2024.május.20. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Óvakodjunk a multiktól!

2 perc olvasás

kismikitop8k.jpgMár rég szerettem volna megírni tényfeltáró és leleplező a véleményemet a multi cégekről, különösen azokról, akik hazánkban fejtik ki tevékenységüket. Most megteszem. Lehet, hogy kivívom ezzel a multik haragját, de állok elébe.

   A multik a Föld lakóinak ősi ellenségei, akiknek a vásárlók igényei nem fontosak, csak a profitot hajszolják. Igaz, ha profitot akarnak, akkor a vásárlók igényeit kell kielégíteniük, de ez legyen a gazdasági elemzők gondja.

   A multik ésszerűtlenül gazdálkodnak. Oda mennek, oda fektetnek be, ahol több kedvezményt kapnak. Ezért észhez kell téríteni őket extra adókkal, bürokráciával, a beruházások engedélyezésének késleltetésével. Elvégre egy új gyár felépítését engedélyezni legalább akkora teljesítmény, mint felépíteni.

   A multiknak jogukban áll beruházni, fejlett technológiát behozni, munkahelyeket teremteni, exportképes termékeket gyártani, szélesíteni a fogyasztási cikkek választékát, továbbá adót fizetni. A multik kötelességei ugyanazok. A multik ellen a jog eszközeivel nem lehet fellépni, mert ezek az agyafúrt gazfickók betartják a törvényeket, minden vevőnek blokkot vagy számlát adnak, könyvelésük pontos. Ezért ellenük más módszert kell alkalmazni, Kiszámíthatatlan szabályokat, demonstrációt, kemény hangú újságcikkeket, majd csak elunnak bennünket és kitakarodnak az országból.

   A multik élősdi kapitalisták, akik alkalmazottaikat kizsákmányolva magasabb bérekkel és alacsonyabb árakkal tévesztik meg a társadalmat. A magyar vállalkozók a magyar dolgozókat testvérüknek tekintik. Igaz, a fizetések náluk alacsonyabbak, az árak magasabbak, de nemcsak kenyérrel él az ember.

   A multik megosztják a társadalmat vásárlókra és nem vásárlókra. Az ilyen megosztó magatartás teszi tönkre a társadalmi csoportok bizalmán alapuló együttműködést. Ezért a tőke szabad áramlását minden lehetséges eszközzel korlátozni kell. Ez nem vonatkozik azokra a magyar befektetőkre, akik külföldön próbálnak szerencsét.

   A multik az adózás utáni nyereséget kivihetik az országból. Ezt bármelyik magyar vállalkozó is megteheti, de azért az mégis csak más. Döntsd a multit, ne siránkozz!  

 

 

 

Láng Róbert

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.