A Ringier AG és az Axel Springer AG 2010. július 1-jén megalapítottak egy új közös médiavállalatot, egyesítve a két vállalat kelet-európai működését. Az új vállalat a Ringier Axel Springer Media AG név alatt kezdi meg tevékenységét.

 

A Ringier AG és az Axel Springer AG 2010. július 1-jén megalapítottak egy új közös médiavállalatot, egyesítve a két vállalat kelet-európai működését. Az új vállalat a Ringier Axel Springer Media AG név alatt kezdi meg tevékenységét.

A Ringier és az Axel Springer meghatározó lépést tettek a tervezett vegyesvállalat létrehozásában. Kevesebb mint négy hónappal a márciusi bejelentés után, 2010. július 1-jén az új vállalat megalakult és azonnal megkezdte működését. A versenyhivatalok Lengyelországban, Szerbiában, Szlovákiában, Csehországban, Svájcban, Németországban és Ausztriában már jóváhagyták az egyesülést. Ahogy az várható volt, Magyarországon a Gazdasági Versenyhivatal döntése még függőben van. A Ringier és az Axel Springer magyarországi vállalatainak az új vállalatba történő integrációját második lépésként a versenyhivatal döntésének megfelelően tervezik megvalósítani.

Az új vállalat a Ringier Axel Springer Media AG név alatt indult el. A név utal a két erős és nemzetközileg vezető európai médiacég gyökereire. A most kezdődő integrációs fázis alatt, a két partner által hozott különböző cégeket egyesítik és kialakítják az új cég belső struktúráját.

Az Axel Springer AG és a Ringier AG 2010. március 23-án bejelentették egy közös vegyesvállalat létrehozását. Az Axel Springer lengyelországi, csehországi és magyarországi leányvállalatainak tevékenységét helyezi át az új társaság fennhatósága alá, miközben a Ringier a szerb, a szlovák, a cseh és a magyar érdekeltségeit. A vállalat székhelye Zürich. A közel 414 millió Eurós forgalmával, a 62 milliós EBIDITA-val, 4800 alkalmazottjával, a közös vállalat Kelet-Európa egyik legnagyobb média-vállalatának számít majd. A vállalat tőzsdei bevezetése három – öt éven belül várható. A vállalatot Florian Fels (43), a Ringier AG eddigi közép-európai vezetője fogja vezetni. Ezt megelőzően Fels, az Axel Springer Lengyelország ügyvezető igazgatója volt. Mark Dekan (33) lesz a vállalat gazdasági igazgatója (CFO). A szakember 2008 óta az Axel Springer AG pénzügyi és szolgáltatási igazgatója volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük