2023.január.30. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Pezsgésben Budapest belvárosa

5 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/44409"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/5%20137.thumbnail.jpg" border="0" width="75" height="100" /></a></span> <p>Egy évvel az építkezés megkezdése után, elérte a szerkezetkész állapotot az ORCO V. kerületi VÁCI1 nevű, összesen 11 000 négyzetméteres projektje. A Vörösmarty téren, egykor a tőzsdének helyt adó épületben alakítják ki Budapest új üzletházát, amelynek fejlesztője 2010. október 19-én tartotta az épület bokrétaünnepségét a kivitelezők és a leendő bérlők részvételével.</p><p>

 5%20137.thumbnail

Egy évvel az építkezés megkezdése után, elérte a szerkezetkész állapotot az ORCO V. kerületi VÁCI1 nevű, összesen 11 000 négyzetméteres projektje. A Vörösmarty téren, egykor a tőzsdének helyt adó épületben alakítják ki Budapest új üzletházát, amelynek fejlesztője 2010. október 19-én tartotta az épület bokrétaünnepségét a kivitelezők és a leendő bérlők részvételével.

 5%20137.thumbnail

Egy évvel az építkezés megkezdése után, elérte a szerkezetkész állapotot az ORCO V. kerületi VÁCI1 nevű, összesen 11 000 négyzetméteres projektje. A Vörösmarty téren, egykor a tőzsdének helyt adó épületben alakítják ki Budapest új üzletházát, amelynek fejlesztője 2010. október 19-én tartotta az épület bokrétaünnepségét a kivitelezők és a leendő bérlők részvételével.

5%20144.thumbnailAz ORCO több éves nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a műemléki épületek fejlesztése terén. Magyarországon a tavaly átadott Párisi Nagyáruház és az Avenue Gardens tapasztalataival gazdagodva kezdtek bele 2009 őszén a belvárosban épülő VÁCI1 projektbe, amely különleges, patinás belső kialakításával, minőségi kereskedelmi és vendéglátói szolgáltatásaival várja leendő látogatóit. A tervezett átadás 2011 őszén várható.

5%20150.thumbnail"A VÁCI1 nagyon jó példa arra, hogy a jelenlegi piaci helyzetben is érdemes új fejlesztésbe kezdeni; számos külföldi példa igazolja azt a meggyőződésünket, hogy a belvárosi, felújított klasszikus ingatlanokban kialakított üzletházak jelenthetik a kiutat a válságban lévő kiskereskedelmi piacon. Ezek a helyszínek ugyanis többet kínálnak, mint a külvárosi bevásárlóközpontok, mivel itt az épület kialakítása, hangulata is vonzza a vásárlókat" – hangsúlyozta Jean-Francois Ott, az ORCO Property Group vezérigazgatója.

5%20218.thumbnailA rekonstrukciós munkákat követően a VÁCI1-ben közép és felső-közép kategóriás márkákkal találkozhatnak a vásárlók. Az üzletház divatáru választékra koncentrál, de lesznek ezen kívül divat kiegészítőket és ékszereket árusító üzletek, valamint éttermi és vendéglátó-ipari egységek. A ház egyedülálló lokációjával, családias hangulatával, udvarias, emberközpontú kiszolgálásával a régi idők vásárlási élményét kelti életre a budapestiek számára.

5%20248.thumbnailA VÁCI1 tömegközlekedéssel Pestről és Budáról egyaránt könnyen megközelíthető, metróval, busszal és villamossal egyaránt. A műemléki épületet Alpár Ignác tervei alapján építették 1911-1915 között, 1933 óta az UNESCO Világörökség része. Az üzletház tervezését a francia építész, Christian Biecher végezte.

5%20256.thumbnail"Nagyon büszke vagyok arra, hogy egy olyan fejlesztésért vagyok felelős, mint a VÁCI1, amely különleges építészeti megoldásaival, a felújított modern és a klasszikus elemek harmóniájával és egyedülálló bérlői összetételével kiemelkedik a fővárosi retail fejlesztések közül. A jelenlegi gazdasági környezetben az igazolja a projekt sikerességét, hogy a fizetőképes turistaforgalomnak és a helyi lakosoknak köszönhetően a belvárosban kiemelkedő a kiskereskedelmi vásárlóerő. A VÁCI1 ebből a szempontból is egyedinek tekinthető, ami tovább növeli üzleti vonzerejét" – emelte ki Kalapács Kornél, az ORCO magyarországi vezetője.

5%20262.thumbnailA VÁCI1 11 000 m² bérbeadható területének 60%-a jelenleg már bérlőre talált, a fennmaradó területekre tárgyalásokat folytat a fejlesztő.

5%20270.thumbnailAz üzletház egyik mágnes bérlője a Debenhams, Nagy-Britannia egyik vezető áruházlánca, amely kizárólag saját márkájú női-férfi és gyermekdivat, fehérnemű, szépségápolás, kiegészítők és lakberendezési cikkek forgalmazásával különbözteti meg magát versenytársaitól. A VÁCI1-ben közel 2000 négyzetméteren nyitják meg üzletüket, ekkora területen, ilyen széles és kiemelt minőségű választékkal eddig még nem képviseltették magukat Magyarországon.

5%20274.thumbnailA bérlők sorát gyarapítja még Pesti Jam étterem és music pub, amely 1000 négyzetméteren és a Szamos kávézó, cukrászda és csokoládé szalon, amely 215 négyzetméteren lesz jelen.

5%20277.thumbnailAz üzletház egyéb főbb bérlői olyan nemzetközi divat-és kiegészítő márkák, mint a Tatuum – női divat, Majorica – óra-ékszer, Joid'art – ékszer, NAGA – ékszer, Guess – óra-ékszer, Calvin Klein – óra-ékszer, Cango & Rinaldi – óra, ékszer, kiegészítők, táskák és cipők, Oliver Weber – óra, ékszer és táskák, Phantasya – ékszer, Misaki – ékszer és kiegészítők, Ray-ban, Police, Polaroid, Oakley, Bulgari, Chanel – napszemüvegek, Alain Delon – férfi divat és kiegészítők, Andrew's Ties – férfi és női kiegészítők (nyakkendők, ingek, blúzok, övek, sálak), Marc Cain – női divat, Pandora – ékszer, Police – óra-ékszer, Breil – óra-ékszer, Swatch – óra-ékszer, Calvin Klein – óra-ékszer, Tissot – óra-ékszer, Ed Hardy – óra-ékszer, Glamour Silver – óra-ékszer, Bäumler, Pierre Cardin, Féraud, Roy Robson, Dormeuil, Daniel Hechter – férfi divat, Digel, Meyer, Olymp, Eterna, Burlington, Carl Gross, Styl Exclusive, Gloriette – kiegészítők, Okaidi/Obaibi bébi és gyermekruházat és kiegészítők, La Camicia Exclusivo férfi és női divat – ingek és blúzok, Mori Lee alkalmi női divat, Zorbé női divat, és a Cromia táskák és cipők.

A VÁCI1 generálkivitelezője a HÉROSZ Zrt., a restaurátori munkákat a Reneszánsz végzi.

Fotó: Lantai Jozsef

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.