2022.október.03. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Praktiker: újabb áruház Székesfehérváron

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/21022"><img class="image thumbnail" src="/files/images/aaaa1.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.praktiker.hu" title="www.praktiker.hu" width="100" height="34" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.praktiker.hu/">www.praktiker.hu</a> </strong></span></span><p>Megnyitotta második áruházát is Székesfehérváron a Praktiker, ez a 19. hazai telephelye. A 7400 négyzetméteres üzletegység a Balatoni úton épült fel két milliárd forintos beruházás keretében. A duplázásra a megnövekedett vásárlói igények miatt volt szükség.</p><p>

 www.praktiker.huwww.praktiker.hu

Megnyitotta második áruházát is Székesfehérváron a Praktiker, ez a 19. hazai telephelye. A 7400 négyzetméteres üzletegység a Balatoni úton épült fel két milliárd forintos beruházás keretében. A duplázásra a megnövekedett vásárlói igények miatt volt szükség.

 www.praktiker.huwww.praktiker.hu

Megnyitotta második áruházát is Székesfehérváron a Praktiker, ez a 19. hazai telephelye. A 7400 négyzetméteres üzletegység a Balatoni úton épült fel két milliárd forintos beruházás keretében. A duplázásra a megnövekedett vásárlói igények miatt volt szükség.

December 12-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a második székesfehérvári áruház. A fejér megyei település az első hazai város, ahol egyszerre két Praktiker áruház működik. A tízéves belvárosi barkácsüzlet kibővítésére nem volt lehetőség, pedig a régió gazdasági fejlődése, illetve a megnövekedett vásárlói igények indokolttá tették volna a korszerűsítést és a bővítést. A Praktiker ezért választotta azt a megoldást, hogy felépít egy 7400 négyzetméteres üzletet a Balatoni úton, egy megvalósuló bevásárló park első szereplőjeként. Az építkezés idén tavasszal kezdődött, a kivitelező a Pester Kft volt. A beruházás a telekvásárlással együtt 2 milliárd forintos nagyságrendű, az induló árukészlet további több százmilliós befektetést jelent a Praktiker számára. Székesfehérváron immár 122 embernek ad munkát a Praktiker, az üzletnyitás 72 munkahelyet teremtett.

Az új barkácsáruházban 45 ezer fajta termék lesz kapható, a régihez képest nagyobb hangsúlyt kap a kertészeti, a lámpa és a belső dekorációs osztály. A Praktiker olyan modern IT-eszközöket integrált ebbe az üzletébe is, amelyek csak évek múlva lesznek elterjedtek a hazai kiskereskedelemben. Az áruházban elektronikus árcímke mutatja valamennyi termék árát a papíralapú polccímke helyett, így egyetlen gombnyomással lehet árat változtatni. Ezáltal nemcsak kevesebb papír fogy, de éves szinten több száz munkaóra is megspórolható. A vásárlási információkat a vevők plazma televíziókon keresztül kapják. Az áruházban internethez kapcsolódó info-terminálokkal tájékozódhatnak, és korszerű lakberendezési tervezőprogramok segítségével valósíthatják meg elképzeléseiket, ami a Praktiker szortimentjére van alapozva. A pénztárzónában korszerű bankkártya-terminálok és új generációs, érintőképernyővel rendelkező IBM-gyorskasszák működnek, ezek percekkel csökkentik a várakozási időt, s kontrollként megjelenítik a megvásárolni kívánt árucikk fotóját.

A Praktiker november végén nyitotta meg 18. hazai áruházát Békéscsabán, az új székesfehérvári üzlet a 19. telephelye Magyarországon. A német tulajdonú barkácslánc még nem tekinti befejezettnek hazai terjeszkedését, további 2-3 áruház megnyitását tervezi a következő években, miközben folytatja a régebben nyitott üzleteinek korszerűsítését és bővítését is.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.