www.mav-start.huwww.mav-start.hu

A kivitelező kérésére továbbra is folytatódik az Északi összekötő vasúti híd részleges lezárása, a novemberi hónapban a hétvégi napokon és december első hétvégéjén, emiatt Óbuda és a Nyugati pályaudvar között ezen időszakban a vasúti forgalom szünetel

 www.mav-start.huwww.mav-start.hu

A kivitelező kérésére továbbra is folytatódik az Északi összekötő vasúti híd részleges lezárása, a novemberi hónapban a hétvégi napokon és december első hétvégéjén, emiatt Óbuda és a Nyugati pályaudvar között ezen időszakban a vasúti forgalom szünetel

A Budapest – Esztergom vonalon az Északi összekötő vasúti híd felújítási munkálatai miatt a vasúti pálya részleges lezárása folytatódik. Novemberben a hétvégi napokon, 14-16-ig, 21-23-ig, 28-30-ig, valamint december 5-7-ig péntekenként 22:30 órától, szombatonként egész nap, vasárnaponként 21:00 óráig, a MÁV-START által közlekedtetett vonatok – Kaszásdűlőnél a HÉV vágányaira áttérve – a Margit híd budai hídfőjéig járnak. Ezekben az időpontokban a vasúti forgalom Óbuda és a Nyugati pályaudvar között továbbra is szünetel.

A részleges vágányzár folytatásának oka, hogy a híd felújítását végző kivitelező nem tudta a munkálatokat a már egyszer módosított határidőre befejezni. A rekonstrukciós munka elvégzéséhez, biztonsági okokból továbbra is szükséges a vasúti pálya részleges lezárása.

A VÁLTOZÁSOKRÓL RÉSZLETESEN

November 14-én, 21-én, 28-án és december 5-én, pénteken:     

A vonatok – késő este kivételével – egész nap a Nyugati pályaudvar és Esztergom között közlekednek a Közforgalmú Menetrendkönyvben meghirdetettek szerint. A Nyugati pályaudvarról menetrend szerint 22:20-kor (2058 sz.) és 23:20-kor (2068 sz.) induló vonatok a Nyugati pályaudvar helyett a Margit hídtól indulnak 22:27-kor illetve 23:28 órakor. A vonatok Margit híd és Kaszásdűlő között a BKV Zrt. HÉV vonalán közlekednek.

Az Esztergomból menetrend szerint 22:09-kor (2041 sz.) vonat a Nyugati pályaudvar helyett a BKV Zrt. HÉV vonalán a Margit híd felszíni végállomásig közlekedik.

November 15-én, 22-én, 29-én és december 6-án, szombaton:

A vonatok egész nap a Margit híd – Esztergom viszonylaton közlekednek, a Nyugati pályaudvar és Óbuda között a vasúti közlekedés szünetel. A személyszállító vonatok Margit híd és Kaszásdűlő között a BKV Zrt. HÉV vonalán járnak.

November 16-án, 23-án, 30-án és december 7-én, vasárnap:

A vonatok – késő este kivételével – egész nap a Margit híd – Esztergom viszonylaton közlekednek, ez idő alatt a Nyugati pályaudvar és Óbuda között a vonatközlekedés szünetel. A vonatok Margit híd és Kaszásdűlő között a BKV Zrt. HÉV vonalán járnak.

Az Esztergomból 20:09-kor (2021 sz.), 21:09-kor (2031 sz.) és 22.09-kor (2041 sz.) induló vonatok a Nyugati pályaudvarra érkeznek a Közforgalmú Menetrendkönyvben meghirdetettek szerint. A Margit hídtól az utolsó vonat 21:27-kor indul, az utána közlekedő 2058 sz. és 2068 sz. vonatok a Nyugati pályaudvarról közlekednek, a Menetrendkönyvben szereplő menetrend szerint.

A részleges hídlezárások ideje alatt az alábbi tömegközlekedési lehetőségeket ajánljuk:

A Margit híd budai hídfője és a Nyugati pályaudvar között a 4-es és 6-os villamossal mindkét irányban, valamint a 26-os busszal Margit híd budai hídfője és a Nyugati pályaudvar között egy irányban közlekedhetnek. Ezeken a járatokon a BKV Zrt. elfogadja a MÁV-START Zrt. által kiállított menetjegyeket, bérleteket és az utazásra jogosító igazolványokat.

A Nyugati pályaudvar – Újpest Városkapu között a 3-as metró szállítja az utasokat mindkét irányban. Az érintett szakaszon a BKV Zrt. elfogadja a MÁV-START Zrt. által kiállított – M3 feliratú, külön bélyegzővel ellátott – a Nyugati pályaudvar és Újpest állomások közötti viszonylatokra érvényes menetjegyeket és bérleteket, valamint az utazásra jogosító igazolványokat.

A Kaszásdűlő – Margit híd szakaszon a MÁV-START szerelvényei megállnak minden HÉV megállóhelyen. Óbuda vasútállomás – Margit híd között a MÁV-START Zrt. elfogadja a vonatokon az érvényes BKV menetjegyeket és bérleteket.

A Margit híd – Óbuda szakaszon a részleges vágányzár ideje alatt a jegyváltás a vonaton is lehetséges.

Bérletek és jegyek a vonatokon és a BKV járatain:

A HÉV vonalon történő közlekedés esetében az Óbuda – Margit híd viszonylaton a MÁV-START Zrt. is elfogadja a vonatokon az érvényes BKV utazási jegyeket és bérleteket. A BKV Zrt. és a MÁV-START Zrt. járatain a közlekedési társaságok érvényes menetjegy vagy bérlet nélküli utazások esetében a saját büntetési tarifarendszerüket használják.

Utazási feltételek a BKV járatain:

A BKV által elfogadott érvényes MÁV-START jegyekkel a BKV járatain (4-es, 6-os villamos, 26-os autóbusz, M3-as metró) utazókra a BKV Zrt. által előírt utazási feltételek vonatkoznak.

Kézipoggyász szállítása a BKV járatokon:

Minden utas legfeljebb 2 db 40x50x80 vagy 2 db 20x20x200 cm méretet meg nem haladó, egy személy által hordozható, a fel- és leszállást nem akadályozó kézipoggyászt, illetve 1 db szánkót, 1 pár sílécet, 1 köteg becsomagolt facsemetét, 1 db gyermekkocsit szállíthat díjtalanul.

A járművekre nem szabad felszállni olyan tárgyakkal, amelyek balesetet, kárt vagy szennyezést okozhatnak. Kerékpár csak a HÉV vagy a fogaskerekű járművek kijelölt peronjain szállítható, egy vonaljegy érvényesítésével.

A feltételekről bővebben a www.bkv.hu/feltetelek/index.html weblapon lehet tájékozódni.

A közlekedési rend változásairól az esztergomi vasútvonal állomási hirdetményeiről, illetve a MÁV-START Zrt. honlapján (http://www.mav-start.hu/), és a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálaton a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon is értesülhetnek az utasok.

A MÁV Csoport kiemelt feladata a járműfejlesztések mellett a vasúti pályák állapotának javítása és karbantartása, ezzel is elősegítve az új járművek adta lehetőségek kihasználását. A Budapest – Esztergom elővárosi vasútvonalon a személyszállító vasúttársaság utasai már 2003 óta Desiro típusú új motorvonatokon utazhatnak, és 2008-ban megkezdődött a vasútvonal felújítása is. A Budapest – Esztergom vasútvonal rehabilitációs programjának első ütemében felújításra kerül az Újpest városrészben található vasúti híd. Ennek eredményeként a szerelvények jelenlegi áthaladási sebessége emelkedni fog, így a vonal és a híd rekonstrukcióját követően a vonatok menetideje csökken, ezzel is biztosítva, a gyorsabb eljutási lehetőséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük