2022.augusztus.18. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Philippe Genty: Odüsszeusz szemeteslapáton

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/78845"><img class="image image-_original" src="/files/images/b%C3%A1rka%20(1).jpg" border="0" width="471" height="326" /></a></span>2014. március 29-én mutatja be a Bárka Színház Philippe Genty: Odüsszeusz szemeteslapáton című darabját avagy Dugóhúzó Odüsszeusz kalandjait. Az előadás a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében kerül bemutatásra; a Bárka Színház, a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a Francia Intézet koprodukciójaként.</p> <p> 

b%c3%a1rka%20(1)2014. március 29-én mutatja be a Bárka Színház Philippe Genty: Odüsszeusz szemeteslapáton című darabját avagy Dugóhúzó Odüsszeusz kalandjait. Az előadás a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében kerül bemutatásra; a Bárka Színház, a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a Francia Intézet koprodukciójaként.

 

b%c3%a1rka%20(1)2014. március 29-én mutatja be a Bárka Színház Philippe Genty: Odüsszeusz szemeteslapáton című darabját avagy Dugóhúzó Odüsszeusz kalandjait. Az előadás a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében kerül bemutatásra; a Bárka Színház, a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a Francia Intézet koprodukciójaként.

 

Családi színház Odüsszeusz történetéről, különleges adaptációban, háztartási eszközökkel (dugóhúzó, szemeteslapát, habverő, hajszárító), a Bárka három színészével (Szorcsik Kriszta, Dévai Balázs, Jerger Balázs), akik báboznak és kellékként is használják az említett tárgyakat, mindez csodálatos zenével és humorral kísérve.

 

Az előadás nemcsak a gyerekekhez szól, hanem kamaszoknak, egyetemistáknak, felnőtteknek egyaránt. Emlékezetes közös családi szórakozás.

 

Philippe Genty és Mary Underwood a Bárka három színészével Homérosz Odüsszeiá-ja nyomán különleges tárgyszínházi előadást hoz létre, melyben háztartási eszközök „szereplésével" mesélik el az örökzöld történetet, elsősorban gyerekeknek, de megkapó látványvilága és az emberi lét alapkérdéseit föltevő gondolatisága (határok, menekülés, száműzetés, hűség) felnőttek számára is élvezetessé teheti az előadást.

Igazi családi színház, akár „Együtt a család!" is lehetne a szlogenünk.   

 

Philippe Genty (1938 -) a francia színházi élet legendás, több műfajt egyesítő alkotóinak egyike, rendező, koreográfus és bábművész, aki pályáját képzőművész-grafikusként kezdte, 1967-ben megalapította Compagnie Philippe Genty néven saját társulatát, amely eleinte főleg bábszínházi kísérletezéssel foglalkozott, de kezdettől fogva tágította a műfaji kereteket, és a vizualitás, a mozgás, a zene és a tárgy animáció ötvözésére törekedett.

 

A darabot életre keltő színészek, Szorcsik Kriszta, Dévai Balázs és Jerger Balázs már nem először dolgoznak együtt a francia társulattal, 2013 májusában már belekóstolhattak a

„Genty – világba", így nem csoda, ha örömmel vállalták ezt a különleges felkérést is.

 

Szorcsik Krisztától nem állnak távol a gyermekelőadások, évek óta tagja a Meseladik csapatának, ahol a gyerekek a fantáziájukkal, színház-teremtő kreativitásukkal és szárnyaló képzeletükkel apró előadásokat hoznak létre.

Dévai Balázs 2006 óta a Bárka tagja, előtte láthattuk a Katonában és a Maladype Társulatban is, de a hangja is ismerősen csenghet, hiszen számtalan sorozat- és filmsztárt szinkronizál.

Jerger Balázs, a Kaposvári Egyetem végzős hallgatója, a Bárka Színházban tölti gyakorlatát, és olyan nagysikerű darabokban kapott szerepet, mint az East Balkán vagy A harmadik hullám.

 

Philippe Genty: Odüsszeusz szemeteslapáton

Fordította: Molnár Zsófia

Szereplők: Szorcsik Kriszta, Dévai Balázs, Jerger Balázs e.h.

Produkciós asszisztens: Simon T Rann

Asszisztens: Pogács Zsuzsa Dramaturg/Tolmács: Szaida Khaled-Abdo

Rendező: Philippe Genty és Mary Underwood

 

2014. március 29. 19:00 – bemutató

Bárka Színház

Budapest, 1082 Üllői út 82.

 

www.barka.hu

www.facebook.com/barkaszinhaz

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.