2023.június.05. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ratha-játrá – A Szekerek Fesztiválja. — Képriport

2 perc olvasás
  <p> <span class="inline left"><a href="/node/3181"><img class="image thumbnail" src="/files/images/FOKEP2.thumbnail.jpg" border="0" alt="A Szekér" title="A Szekér" width="100" height="75" /></a></span>A Krisna-tudatú hívõk július elsején rendezték meg a XIV. Szekérfesztivált. </p><p>

 

 a szekérA Krisna-tudatú hívõk július elsején rendezték meg a XIV. Szekérfesztivált.

 

 a szekérA Krisna-tudatú hívõk július elsején rendezték meg a XIV. Szekérfesztivált.

A Szekérkaraván 11 órakor indult a Hõsök terérõl, s az Andrássy úton végigvonulva, a József Attila utcát, s a Roosevelt teret érintve, 14 órakor érkezett a Vörösmarty térre, ahol elõadások, programok, vásárok, vegetáriánus ételek várták az odaérkezõket. A gyermekek szórakoztatására arcfestés, s játszóház mûködött.

Ratha-játrá a Szekerek fesztiválja, Indiából származik. Dzsagannátha (Univerzum Ura), Krisna népszerû formájának tiszteletére rendezik ezt az ünnepet szerte a világon.. New York, Bombay, San Francisco, London, Szófia, Moszkva, Sydney, Los Angeles, s nálunk Budapesten is ünnep ez az esemény.

A szekeret -melyet a hívõk húznak- minden évben Londonból hozatják, s a fesztivál napján díszítik fel. A szekéren találhatók ilyenkor az Istenségek szobrai, melyek – a Krisna tudatúak hite szerint- ezen a napon minden élõlényt áldásban részesítenek.

Menet közben bárki felajánlhat Dzsagannáthának ételt, amit végigvisznek a szekéren, majd a felvonulás végén a tömegnek szétosztanak.

11 22
33 44
55 66
77 88

A fesztiválon ugyanúgy voltak farmerban, mint száriban, baseball sapkában, és kendõben, volt idõs, fiatal, Krisna-tudatú, és érdeklõdõ ember. Egy színes fesztivál volt ez, tele énekkel, tánccal, vidámsággal, boldogsággal.

99 1010
1111 1212
1313 1414
1515 1616

Németh Krisztina

http://www.krisna.hu/

http://www.lal.freeblog.hu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.