2024.május.24. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Optimizmusuk töretlen

5 perc olvasás
montage 1

 

montage 1

Várhatóan úgy egy hónap múlva új szálloda nyílik Budapesten, a VIII. kerületi Népszínház utcában. Merész dolognak tűnik ez ebben a járványdúlta időben, amikor vendég alig van és inkább zárnak, mint nyílnak hotelek. A négycsillagos Montage Fashion Hotelben mégis szinte már majdnem minden kész a szállóvendégek fogadására.

montage 2

Elkapkodott vagy meggondolatlan intézkedésről persze szó sincs, tudtuk megy a sajtóbejárásra meghívott újságírókat kalauzoló Veégh Máté igazgatótól. Budapest egyik legtöbb szállodáját működtető hotellánc, a Mellow Mood Hotels tulajdonában itt már 2004 óta létezett a háromcsillagos, 136 szobás Atlas City Hotel. Besorolásának megfelelően, az alacsonyabb igényű, olcsóbb árakat kereső, főleg inkább diákcsoportokat fogadta, a tulajdonosok pedig 2019-ben úgy döntöttek: eljött az ideje a felújításnak. Akkor még ilyen járványra senki nem gondolt. Amikor pedig beütött a baj, a hátrányból előnyt kovácsoltak. Üresen állt a ház, hát felgyorsították az átalakítást. Ráadásul úgy, hogy az majd vendégkör váltást is eredményezhessen. A környéken a közbiztonság sokat javult, a Népszínház utca 39-41. sétálva sincs 8-10 percnél messzebb az Erkel Színháztól, a 4-es metró állomása még közelebb van.

montage 3

A Belvároshoz tehát közel, a zajtól viszont mégis távol fekvő szálloda, a nyugalmat, de kényelmet is kedvelő nyugdíjas korosztály, a hazalátogató magyarok, üzleti úton levők számára lehet vonzó. A hírességek nyughelye Páristól Washingtonig, mindenhol érdekli a turistákat, itt a Fiumei úti Nemzeti Sírkert közelsége is a sétalehetőségek számát szaporítja. A 3-ból 4 csillagra emelkedést indokolja, hogy az átlagosnál tágasabbak – a fürdőszobát nem is számítva – 25 m2-esek lettek a szobák, kellően kényelmesek, családoknak, baráti társaságoknak is. Mind a 142 szobában van minibár és szobaszéf, a földszinten a lobby-bár 24 órán keresztül nyitva van. Kialakítottak hat, teakonyhával is felszerelt, egybenyitható szobát – külön fürdőszobákkal – a több gyerekkel érkezők számára. A földszinten elkészült egy akadálymentesen megközelíthető szoba, mozgáskorlátozottak részére. A parkolónak közvetlen kapcsolata van a szállodával.

montage 4

A szálloda neve is megváltozik. A Fashion szó egy csoporthoz tartozást, bizonyos stílusjegyeket, a friss és divatos bútorzat, berendezések és kiegészítők használatát jelzi, miközben a csoportban minden szálloda egyedi is marad. Mindenhol az épület és a környezete adja az ihletet a berendezéshez. A belső berendezés hangulata – éppen ezért – a 30 és 50 év közötti párok, egyéni utazók, a környező országokból gépkocsival érkezők számára teheti vonzóvá a felújított szállodát, noha természetesen továbbra is fogadnak csoportokat is. A földszinten kapott helyet a reggeliztető. Bárki számára látogatható étterem nem lesz, de előre megrendelve, a vacsorához a félpanziós ellátás is igénybe vehető majd. Egy szoba ára egy éjszakára 70 eurótól 110-ig terjedhet – két személyre, de ez szezontól és forgalomtól függően módosulhat.

montage 5

A nyolcemeletes épület kivitelező tervezője, Gaál Gergely a belső átalakítás során azt az irányelvet követte, hogy miden emeleten más, Budapesthez köthető, különböző képek adják meg a hangulatot. Ezek egységes megjelenítésének szándéka tükröződik a Montage elnevezésben. A „kötelező” látványosságok mellett felfedezhető a budapesti közlekedés az 1900-as évek elején, a kávézók, a Városliget, a Keleti pályaudvar, a hidak, sőt maga a Népszínház utca is. A vendégek érkezéskor ezekről az érdekességekről még egy kis tájékoztató füzetet is kapnak. A szobák belül világos, vidám hangulatúak, felszerelésük átgondolt. A vízforraló, a tea- és kávékészítési lehetőség magától értetődőnek számít. Ami sok helyen hiányzik, itt megvan: a hely a bőröndnek, a kapaszkodó a zuhanyozóban, elegendő számú – ügyes megoldással rögzített – nem ellopható ruhafogas.

montage 6

A kétszemélyes szobákban az ágyak igény szerint szétválaszthatók vagy rögzítetten összetolhatók, de nagyobb család, társaság fogadására többágyas szoba is létezik. A a régi nagylégterű szobák átalakításával létrejött egybenyitható szobák belül körbejárhatók, de dupla ajtóval szét is választhatók. Korábban spanyol, olasz, német, brit turisták érkeztek, de szép számmal jöttek a környező országokból is. Most az üzleti utazókat is várják, akiknek majd egy kisebb – mások által is bérelhető – konferenciaterem is rendelkezésére áll. Budapesten sok szálloda van az immár 20 éve működő Mellow Mood Hotels csoport tulajdonában. Ebből adódóan igen sok információjuk van a várható lehetőségre vonatkozóan és a növekvő érdeklődésnek megfelelően, fokozatosan nyitják a szállodáikat. Úgy egy hónapon belülre tervezik a Montage Fashion Hotel hivatalos megnyitását és már előkészületben van egy másik, a Váci utcai Cosmo City Hotel felújítása is, ezzel tehát egyértelműen bizonyítják, hogy határozott optimizmussal tekintenek a jövőbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.