A NetAcademia Oktatóközpont a világon elsőként etikus hekker minősítést kiadó EC-Council kizárólagos magyarországi képviselője lett. Az együttműködés eredményeként a NetAcademia ezentúl hivatalosan oktathatja a szervezet tanfolyamait, köztük a világszerte elismert Ethical Hackinget.

 

 

 A NetAcademia Oktatóközpont a világon elsőként etikus hekker minősítést kiadó EC-Council kizárólagos magyarországi képviselője lett. Az együttműködés eredményeként a NetAcademia ezentúl hivatalosan oktathatja a szervezet tanfolyamait, köztük a világszerte elismert Ethical Hackinget.

 

A már most nagy érdeklődést kiváltó tanfolyam további népszerűsítésére az oktatóközpont április 24-én – az EC-Council előadóinak részvételével – egynapos Ethical Hacking konferenciát szervez.

A NetAcademia Oktatóközpont az Ethical Hacking tanfolyamot jegyző International Council of Electronic Commerce Consultants (EC-Council) kizárólagos magyarországi képviselője lett. A megállapodás háttere, hogy az EC-Council közép-kelet-európai terjeszkedéséhez keresett partnert, s így talált rá az etikus hekkerek képzésével már 2007 augusztusától foglalkozó NetAcademiára.

Az együttműködés eredményeként Ethical Hacking tanfolyamokon 2008. február 25-étől a NetAcademia oktatói az EC-Council világszerte bevált, ám a hazai sajátosságokra szabott tematikáját alkalmazzák, továbbá hozzáférnek a nemzetközi tudásbázishoz is.

„Az EC-Council 2002-ben hozta létre az egyetlen, azóta világszerte elismert, platformfüggetlen Ethical Hacking tanfolyamát, mely az elméleti tudnivalókat az informatikai biztonság napi gyakorlatával ötvözi. A Certified Ethical Hacker (CEH) minősítés a világ bármely intézményénél bizonyítja, hogy a szakember megfelelő tudással és tapasztalattal rendelkezik a hálózatok és számítógépek biztonsági réseinek tesztelése és ezek kivédése terén, legyen szó bármely vállalati hálózati technológiáról" – mondta Fóti Marcell, a NetAcademia ügyvezetője.

A 2001-ben New Yorkban alapított EC-Council az e-business tanúsítványok és internetbiztonsági programok egyik vezető szervezete, mely egyedüliként kínál ezen a téren világszerte elismert IT-biztonsági tanfolyamokat és minősítéseket. 2002-ben fejlesztette ki Ethical Hacking tanfolyamát, melyet azóta világszerte több mint 50 ezer IT szakember végzett el, s szerezte meg a hivatalos Ethical Hacking minősítést. Az egyik legkeresettebb biztonsági minősítéssel olyan szervezetek és vállalatok szakemberei is rendelkeznek, mint a Microsoft, Cisco, ESET, FBI, Scotland Yard, Google, Dell, Oracle, Coca Cola, British Telecom, KPMG, PWC, Deutsche Bank, Citibank, de világszerte sok kisebb szervezet tagjai között is vannak CEH minősítéssel rendelkező etikus hekkerek. A NetAcademia Ethical Hacking tanfolyamán rövid idő alatt már eddig is mintegy 50 vállalat szakembere vett részt.

„Az Ethical Hacking tanfolyamunk elindításához az a felismerés vezetett, hogy az egyetlen módja a támadások eredményes kivédésének, ha próbára tesszük saját rendszerünket a gyengeségek feltárása érdekében – nyilatkozott Rajive Kapoor, az EC-Council európai képviseletét ellátó Security Systems Resource International ügyvezetője. – Az ehhez szükséges ismeretekre valamennyi, digitális adatállományt védő IT-biztonsági szakembernek szüksége van. Képzésükre olyan oktatóközpontot kerestünk, mely szakértelmével és tapasztalatával az EC-Council méltó magyarországi képviselője lehet. Az ideális partnert a NetAcademiában találtuk meg, mely az IT-biztonsági képzések magyarországi specialistája."

Szintén a tanfolyamhoz kapcsolódóan a NetAcademia 2008. április 24-én első alkalommal rendezi meg az Ethical Hacking Konferenciát, melyre mintegy 400 vállalati informatikust várnak. A konferencián, melynek célja, hogy ízelítőt adjon a rendszereket érhető támadásokból, és ezek kivédéséből, az EC-Council egyik nemzetközileg elismert szakembere tartja a nyitóelőadást.

Részletes tanfolyami tematika:

https://www.netacademia.net/course.aspx?id=ETHICAL

Az EC-Council oldala:

http://www.eccouncil.org/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük