2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Mi nyuszik már rég nem lennénk, ha a farkasok nem üldöznének állandóan – Kürt Zrt a Cebiten:

3 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/129"><img class="image thumbnail" src="/files/images/kurt.thumbnail.jpg" border="0" alt="Kürt a Cebiten" title="Kürt a Cebiten" width="100" height="61" /></a>  </span>Számomra a kompetencia a múltban megszerzett életben maradási képességeimet jelenti, a jelen innovációja pedig a jövõbeli életben maradási képességeimet. -mondta Dr Kürt Sándor a közelmúltban egy elõadáson. A Kürt - pontosabban annak németországi leánya jo szokás szerint jelen van a hannoveri Cebit informatikai szakvásáron.</p><p>

 

  Számomra a kompetencia a múltban megszerzett életben maradási képességeimet jelenti, a jelen innovációja pedig a jövõbeli életben maradási képességeimet. -mondta Dr Kürt Sándor a közelmúltban egy elõadáson. A Kürt – pontosabban annak németországi leánya jo szokás szerint jelen van a hannoveri Cebit informatikai szakvásáron.

 

  Számomra a kompetencia a múltban megszerzett életben maradási képességeimet jelenti, a jelen innovációja pedig a jövõbeli életben maradási képességeimet. -mondta Dr Kürt Sándor a közelmúltban egy elõadáson. A Kürt – pontosabban annak németországi leánya jo szokás szerint jelen van a hannoveri Cebit informatikai szakvásáron.

A Kürt immár valódi nemzetközi szakvállalattá vált, mégpedig egy nagyon bizalmi üzletágban, az információ védelemben. Nagyon hamar felismerte, hogyha itthonról ajánlgatja magát egészen más és szinte nulla az esélye, mintha kimegy legfontosabb célpiacaira és echte helyi cégként kapcsolódik be az ottani munkába, ha kell, helyi szakembereket és alvállalkozókat is bekapcsolva.

Így elkerülhetõ az a sandaság, amivel a külföldi cégeket nézik – vagy ahogyan mi itthon nézzük egyes amerikai informatikai vállalatokat. Ugyanakkor a magyar ugar képes adni azt a technológiai-tudás hátteret, amit a reverse engineeringen nevelkedett magyar elme biztosítani képes. Ezek az ismeretek kiválóan jönnek az adat visszaállítási üzteágban. Nem csoda, hogy a merevlemezek adatvisszaállításában szinte világelsõk, de megjelentek a PEN drive-k és a flash memóriák esetében is az adatvisszaállítási képességekkel. Ez egyben biztositja túlélésüket arra a nem is olyan távoli idõre, amikor a hagyományos merevlemezek egyre inkább háttérbe szorulnak és átadják helyüket az új technológiáknak.

Természetes, hogy ezzel egy ujfajta rendszerben gondolkodó vállalti kultura is kialakult, ahol a rendszer elsõsorban az üzemmenetre, semmint a dolgozók alakiztatására irányul. Mert egy olyan sztohasztikusan változó környezetben, és amikor maga az állami szabályozás is kiszámíthatatlan, egy cégnek életben maradni, gyarapodni mûvészet.

Ez a túlélési képesség, valamint a magyar NATO, majd Európai Uniós tagság igen nagy lehetõségeket nyitott meg a vállakozás számára. Különösen azután, hogy több sikeres magyar céggel ellentétben sikerült ellenállniuk az ellenséges felvásárlási kísérleteknek, és így a birtokolt ismeretanyagukkal sok területen világ monopóliumra tettek szert. Jelnleg Magyarországon, Ausztriában és Németországban képviselik magukat helyi vállattal.

Ezért érthetõ, hogy terjeszkedésük során elsõ sorban az Európai Uniót, és ott is a német nyelvterületet célozták meg, hiszen, mint más felmérésekbõl tudjuk, az információ tudatosság ott sem nagyon dühöng. De helyi cégként az egyedülálló szervezési és technológiai tudásuk jól értékesíthetõ. Ennek résza a hannoveri szokásos megjelenés is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.