2022.05.18.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Négy napon át sörünnep a Budai Várban – Közel 100 féle sör először együtt egy helyen az I. Budavári Sörfesztiválon

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/52737"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image2_266.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="100" /></a></span>Hagyományteremtő jelleggel, első alkalommal rendezik meg augusztus 25-28. között az I. Budavári Sörfesztivált. A négynapos rendezvényen közel 100 féle hazai és nemzetközi, ismert és kevésbé ismert különleges sör mutatkozik be a Budai Várban. A sör ünnepére meglepetésekkel, színes kóstolókkal készül az egyik nagy hazai sörgyár, a Heineken Hungária, valamint számos kisebb sörfőzde is. Sörsátrak, sörfalu, gasztronómiai különlegességek, valamint koncertek várják a sörkedvelőket. </p><p> 

Hagyományteremtő jelleggel, első alkalommal rendezik meg augusztus 25-28. között az I. Budavári Sörfesztivált. A négynapos rendezvényen közel 100 féle hazai és nemzetközi, ismert és kevésbé ismert különleges sör mutatkozik be a Budai Várban. A sör ünnepére meglepetésekkel, színes kóstolókkal készül az egyik nagy hazai sörgyár, a Heineken Hungária, valamint számos kisebb sörfőzde is. Sörsátrak, sörfalu, gasztronómiai különlegességek, valamint koncertek várják a sörkedvelőket.

 

Hagyományteremtő jelleggel, első alkalommal rendezik meg augusztus 25-28. között az I. Budavári Sörfesztivált. A négynapos rendezvényen közel 100 féle hazai és nemzetközi, ismert és kevésbé ismert különleges sör mutatkozik be a Budai Várban. A sör ünnepére meglepetésekkel, színes kóstolókkal készül az egyik nagy hazai sörgyár, a Heineken Hungária, valamint számos kisebb sörfőzde is. Sörsátrak, sörfalu, gasztronómiai különlegességek, valamint koncertek várják a sörkedvelőket.

 

A sörkóstolással egybekötött bemutató sajtótájékoztatón a fesztivál szóvivője, Péter Anna hangsúlyozta: a gasztronómiai forradalom immár a sörre, a hazánkban talán legnépszerűbb italfajtára is végre átterjedni látszik.

 

2011. augusztus 25. és 28. között első alkalommal rendezik meg a Budavári Sörfesztivált a Budai Várban. A sör ünnepén közel 100 féle hazai és külföldi, ismert és kevésbé ismert sört kóstolhatnak meg az érdeklődők, az egyik nagy hazai sörgyár, a Heineken Hungária mellett számos kisebb hazai sörfőzde is képviselteti magát kézműves söreivel a fesztiválon.

A sör az egyik, ha nem a legnépszerűbb italfajta ma Magyarországon, különösen így van ez a nyári időszakban. Az elmúlt húsz évben mégsem került sor olyan átfogó, több nagyobb és számos kisebb márkát, sörfőzdét együtt, egy helyen felvonultató eseményre, mint amilyen augusztus végén várható. A sör ünnepének megrendezésével a szervezők elsődleges célja az, hogy megadják a sörnek járó méltó helyet a fesztiválok sorában, népszerűsítsék a gazdag hazai sörkultúrát, valamint az ismert, népszerű márkák mellett bemutassák a kisebb sörfőzdék kiváló termékeit is.

 

Mint azt Péter Anna, a Budavári Sörfesztivál szóvivője, a Malackaraj blog főszerkesztője a sajtótájékoztatón elmondta: „A gasztronómiában az utóbbi években tapasztalható, látványos, pozitív változások érzékelhető mértékben átterjedtek a sörre is, ez a többi között köszönhető a sörgyárak gasztronómia felé nyitásának, a blogok érdeklődésének és eseményeket gyorsító szerepének. A hazánkban évtizedekig egyeduralkodó világos lágerek mellé egyre több izgalmas és különleges sört lehet beszerezni, sőt itthon is készülnek ilyenek."

 

A fesztivál a Budai Vár két impozáns helyszínén, a Hunyadi udvarban és az Oroszlános udvarban zajlik majd négy napon keresztül. A nyári fesztiválsorozat záró rendezvényén a „főszereplő" sör mellett koncertekkel, stand-up fellépőkkel, ismert és népszerű fellépők hosszú sorával is várják majd a sörbarátokat.

 

A fesztivál sörnagyköveti tisztségét Aranyosi Péter, a Dumaszínház és a Showder Klub állandó fellépője tölti be. „Általában minőségi, ritkábban mennyiségi sörfogyasztóként úgy érzem, a sörnagykövetség nem áll messze a torkomtól, és persze az sem baj, ha a vesém mindeközben tisztul." – mondta el a fesztivál ötletét üdvözlő sörnagykövet.   

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.