2024.június.20. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA 2007

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/2907"><img class="image thumbnail" src="/files/images/muzeumokecc.thumbnail.jpg" border="0" alt="Múzeumok éjszakája 2007" title="Múzeumok éjszakája 2007" width="100" height="96" /></a></span> <p>Több száz programmal és kiállítással várják a közönséget az idei, immár ötödik Múzeumok Éjszakáján június 23-án országszerte. </p><p>

 múzeumok éjszakája 2007

Több száz programmal és kiállítással várják a közönséget az idei, immár ötödik Múzeumok Éjszakáján június 23-án országszerte.

 múzeumok éjszakája 2007

Több száz programmal és kiállítással várják a közönséget az idei, immár ötödik Múzeumok Éjszakáján június 23-án országszerte.

A nagyszabású programsorozaton Budapesten 60, vidéken pedig 80 helyszínt kereshetnek fel az érdeklõdõk. A gazdag múzeumi programok – tárlatvezetések, foglalkozások, vetítések és beszélgetések, koncertek és táncbemutatók – este hattól hajnali kettõig látogathatók ízlés és kedv szerint. Tavaly a becslések szerint több mint 200 ezren voltak kíváncsiak a rendezvényre.

Az európai nagyvárosok hagyományait követve 2003 óta Magyarországon is az év leghosszabb napjához, Szent Iván napjához legközelebb esõ szombat éjszakán rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját. A programok sokszínûsége és száma lehetõvé teszi, hogy bárki összeállíthasson belõlük egy érdekfeszítõ, forgatagos estét.

Késõ éjszakáig lesznek megtekinthetõk a jelenlegi nagy kiállítások – mint például a Patagónia óriás dinói a Természettudományi Múzeumban, a Dzsingisz kán és öröksége a Magyar Nemzeti Múzeumban, vagy az inka-kincsek a Szépmûvészeti Múzeumban -, a tárlatlátogatásokon kívül azonban számos mozgalmas és aktív program is várja az érdeklõdõket, hiszen tûzzsonglõrködés, tánc- és színielõadások, különleges performanszok, zenei mûsorok és érdekes beszélgetések izgalmas egyvelege zajlik majd országszerte a Múzeumok Éjszakáján.

FONTOS INFORMÁCIÓK:

A rendezvénysorozat részletes programja megtalálható a http://www.muzeumokejszakaja.hu/ weboldalon, illetve a budapesti programokhoz az Exit magazin külön ingyenes mellékletet jelentet meg.

A Múzeumok Éjszakájára a jegyeket a helyszíneken illetve a BKV pénztáraiban lehet megvásárolni. A felnõtt jegy 1200, a gyermekjegy 600 forintba kerül.

Az idei Múzeumok Éjszakáján is a közönség rendelkezésére állnak a majd a múzeumbuszok, amelyek a belépõjegyekkel ingyenesen vehetõek igénybe. A múzeumbuszok négy útvonalon közlekednek majd 18.00 órától éjjel 2.00 óráig.

  • § A Belvárosi körjárat a Deák térrõl a városnézõ autóbusz megállóhelyrõl indul 10 percenként.

Megállóhelyek: Andrássy út, Opera, Vörösmarty u., Bajza u. Hõsök tere, Ajtósi Dürer sor, Baross tér, Fiumei út, Könyves Kálmán krt, Klinikák, Ferenc krt, Kálvin tér, Alkotmány u., Lehet tér, Nyugati tér, Deák tér.

  • § A Budai körjárat a Deák térrõl (a 9-es autóbusz végállomása mögött) indul 10 percenként.

Megállóhelyek: Szent Gellért tér, Szarvas tér, Dísz tér, Palota út, Széna tér, Margitsziget, Honvéd utca, Deák tér.

  • § Az Óbudai körjárat a Batthyány térrõl a 86-os autóbusz megállóhelyrõl indul 10 percenként.

Megállóhelyek: Remetehegyi út, Szentlélek tér, Aquincum, Szentlélek tér, Remetehegyi út, Corvin tér, Batthyány tér.

  • § A Ludwig Múzeum járat a Deák térrõl (szintén a 9-es autóbusz végállomása mögött) indul 10 percenként.

Megállóhelyek: Soroksári út, Ludwig Múzeum, Bogdánfy u., A38 hajó, Deák tér.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.