egészségügy

2007.június 13-án a globális mobil nyomtatási megoldás-szolgáltató vállalat, a Zebra Technologies Corporation tájékoztatóját  hallhatták a hazai média képviselõi.  Az ismertetõ elõadásokat Piotr Klepczarek közép- és kelet-európai regionális ügyvezetõ igazgató és Halász Árpád regionális értékesítési vezetõ prezentálta. 

 egészségügy

2007.június 13-án a globális mobil nyomtatási megoldás-szolgáltató vállalat, a Zebra Technologies Corporation tájékoztatóját  hallhatták a hazai média képviselõi.  Az ismertetõ elõadásokat Piotr Klepczarek közép- és kelet-európai regionális ügyvezetõ igazgató és Halász Árpád regionális értékesítési vezetõ prezentálta. 

A Zebra Technologies Corporation  15 éve értékesít nyomtató mûveket, nagyteljesítményû, kereskedelmi és ipari, asztali és hordozható nyomtatókat, RFID (Radio Frequency Identification, rádiófrekvenciás) azonosításra alkalmas címkéket elõállító nyomtatókat és kellékanyagokat, ezekbõl a mai napig már több mint 5 millió darabot adott el.

Mz 220 printerMz 220 printerNyomtatási megoldásait a világ 100 országában alkalmazzák vállalatok az  üzletmenet fejlesztésére és a biztonság növelésére.  A Fortune 500 listán szereplõ cégek több mint 90 százaléka mûködtet Zebra márkájú nyomtatót. 

A Zebra gyártású hõnyomtatókkal vonalkódokat, intelligens címkéket, nyugtákat és kártyákat lehet elõállítani, a széles alkalmazási lehetõségek révén az alkalmazó vállalatok mûködése biztonságosabbá tehetõ, nõ a hatékonyság, magasabb szintre emelhetõ a minõség és az ügyfélkiszolgálás.

Printer használatbanA ZebraDesignerTM címkeformázó szoftverek, ZebraLinkTM csatlakozási megoldások, a ZebraTM kellékanyagok, valamint a ZebraCareTM szolgáltatások és támogatási konstrukciók képezik a terméksort.

A vállalkozás az elmúlt 15 évben átlagosan évi 22%-os növekedést produkált,  2006-ban  pedig 759,5 millió dollár forgalmat generált.  A kezdetben csak amerikai piacra dolgozó, ma már nemzetközi vállalat jelenlegi értékesítéseinek 49%-a már az US határain kívül zajlik. 

Angol postás26 országban 2400 munkatársat foglalkoztat a cég, s a Fortune 500-as lista vállalatainak több mint 90 százaléka számára szállít nyomtatókat.  A felhasználók innovatív és megbízható on-demand nyomtatási megoldásokat kívánnak, ezt nyújtja a Zebra a világ 100 országában.

A vezetõ elmondta, a Zebra különösen fontos szerepet tulajdonít a közép-kelet-európai régiónak, a tavaly itt elért

27%-os bevétel-növekedés globális jelentõségû.  A régiós központ két év óta Varsóban található, innen fogják össze a magyarországi, csehországi, oroszországi, FÁK országokbeli, izraeli, görög és török piacot. A NADAQ-on lévõ cég a vezetõ szerint nagyon sikeres,  különösen fontos szerep tulajdonítható a vállalat jelentõs cash állományának, ami felvásárlások szempontjából bír jelentõséggel.  Új felvásárlást jelent a svéd Swecoin és az amerikai WhereNet cég akvizíciója, utóbbi termékei az aktív RFID-t is képesek támogatni.  Az elmúlt évi sikerek a kereskedelmi és ipari nyomtatók terén megerõsítették a cég piacvezetõ pozícióját, ebben további gyorsulás várható.

QL 420A Magyarországon 2006-ban elért 38%-os forgalom-növekedés a régió szintjén is jelentõs eredmény.  Ehhez kapcsolódva Halász Árpád, a magyarországi helyzetrõl szólva kiemelte, a Zebra piaci részesedése 50% felettire becsülhetõ, az elmúlt évben új lehetõségeket derítettek fel, s a mobil nyomtatók értékesítésében még nagy lehetõségek rejlenek, különösen a KKV szegmensében. 

A Zebra jóminõségû, szemre is tetszetõs, könnyû kivitelû mobil nyomtatói mindenütt fel tudják gyorsítani az üzleti folyamatokat, ahol számla, szállítólevél, elismervény vagy más iromány gyors nyomtatására van szükség, akár a kézi kitöltésû lapok, számlák, stb. helyett.  Ez a megoldás egyúttal kiküszöböli a hibákat, elírásokat, a felismerhetetlen kézírás gondjait.

RaktárA hordozható nyomtatók magukkal hozzák az elektronikus adattárolás lehetõségét, s egyúttal az adatok késõbbi nyomon követését is lehetõvé teszik.  A berendezések ilyetén alkalmazásával akár fél év alatt megtérülhet beszerzésük költsége,  pl. csökken a kiszállás (pl. szakemberek kiszállási) ideje, bõvülhet az adott idõ alatt ellátott

ügyfelek száma.  A felhasználás lehetséges tere lehet a kiskereskedelem, az áruházi beszállítás és átcímkézés, a logisztika, a raktározás, a gyártás, a vendéglátás, az egészségügy, a betegazonosítás (!), a postai szolgáltatások, a csomagszállítás és -azonosítás, a parkolójegyek és pótdíjak, az eszköznyilvántartás és a közmûjavítások világa.

GyógyszerexpedícióA cég mobilnyomtatóiba való beruházás megtérülési ideje átlagosan 6-10 hónap, alkalmazási körük pedig a vendéglátástól a raktározáson át a kórházi betegazonosításig, szinte minden területre kiterjeszthetõ,mindenhol segítenek felgyorsítani és hatékonyabbá tenni a munkamenetet.

Magyarországról szólva, a sikeres 2006-os év után is még az eladások további erõteljes növekedésére lehet számítani, hiszen a közvetlen ügyfélkapcsolatot igénylõ ágazatokban alig használnak hordozható nyomtatókat.

ÁruházA Zebra becsült piaci részesedése hazánkban 50 százalék fölötti, a Zebráé a legszélesebb portfólió.  A tavalyi magyarországi növekedés során számos új lehetõséget sikerült feltérképezni, de a mobil nyomtatók értékesítésében még további üzleti lehetõségek rejlenek. A kellékanyagok (cimkék, hõpapír, festékszalag) értékesítése 26%-al növekedett az elmúlt évben hazánkban, ahol a no-name értékesítõk elõtt magasan vezet a Zebra. 

Az úgynevezett nyomtató mûveket az applikátor berendezésekbe (önállóan nyomtató eszközökbe)szállítja a cég,a kereskedelmi és ipari nyomtatókat közepes igénybevételû helyeken alkalmazzák,  a chip-el rendelkezõ RFID nyomtatóik UHF és RFID kivitelben is készülnek, az ipari nagyteljesítményû igényeket az XI termékcsalád szolgálja, 24/7 rendelkezésre állással,  99, 999%-os biztonsággal.

KereskedelemErõs a cég jelenléte a kereskedelemben, raktározásban és légtisztításban, a posta és csomagszállításban. Erõsíteni kívánnak pl.  az egészségügy, vendéglátás, stb. területén. Népszerûsíteni kívánják a mobil nyomtatást, a speciális felhasználásmódokat, pl. tûzbiztos cimkéket, és bõvíteni a piaci részesedést.

A terméksor jelzés szerint:

MZ sorozat;  belépõ szintû,  kb. 400 eurós áron,

Cameo sorozat;   2-3 éves, kedvelt megoldás, ütésálló, stabil, strapabíró,

RW sorozat;   IP54-es alkalmazás, törésálló, ütésálló, idõjárás-álló, vízálló, porálló, stb.

QL Plus sorozat;   ütésálló cimkenyomtató.

A cég nagy jelentõséget tulajdonít a partneri viszonynak, önmaga nem értékesít, az ügyfelek között minden jelentõs cég megtalálható, olyanok mint a Motorola, IBM, SAP, LXE, DataLogic, PSION, stb. 

Az oktatásnak és képzésnek is nagy fontosságot szánnak a cégnél, ezt szolgálja a 2006-tól mûködõ Partners First program, 6 direkt partnerrel, mintegy 30  viszonteladóval.  A 2 ZASP (Zebra Advised Service Partner) programban két akkreditált szerviz kapott helyet.

http://www.zebra.com/

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük