Közeleg a Valentin-nap, ami, bár nem tradicionálisan magyar ünnep, mégis egyre fontosabb számunkra is. Nem kell azonban, hogy feltétlenül az ajándékozásról szóljon, hiszen egy apró figyelmességgel, kedves gesztussal ugyanúgy kifejezhetjük, hogy mennyire fontos a másik. Ez az apró meglepetés lehet akár egy csésze isteni kávé is. Próbálja ki a Nespresso különleges kávékölteményeit, amivel biztosan nem marad el a siker, legyen szó az év bármelyik napjáról.

Közeleg a Valentin-nap, ami, bár nem tradicionálisan magyar ünnep, mégis egyre fontosabb számunkra is. Nem kell azonban, hogy feltétlenül az ajándékozásról szóljon, hiszen egy apró figyelmességgel, kedves gesztussal ugyanúgy kifejezhetjük, hogy mennyire fontos a másik. Ez az apró meglepetés lehet akár egy csésze isteni kávé is. Próbálja ki a Nespresso különleges kávékölteményeit, amivel biztosan nem marad el a siker, legyen szó az év bármelyik napjáról.

Gesztenyés kávé

Szükséges eszközök

1 vizespohár (110 ml)

1 Aeroccino tejhabosító, vagy a Nespresso kávégép gőzölőcsöve

 

Hozzávalók

1 Volluto Grand Cru

kapszula

1 teáskanál meleg tej

2 evőkanál meleg tejhab

3 gesztenyepüré

1 teáskanál cukrozott

gesztenye

 

Elkészítés

Készítse el a tejhabot, majd tegye félre. Keverje össze a gesztenyepürét a forró tejjel, öntse espresso-s csészébe, és engedje rá a kávét. Kavarja meg, majd díszítse a kávé tetejét a tejhabbal, és szórja meg kandírozott gesztenyével.

 

Kávékrém karamellás tejhabbal

A legtökéletesebb kényeztetés! A tejkrémes felhőjébe burkolózó vaníliakrém – némi karamellás ízvilággal.

Szükséges eszközök

1 espresso-s csésze

 

Hozzávalók

1 kapszula Volluto

Grand Cru kávéőrlemény (40 ml eszpresszó készítéséhez)

100 ml tejhab

1 teáskanál

karamellszirup

25 ml, 5 teáskanál

custard (házi készítésű, vagy előre elkészített bolti vanília krém)

250 ml házi készítésű vaníliakrém hozzávalói:

250 ml zsírszegény tej

2 tojás sárgája

50 g cukor

Egy fél, hosszában elvágott vaníliarúd

 

Elkészítés

Forralja fel egy edényben a tejet a felezett vaníliarúddal. Egy másik edényben keverje a tojások sárgáját és a cukrot fehéredésig. Folyamatosan keverje a cukros tojást és öntse hozzá lassan a vaníliás tejet. Ezután tegye vissza az edénybe a szószt és addig melegítse alacsony hőmérsékleten, míg kissé sűrűsödni nem kezd (nem szabad felforralni, mert a krém összeugrik). Főzés közben tesztelje a krémet egy kanállal. Ha a krém odaragad már a kanálra, azonnal húzza le a tűzről az edényt. Ezután addig keverje a krémet, míg teljes en lággyá és krémessé nem válik. Vegye ki a f él vanília rudat, de a belsejében lévő apró magocskákat kaparja ki, és keverje vissza a krémhez. Főzzön le egy Grand Cru Volluto kávét egy eszpresszós csészébe vagy egy kis üvegpohárba és kanalazzon hozzá 25 ml, vagyis nagyjából 5 teáskanál krémet. Készítsen tejhabot az Aeroccino tejhabosítóval vagy a Nespresso kávéfőző tejhabosítójának segítségével. Önt s ön még a habra egy kevés karamellszirupot. A kávékrémre kanalazza rá a karamell ízesítésű tejhabot, majd azonnal szervírozza a mennyei édességet!

 

Mogyorós cappuccino

Ez a recept egy ízletes eszpresszó újragondolása. A Grand Cru kávéőrlemény egy leheletnyi mogyoróaromával gazdagodik, amit aztán lágy tejhabba csomagolunk.

 

Szükséges eszközök

1 mixer

1 Aeroccino tejhabosító vagy Nespresso gőzölőcsővel rendelkező kávégép vagy Lattissima+ kávéfőző

 

Hozzávalók

1 kapszula Livanto vagy Volluto Grand Cru kávéőrlemény

3 cl mogyoró szirup

6 mogyoró vagy egy

csipet mogyorópor

10 cl tej

Cukor

 

Elkészítés

A mogyorókat törje porrá egy mixer segítségével, keverjen hozzá cukrot. Szórja a mogyoróport és a cukrot egy tepsire és tegye pár percre a sütőbe. Pirítsa gyönyörű aranybarnára. Öntse a mogyorószirupot és a tejet az Aeroccino tejhabosítóba és készítsen tejhabot. A lefőzött kávét töltse csészébe, kanalazza a tetejére a tejhabot, végül szórja meg a tetejét karamellizált mogyoróporral.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük