Ötödik alkalommal érezték úgy a fiúk, hogy mondanivalójuk korongra kívánkozik. Ötcsillagosra sikerült.

 

Ötödik alkalommal érezték úgy a fiúk, hogy mondanivalójuk korongra kívánkozik. Ötcsillagosra sikerült.

Nem csupán azért, mert a tőlük megszokott, már-már filozofikus ihletettségű szövegek most megint egy darabon elkísérhetnek utunk során – meg-meghallgathatjuk néha, amikor éppen szükségünk van egy kis melegségre, pár jó szóra, márpedig abból sosem elég -, hanem mert a tartalom egyre bámulatosabb módon ölelkezik a formával: az album zenei világa kinyílik az univerzum felé. Pörgős, dübörgő dinamizmussal követi a nyugati ember nyughatatlan szívének dobbanását, miközben halk, nyugodt füttyszó lassítja le gondolatainkat a keleti ember életigenlő ritmusára. Ír és magyar népi motívumok keverednek benne a rock nemzetközi sztenderdjéhez méltó zenei fordulatokkal, mégsem nevezhetjük világzenének, mert nem az.

A Kowalsky meg a Vega által alkotott és művelt relax rock műfaji gyöngyszeme az új CD. „Ki van találva az eleje, a vége", és az egészben az a jó, hogy mégsincs benne semmi kitalált. Úgy áll össze egységes egésszé, hogy még csak nem is sejti, hogy összeáll.

Így van ez olyankor, amikor  útkeresés közben észrevétlenül rátalálunk az útra. Magunk sem sejtjük, hogy időközben bölcsességgyöngyöket szórunk szanaszét, amerre járunk, csak azon csodálkozunk, mennyien szedegetik körülöttünk.

Nemhogy nem szakadt le teljesen az ember Istenről, de éppen valahogy visszatalálni igyekszik. Hogy ki mi módon, az egyéni döntés kérdése. Lényeg, hogy ha bárki azt mondaná, „kihűlt a szívünkből a szeretet, a hála meg a remény és a béke, a hit…. NEM IGAZ!" „A Föld sem azért kék, mert gyakran verték, hanem így szép és kész, ne ragozd túl az egészt."  „Keresd az élet pozitív oldalát. Változtasd meg magad és megváltozik a világ".

És még valami:  „Lásd, hogy mennyire szép…  Az ami vagy, milyen gyönyörű lény!" 

Mi magunk vagyunk az oka és eredője a körülöttünk lévő világnak, nézőpont kérdése csupán, hogy lesajnálóan legyintünk avagy gyönyörködünk benne. Hát miért ne tehetnénk az utóbbit?

Ez  A Kowalsky meg a Vega üzenete… és kész.

Kowalsky meg a Vega

Kowalsky – ének

Szórád „Jimmy" Csaba – basszusgitár

Csanádi „Chacha" Krisztián – gitár, slidegitár

Vajda „Sóder" Péter – dobok

Közreműködnek:

Kozma Norbert – akusztikus gitár

Mosquito – billentyűs hangszerek

Pribojszki Mátyás – herfli

Samu Zoltán (Folk Error) – hegedű

Jamie Winchester – akusztikus gitár (track 2)

Szakál Tamás – hegedű (track 2)

Track lista

 • 1. Ki van ez találva
 • 2. Nem igaz
 • 3. Darsan
 • 4. Hotel Eufória
 • 5. Leszakadhat az ég!
 • 6. Nyisd ki a tudatod!
 • 7. Repül…
 • 8. Asszem!
 • 9. Ezt neked!
 • 10. Helló, haló!
 • 11. Változtasd meg magad!
 • 12. Van baj!

A lemez hivatalos megjelenési időpontja 2010. június 22., de a szerencsések már a lemezbemutató koncert előtt, azaz  június 21-én 18 órától hozzájuthatnak a Zöld Pardonban 5% kedvezménnyel, minden CD-ben Quattro és Vision ajándékkuponnal!

Ráadásul a 200 leggyorsabb rajongó dedikált CD-t vásárolhat!

Megjelenés: 2010. június 22.                   Alexandra Records © 2010

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük