www.google.huwww.google.hu A Google.hu felhasználói 2009. január 16-tól még kényelmesebben kereshetnek a mozifilmekre vonatkozó információk között, hiszen a PORT-network.com által szolgáltatott adatoknak köszönhetően közvetlenül a keresőből megtudhatják, hol vetítik az őket érdeklő mozifilmet.

www.google.huwww.google.hu A Google.hu felhasználói 2009. január 16-tól még kényelmesebben kereshetnek a mozifilmekre vonatkozó információk között, hiszen a PORT-network.com által szolgáltatott adatoknak köszönhetően közvetlenül a keresőből megtudhatják, hol vetítik az őket érdeklő mozifilmet.

 

  A szolgáltatás nagyban megkönnyíti a mozilátogatók számára a keresést a Google-hu-n. Mikor valaki rákeres egy aktuális film címére a keresőben, egy filmtekercs mellett megtalálja a film játékidejét, valamint ha az alatta levő keresőablakba az őt érdeklő város nevét beírja, megtudhatja, hogy az adott helyen mely mozik vetítik az alkotást.

Természetesen a felhasználók közvetlen is eljuthatnak a mozik programjához, ehhez elég, ha a keresőbe a film címe mellé a város nevét is beírják. Azok, akik nem ismerik egy mozi pontos helyét, a 'Térkép' linkre kattintva megtekinthetik azt a Google Térképen.

A PORT.hu, a Port-network.com csoport vezető vállalata szolgáltatja az adatokat a kereső eme újdonságához. A megegyezésnek része Magyarországon kívül Csehország is, sőt várhatóan a régió további államaiban is elindul a jövőben az új szolgáltatás.

Veszelovszki Zsolt, a PORT Computer Zrt. vezérigazgatója elmondta: "Nagyon örülünk az együttműködésnek, mivel a Google segítségével adataink sokkal szélesebb közönséghez juthatnak el, mint ezt megelőzően. Büszkék vagyunk arra, hogy a világ egyik leggyorsabban fejlődő internetes vállalata minket választott partneréül ebben a sokak számára hasznos projektben. Nyitottak vagyunk további együttműködésekre is a jövőben!"

Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi képviselője a projekt helyi vonatkozását hangsúlyozta: "Ez az újdonság és a mögötte rejlő együttműködés ugyan csak kis lépés, de jól mutatja a Google elkötelezettségét a magyar piac iránt: egyrészt a felhasználók könnyebben juthatnak hozzá az őket érdeklő információkhoz, másrészt pedig egy kiváló szolgáltatást nyújtó magyar vállalatot hozzásegítettünk ahhoz, hogy a régió egyéb országainak felhasználóit is elérje."

Különleges keresőszolgáltatások a Google.hu-n

Ezen a különleges keresőszolgáltatáson kívül négy másik hasonló fejlesztés is elérhető a Google.hu-n:

 – A Számológép segítségével a felhasználók egyszerű műveleteket végezhetnek el, amilyen például az osztás, a szorzás, az összeadás vagy a kivonás.

 – A pénzügyi válság hatására jelentősen emelkedtek a devizahitelek törlesztőrészletei is, ezért valószínűleg egyre több honfitársunk kényszerül az árfolyam gyakori ellenőrzésére. A Valutaváltót azoknak találták ki, akik ezt egyetlen kattintással szeretnék elintézni: mindössze be kell gépelniük a valuta mennyiségét, a rövidített elnevezésüket összekötni az ‘in' szócskával, és a Google máris megmondja a művelet eredményét.

 – Az ősz folyamán egyaránt élvezhettük a kiugróan meleg és hideg időjárás átkát, illetve áldását. Az Időjós mindenkinek segít felkészülni a következő napok időjárására, hiszen a keresőbe az ‘időjárás' kifejezés mellett csupán a minket érdeklő város nevét kell beírnunk.

 – A széles körben fogható sportcsatornáknak köszönhetően egyre több rajongója van hazánkban is az angol, az olasz, a spanyol, a holland, a német vagy a francia labdarúgó-bajnokságnak. A felhasználók egyszerűen megtudhatják a legutóbb lejátszott bajnoki eredményét és a következő meccs időpontját, ha rákeresnek az őket érdeklő csapat nevére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük