2024.április.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Név- és stratégiaváltás Minorból ? AQUIS :Két éven belül tõzsdeképes lehet

6 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/" target="_blank" onclick="launch_popup(41, 242, 102); return false;" rel="noopener noreferrer"><img class="image thumbnail" src="/files/images/aquis.thumbnail.jpg" border="0" alt="Aquislogo" title="Aquislogo" width="100" height="42" /></a></span>Az AQUIS Informatika Zrt. nevet vette fel márciustól hazánk egyik meghatározó informatikai cége, a MINOR Rendszerház Zrt.

 

Az AQUIS Informatika Zrt. nevet vette fel márciustól hazánk egyik meghatározó informatikai cége, a MINOR Rendszerház Zrt.

 

Az AQUIS Informatika Zrt. nevet vette fel márciustól hazánk egyik meghatározó informatikai cége, a MINOR Rendszerház Zrt. A névváltás nagy volumenû változásokat jelez a cég életében: a piac kihívásaira válaszul – az innováció és tradíció jegyében – generációváltáson megy át a MINOR Csoport zászlóshajója. Új stratégiájának megfelelõen a következõ két évben informatikai infrastruktúra-szállítóból megoldásszállítóvá kíván válni az AQUIS, valamint a tõzsdeképességet is ekkorra tervezi elérni. 2010-re olyan stabil hazai piaci pozíciót céloz meg, ahol a fókusz az informatikai megoldásokon és szolgáltatásokon, valamint az exporton van. Elõbbibõl az árbevétel több mint 50%-át várják, utóbbiban a tavalyi eredmények megduplázását tûzték ki célul már 2007-re: 1 millió eurós exportbevétellel számolnak.

Az idén 18 éves MINOR Rendszerház Zrt. üzleti fejlõdésébõl adódóan, és a piac igényeivel összhangban márciustól új köntösében új fejlõdési fokra lépett: AQUIS Informatika Zrt. néven, új stratégiával mûködik tovább. Az õszi vezérigazgató-váltás – amely a modern vállalatvezetésnek megfelelõen a tulajdonosi és menedzseri funkciók szétválását is jelentette – volt az átalakulás elõszele; az újabb, mérföldkõnyi változások pedig már piaci pozícióváltást is prognosztizálnak. Az új vezetõ szavai alapján olyan modern, környezetének kihívásaira rugalmasan válaszoló, még átláthatóbb és szabályozottabb vállalat rajzolódik ki az AQUIS 2010-es jövõképében, ahol a folyamatok egyértelmûen definiáltak és feszes kontrolling mûködik.

?Az üzleti környezet változásai bennünket is nagy átalakulásra késztetnek. Olyan jelentõs informatikai megoldásszállító és szolgáltató céggé szeretnénk fejleszteni az AQUIS-t, amely stabil magyarországi piaci pozíciót elérve, erõs exporttevékenységgel, árbevételének több mint felét a szolgáltatásokból nyerve már két éven belül tõzsdeképes lehet. A közeljövõben évente átlagosan 15%-os árbevétel-növekedést tervezünk. Ütõképes menedzsmentcsapatunk és szakembergárdánk, valamit neves referenciáink és partnereink lehetnek a garancia minderre." – mondta Dobozi Péter vezérigazgató, a megújult cég elsõ sajtótájékoztatóján ma délelõtt.

Az új stratégia, amely a tervek szerint a fenti céloknak megfelelõ pozícióba juttatja az AQUIS-t – az ?odafigyelünk, megértjük, kitaláljuk, megcsináljuk" mottójának égisze alatt -, négy fõ pillérben határozható meg: rendszerintegráció, informatikai szolgáltatások, üzleti megoldások és exporttevékenység.

A megújult cégnél hangsúlyos üzletág marad az eddigiekben is fókuszban álló, a felhasználóik globális mûködési folyamatait támogató rendszerintegráció (pl. integrált kommunikáció, csoportmunka, stb.).

Az AQUIS komplex informatikai szolgáltatásaival (informatikai infrastruktúra és rendszerintegráció egyben) abban is segíteni tud a partnereinek, hogy üzleti sikereik eléréséhez hogyan használják az informatikát a biztonságosabb és költséghatékonyabb mûködés megvalósítására. A cég további növekedési lehetõséget lát a biztonsági megoldások továbbfejlesztésében, valamint a különbözõ szintû tevékenység-kihelyezések megvalósításában.

A közép- és nagyvállalatok számára létrehozandó üzleti megoldások jelentik a cég tevékenységi portfoliójának további bõvülését. Ez a harmadik pillér biztosíthatja egy modern cég számára az ügyfélkapcsolatok hatékonyságát, a belsõ folyamatok gyorsaságát és a döntéseket segítõ adatok azonnali rendelkezésre állását – vagyis végsõ soron a versenyelõnyt és a profitot. Termékszinten ennek a cég azon alkalmazás-implementációs megoldásai és saját fejlesztései felelnek meg, mint pl. az ügyfélhívó, a CRM és webportál integrációból kifejlesztett professzionális ügyfélkezelõ rendszerek, vagy a könnyen integrálható dokumentumkezelõ és ügyviteli back-office megoldások. A fenti stratégiai elemnek is köszönhetõen az AQUIS szeretné kiterjeszteni, illetve tovább erõsíteni jelenlétét az üzleti szférán kívül a kormányzati, (e-)önkormányzati területeken is.

A stratégia negyedik sarokköveként az eddiginél nagyobb hangsúly tevõdik az exportra: az AQUIS tudatos piacépítésbe kezd a régió és a balkáni országok, Oroszország, Ukrajna, és Nyugat-Európa, valamint a Közel-Kelet felé. Terveik szerint megduplázzák 2006-os export-árbevételüket: 1 millió euróval számolnak idén.

A következõ években (2008-2009) az exporttevékenység kiterjesztésével párhuzamosan – partnerei és leendõ képviseletei révén – külföldi terjeszkedését kívánja megalapozni az AQUIS úgy, hogy 2010-re már kiépített nemzetközi hálózattal rendelkezzen. Leghamarabbi célpontja Románia, de a cég jó lehetõségeket lát az elmúlt években EU-hoz csatlakozott többi régiós országban, valamint a gyorsan fejlõdõ Oroszországban is.

A terveknek megfelelõen a struktúraváltással egy idõben épül ki az AQUIS-on belül az a vállalati kultúra és ütõképes, dinamikus csapat, amely egy modern, európai cég eddiginél is hatékonyabb és eredményorientáltabb magvát alkothatja – központban az (szak)emberekkel.

Az új arculat számos megújulást jelent a cég háza táján. Ezek egyik eleme az új honlap: a http://www.aquis.hu/  webcímen lehet ezentúl tájékozódni a vállalatról.

Az 1989-ben, még MINOR Rendszerház Rt. néven alapított családi vállalkozás mára a rendszerintegrátorok élvonalába tartozó, profi középvállalattá fejlõdött. A 2007 elején név- és struktúraváltáson átesett, AQUIS Informatika Zrt.-re átnevezett cég üzleti tevékenységi köre a szaktanácsadástól, a tervezésen, szoftver és hardverfejlesztésen és installáláson, valamint a különbözõ rendszerek integrálásán át a szerviz szolgáltatásig, igen széles spektrumot fed le. Kiemelkedõ a magas hozzáadott érték tartalmú szolgáltatások aránya. Formatervezési Nívó és Magyar Minõség Díjas saját fejlesztésû és gyártású ügyfélirányító rendszerükkel, információs termináljaikkal mind a hazai, mind az export piacon kiemelkedõ sikereket értek el, utóbbi termékükkel hazánkban piacvezetõk. A következõ 3 évben az informatikai szolgáltatások és üzleti megoldások piacán – erõs exporttevékenységgel megerõsítve – szeretnének kiteljesedni.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.