2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Nyári szemeszterrel folytatódik az ingyenes Internet Oktatási Program

3 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/1394"><img class="image thumbnail" src="/files/images/kattintsra_nagyi_0.thumbnail.jpg" border="0" alt="Nagyinet" title="Nagyinet" width="100" height="93" /></a></span>2007. május 31-ig lehet pályázni a T-Online és a T-Com által szervezett ingyenes Internet Oktatási Program nyári szemeszterére. A programra non-profit szervezetek jelentkezését várják, amelyek biztosítják az oktatásra alkalmas termet és internet- hozzáférést, valamint legalább tíz jelentkezõt. </p><p> 

 

nagyinet2007. május 31-ig lehet pályázni a T-Online és a T-Com által szervezett ingyenes Internet Oktatási Program nyári szemeszterére. A programra non-profit szervezetek jelentkezését várják, amelyek biztosítják az oktatásra alkalmas termet és internet- hozzáférést, valamint legalább tíz jelentkezõt.

 

 

nagyinet2007. május 31-ig lehet pályázni a T-Online és a T-Com által szervezett ingyenes Internet Oktatási Program nyári szemeszterére. A programra non-profit szervezetek jelentkezését várják, amelyek biztosítják az oktatásra alkalmas termet és internet- hozzáférést, valamint legalább tíz jelentkezõt.

 

Az oktatási sorozat töretlen népszerûségét bizonyítja, hogy idén eddig már több mint 300 fõ vett részt a jórészt kistelepüléseken tartott képzéseken.

Május végéig pályázhatnak non-profit szervezetek a T-Online és a T-Com szervezésében induló díjmentes Internet Oktatási Program júniustól augusztusig tartó nyári szemeszterére. A jelentkezés feltétele az, hogy a pályázó non-profit szervezet rendelkezzen internet kapcsolattal ellátott teremmel, és legalább tíz jelentkezõvel. A szervezõk biztosítják a nagy tapasztalattal rendelkezõ oktatókat, sõt igény esetén a számítógépeket is. Az ötnapos tanfolyam célja, az internetes alapismeretek készség szintû elsajátítása, illetve az internet adta lehetõségek megismertetése és megkedveltetése a résztvevõkkel, akik a képzés végén oklevelet és az oktatási anyagot tartalmazó cd-t, valamint idén elõször MindenkiNet címû oktatókönyvet kapnak.

Az eddigi jelentkezések alapján látható, hogy a tanfolyamot rendkívül nagy érdeklõdés kíséri. A pályázók köre is nagyon tág, jelentkeztek már iskolák, gyerekotthonok, önkormányzatok, kisebbségi önkormányzatok, de ugyanígy megtalálható a pályázók között például a Tüdõátültetettek Szövetsége.

Az ingyenes internet-oktatás iránt már tavaly is óriási érdeklõdés mutatkozott: 2006-ban olyan mértékû túljelentkezés volt, hogy idén májusig azoknak a képzése folytatódott, akik még tavaly nyújtották be pályázatukat. Idén az internetes alkalmazásokkal eddig 30 településen mintegy 300-an ismerkedtek meg. Tompa és Sajólád településeken pedig annyira sikeres volt a program, hogy a nagy érdeklõdésre való tekintettel egymás után kétszer is pályáztak.

Hasonlóan sikeresen mûködik az idõsebb korosztály számára idén is meghirdetett, korábban T-Nagyi néven ismert, Tanulj, Nagyi! program. Budapesten eddig kilenc, Dombóváron tíz tanfolyamot töltöttek meg a jelentkezõk. Az idei Tanulj, Nagyi! programból kimaradt jelentkezõket összefogva azonban pályázhatnak akár nyugdíjas otthonok, mûvelõdési házak, vagy önkormányzatok is az Internet Oktatási Programra.

Az Internet Oktatási Programról és a pályázás feltételeirõl bõvebb információt a http://www.oktatas.magyartelekom.hu/  oldal Rólunk menüpont Pályázatok almenüjében olvasható.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.