2022.augusztus.11. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Mobil Weekend megint három napos verseny mobilfejlesztőknek

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/58517"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image6_101.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="95" /></a></span>A Mobil Weekend a vidéki egyetemistákat és fejlesztőket célozza áprilisi versenyével. A tavaszi Mobil Weekend három napos mobil fejlesztői versenyét az Észak Magyarországi Informatikai Klaszter és a Miskolci Egyetem támogatja.</p> <p> 

image6 101.thumbnailA Mobil Weekend a vidéki egyetemistákat és fejlesztőket célozza áprilisi versenyével. A tavaszi Mobil Weekend három napos mobil fejlesztői versenyét az Észak Magyarországi Informatikai Klaszter és a Miskolci Egyetem támogatja.

 

image6 101.thumbnailA Mobil Weekend a vidéki egyetemistákat és fejlesztőket célozza áprilisi versenyével. A tavaszi Mobil Weekend három napos mobil fejlesztői versenyét az Észak Magyarországi Informatikai Klaszter és a Miskolci Egyetem támogatja.

 

2012. április 20-22-én Miskolc ad helyet a tavaszi Mobil Weekendnek. A mobil fejlesztőknek tervezett hétvégén, a fejlesztői verseny mellett, workshopokon is gazdagíthatják tudásukat a résztvevők. A verseny győztesei most is pénzdíjat és komoly ajándékokat vihetnek haza, illetve találkozhatnak a legjobb fejlesztőkkel, tanulhatnak egymástól a három napos rendezvényen. A versenyre és a rendezvényre egyaránt ingyenesen lehet jelentkezni.

 

2011 novemberében a Mobil Weekend első rendezvényén 11 csapat mérte össze tudását. Az egy millió összdíjazású verseny szervezőit és szponzorait meglepte az, hogy a benevezett csapatok mindegyike képes volt egy hétvége alatt értékelhető mobilalkalmazást készíteni.

A verseny alapvető üzenete nem változott tavaly óta, a szervezők továbbra is a magyar alkalmazások számát szeretnék növelni igényes és kreatív ötletekből kiinduló fejlesztésekkel. Az ötletgazdák március 31-ig nevezhetnek a Mobil Weekend Facebook alkalmazásán keresztül a versenyre. A közösségi szavazás és a szakmai zsűri által kiválasztott legjobb ötletek jutnak majd ezek után el a versenyre, ahol péntektől vasárnapig grafikusok, programozók és marketingesek gyúrják mobilalkalmazássá azokat.

A tavaszi versenyre már meg is érkeztek az első ötletek, s a szervezők továbbiakat várnak a folytatásos képregény és a lopásgátló mobil alkalmazás mellé.

A régió legjelentősebb informatikai klasztere az Észak Magyarországi Informatikai Klaszter és a Miskolci Egyetem nagy részt vállalt az ígéretes verseny szervezéséből, a Mobil Weekend szervezői pedig az őszi rendezvényen szerzett tapasztalataikat, ismert előadókat és korábbi partnereiket viszik a rendezvényre.

Tajthy Krisztina az Észak Magyarországi Informatikai Klaszter vezetője szerint, a verseny jó lehetőséget teremt arra, hogy az egyetemisták megmutassák, hogy sem kreativitásban, sem mobil fejlesztésben nincsenek lemaradásban a többi régióval szemben, mindemelett kiváló bemutatkozási lehetőséget nyújt a fiatal tehetségek számára.

Moldován Csaba a Mobil Weekend egyik főszervezőjeként úgy gondolja, hogy a vidéki egyetemeken rengeteg tehetséges fejlesztő tanul, de reményei szerint a rendezvényre még Budapestről is eljönnek majd a versenyezni vágyó fiatalok.

Prof. Dr. Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora elsőként állt a Mobil Weekend Miskolc mellé, biztosítva a rendezvény számára a Capmus területén a helyszínt, így Miskolci Egyetem Díszaulája lesz az első vidéken megrendezett országos verseny otthona.

Az április végi rendezvény mindhárom hazai fejlesztői közösségeit aktivizálni szeretné, a versenybe jutott ötleteket, bármely platformra el lehet készíteni, így az iOS, az Android és a Mango fejlesztőket egyaránt szívesen látják szervezők.

A rendezvény honlapja: http://mobilweekend.hu/  

Facebook: https://www.facebook.com/MobilWeekend

Ötletverseny: https://apps.facebook.com/mobilweekend/?ref=ts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.