2024.június.17. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Nagy siker volt: A Magyar Virtuózok Kamarazenekar indiai turnéja

2 perc olvasás
<span><font size="3"><font color="#000000"><font face="Times New Roman"> </font></font></font></span> <p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify" class="MsoNormal"><span><font face="Times New Roman" size="3" color="#000000"><span class="inline left"><a href="/node/233"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Magyar%20Virtuozok%201.thumbnail.jpg" border="0" alt="Indiai sajtóvisszhang 1." title="Indiai sajtóvisszhang 1." width="100" height="73" /></a></span>A Magyar Virtuózok Kamarazenekar és Szenthelyi Miklós hegedûmûvész indiai turnéja óriási sikerrel zajlott március elsõ felében. A koncertkörút az indiai sajtóban is igen kedvezõ visszhangot kapott.</font></span></p><p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify" class="MsoNormal"> </p><p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify" class="MsoNormal"><span>

 

indiai sajtóvisszhang 1.A Magyar Virtuózok Kamarazenekar és Szenthelyi Miklós hegedûmûvész indiai turnéja óriási sikerrel zajlott március elsõ felében. A koncertkörút az indiai sajtóban is igen kedvezõ visszhangot kapott.

 

 

indiai sajtóvisszhang 1.A Magyar Virtuózok Kamarazenekar és Szenthelyi Miklós hegedûmûvész indiai turnéja óriási sikerrel zajlott március elsõ felében. A koncertkörút az indiai sajtóban is igen kedvezõ visszhangot kapott.

 

 

 

indiai sajtóvisszhang 2.  A zenekar az elsõ koncertet március 10-én Mumbaiban (Bombayben) adta a város legelegánsabb koncerttermében, az ezer fõt befogadó Tata Színházban. Ez a koncert volt egyben az ünnepélyes megnyitója a Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ által szervezett Mumbai Magyar Kulturális Fesztiválnak is, amely a maga nemében az elsõ ilyen nagyszabású rendezvény volt az indiai metropoliszban. A zenekar a turnét Pune városában folytatta, ahol március 11-én adtak koncertet, majd március 13-án Delhiben léptek fel.

 

indiai sajtóvisszhang 3.A Magyar Virtuózok koncertkörútja az indiai zenerajongók számára igazi csemege volt, mert az európai zenekarok nem túl gyakran jutnak el az ázsiai szubkontinensre. Magyarországról utoljára tíz évvel ezelõtt járt Indiában hasonló vonósegyüttes. A mostani koncertek programjában Vivaldi, Handel, Csermák, Csajkovszkij és Liszt mûvei szerepeltek. A szólókat Szenthelyi Miklós mellett Faludi Judit gordonkamûvész játszotta.

 

A látogatás a két ország közötti kulturális csereprogram alapján jött létre, amelyet tavaly októberben Budapesten írt alá Hiller István oktatási és kulturális miniszter és indiai partnere, Ambika Soni.

 

A magyar zene ? mindenekelõtt a delhi magyar intézet tevékenységének köszönhetõen ? egyre népszerûbb Indiában. A koncerttermeknek egyre gyakrabban vendégei az oda látogató magyar kamaraegyüttesek és szólisták. Liszt, Bartók és Kodály kompozícióit is mind gyakrabban tûzik mûsorra a helyi zenemûvészek. A Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ tavaly 16 eseménybõl álló fesztivállal ünnepelte Bartók Béla születésének 125. évfordulóját, az idén õsszel pedig szeptembertõl decemberig egy egész évadot szentelnek Kodály Zoltán emlékének, amelynek programjában koncertekkel, elõadásokkal, kiállításokkal és zenepedagógiai kurzusokkal öregbítik a magyar zene hírnevét.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.