügyfelet várunk már 2009-ben."

A kutya-macska biztosítás megkötésének egyik alapfeltétele, hogy az APRIL szerződött állatorvos partnere megvizsgálja és véleményezze a kis kedvenc egészségi állapotát (a vizsgálati díj 2009-ben 5 000 forint). A vizsgálatokat és a kezeléseket országos lefedettséggel jelenleg 29, a későbbiekben 100-ra bővülő, magas színvonalú állatorvos klinikai hálózatban látják el.

A biztosítás azokra a kutyákra és macskákra vonatkozik, amelyek rendelkeznek microchippel*,szerződéskötéskor legalább 3 hónaposak és legfeljebb 6 évesek (Alap csomag) vagy 4 évesek (Prémium csomag), valamint minden szükséges oltással rendelkeznek és nincs sérülésük vagy nem bejelentett betegségük.            *(A microchip beültetése 2 000-5 000 forint egyszeri költséget jelent.)  A klinikus állatorvos példája meggyőzően szemlélteti a költségek alakulását: az autóbaleset után kezelésre szoruló házi kedvenc ellátásának költsége biztosítás nélkül elérheti akár 160 000 forintot is, míg biztosítással ez csupán a kezelés költségének 25%-a, azaz kb. 40 000 forint.

Szerkesztőségünk kérdésére elmondták: "Jelenleg csak kutyára és macskára köthető életbiztosítás. Amennyiben ez baválik és kiismerik a magyar piacot szó lehet más hobbyállatra szóló biztosítás kötésére. Hasonló a helyzet a lovakkal, itt ugyanis a tömegessséget hiányolják. De egyéni megkeresésére erre próbálnak megoldást találni. Hasonló a helyzet az állat nyugdij biztosítással, ami jópár nyugati országban elterjedt.Ez a 10 év feletti, illetve szolgálatukból kiüregedett rendőrkutyák, lovak állatok nyugodt nyugodt napjait biztosítja. Erre is akkor kerül sor, ha megismerték a magyar piac igényeit szokásait."

A nyugat-európai országokban (pl.: Franciaországban a tulajdonosok 2%-a, Angliában 20%-a és Svédországban 60%-a biztosítja kisállatát) már sikeresnek és hasznosnak bizonyult kutya-macska biztosítás a mai naptól a magyarországi háziállat-tulajdonosok számára is elérhető, két konstrukcióban:

  • Az Alap csomag díja havonta kutyák esetében 2 390 forint, macskáknál pedig 2 190 forint. A szolgáltatás tartalmazza

a baleseti kezelések és bármely okból eredő sebészeti beavatkozások fedezetét, akár évi 300 000 forintig.

  • A Prémium csomag az Alapcsomagon felül tartalmazza betegség esetén a nem sebészeti kezelést is, összesen akár évi 500 000 forintig. Ennek havidíja kutyáknál 4 390 forint, macskák esetében 3 990 forint.

A szükséges kezelések, beavatkozások ellenértékét a biztosított kisállat tulajdonosa fizeti ki az APRIL szerződéses állatorvos partnerének, majd ezután a biztosító a kórlap és a számlák alapján megtéríti a kifizetett összeget, a 25% önrész levonása után.

Tamási Miklós, Európa vezető kisállat áruházlánca, a Fressnapf magyarországi igazgatója az első kutya-macska biztosítás indulását üdvözölve így fogalmazott: „ez a biztosítás a magyarországi állattartás kultúráját és a felelős állattartás gyakorlatát erősíti, éppen ezért a Fressnapf örömmel támogatja a Magyarországon úttörő kezdeményezést". A támogatás keretében minden Fressnapf üzletben megtalálhatóak lesznek a biztosítás szórólapjai és ismertetők az érdeklődők számára.

A kutya-macska biztosítás másik szakmai partnere a PBA Praeventio, Magyarország egyik vezető online biztosítási alkusza. Az online biztosítás terén szerzett jelentős tapasztalatok által a PBA Praeventio a kisállat tulajdonosok számára is gyors és kényelmes ügyintézést biztosít az interneten keresztül. Az új biztosítás a PBA Praeventio üzletág igazgatója, Lantos Lóránt szerint „egy régóta várt termék, amely hiánypótló szerepet tölt be a biztosítási termékek között". A közel 14 éve működő biztosítási alkusz üzletág igazgatója hozzátette: „a kutya-macska biztosítás szervesen illeszkedik a PBA által képviselt elvhez, miszerint gondoskodunk azokról, akik igazán fontosak számunkra".

Azok a kutya és macska tulajdonosok, akik ezzel az új biztosítással szeretnék hosszú távon kiszámíthatóvá tenni kedvencük egészségügyi ellátását, több lehetőség közül is választhatnak:

  • Szórólapon feltüntetett állatorvosok egyikét közvetlenül felkereshetik és ott az állapotfelméréssel együtt megkapják a biztosítási ajánlatot.
  • Letölthetik a biztosítási ajánlatot a http://www.kutyamacskabiztosítás.hu/ honlapról, kitöltik és ezzel mennek az állatorvoshoz.
  • Kényelmesen, az interneten keresztül szerződhetnek a PBA Praeventio online biztosítási alkusz segítségével, a http://www.pba.hu/ honlapon, vagy pedig  a http://www.kutyamacskabiztositas.hu/ honlapon at.
1.1. 2.2. 3.3.
4.4. 5.5. 6.6.
7.7. 8.8. 9.9.
10.10. 11.11. 12.12.
13.13. 14.14. 15.15.
16.16. 17.17. 18.18.
19.19. 20.20. 21.21.
22.22. 23.23. 24.24.
25.25. 26.26. 27.27.
28.28. 29.29. 30.30.
31.31. 32.32. 33.33.
34.34. 35.35. 36.36.

Az 1988-ban Lyonban alapított APRIL Csoport 20 év alatt az első helyet érte el a francia biztosítási piacon, mint bróker és biztosítási csoport az ügyfélcentrikus és innovatív termékeinek köszönhetően. Jelenleg 65 társaság alkotja és összesen két és fél millió biztosított ügyféllel rendelkezik több, mint 11 országban. A 2007-es forgalom 604 millió euró volt, a nettó haszon pedig 72 millió euró. A biztosítás minden ágazatában tevékenykedik, ezen belül főaktivitása az egészség, ill. a személybiztosítás.

Az APRIL CEE Development az APRIL Csoport képviselete Magyarországon, amelyet 2007 végén alapítottak meg. Az APRIL CEE Development exportálja az APRIL Csoport egyedi megoldásait Magyarországra. A magyar cég szakértő a biztosítási termékek fejlesztésében, partner vagy saját neve alatt és ezzel hiánypótló szerepet tölt be a hazai piacon. Például az APRIL CEE fejlesztette az Otthon Centrum és a Duna House ingatlan csoportoknak a piacon egyedülálló „értékesítési garanciát" idén április 1-én.

http://www.april.hu/ 

A PBA Praeventio 1994. decemberében alakult, Lombard Biztosításközvetítő Kft. néven. 2006-ban új névvel – PBA PRAEVENTIO Biztosítási Alkusz Kft. – és arculattal jelent meg a piacon, ezzel is kinyilvánítva a fejlődés-fejlesztés iránti folyamatos elkötelezettségét. A megalakulás óta tartó dinamikus növekedés eredményeként a PBA PRAEVENTIO Kft. ma Magyarország legnagyobb alkuszcégei között szerepel, megelőzve több mint 450 versenytársát. A dinamikus fejlődés jegyében 2006-ban a PBA belépett az online, 2008-ban pedig az életbiztosítási piacra is. Az online piacon közel 80 ezer internetes ügyfelével a harmadik legnagyobb szereplő. A PBA 2008-as várható árbevétele meghaladja az 1 mrd forintot, a társaság által kezelt biztosítási szerződés állomány több mint 150 ezer.

http://www.pba.hu/  

A Fressnapf német anyacég 1989-ben alakult családi vállalkozásként. Az ottani sikereken felbuzdulva a tulajdonos a franchise-rendszerben működő cég nemzetközi bővítését határozta el. A FRESSNAPF Group ezáltal Európában a legnagyobb hobbyállat-eledel és -felszerelés szakáruházlánc, világviszonylatban pedig két amerikait követve a harmadik helyen áll. Jelenleg Európa 12 országában közel 1 000 Fressnapf állati áruház várja vásárlóit. A Fressnapf-Hungária Kft. 2002-es megalapítása óta mára 19 üzletből álló hálózatot sikerült kialakítani Soprontól Nyíregyházáig. A hálózatnak jelenleg 220 fő alkalmazottja van és ez évi várható bruttó árbevétele közel 7 milliárd forint.

http://www.fressnapf.hu/ 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.