2023.december.11. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Telefon és adapter minden esetre

4 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/3199"><img class="image thumbnail" src="/files/images/mukodik.thumbnail.jpg" border="0" alt="Hogyan mûködik" title="Hogyan mûködik" width="100" height="74" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Hogyan mûködik</strong></span></span>  <p>Két újabb, otthon és az irodában is használható termékkel gazdagodik júliustól a vezetõ hálózati eszközgyártó, a D-Link VoIP termékpalettája: A DPH-300S SIP DECT telefon egy hagyományos zsinór nélküli telefon összes kényelmi funkcióját ötvözi a VoIP hívások megdöbbentõen alacsony percdíjaival, míg a DVG-5121SP 2 portos telefonadapterre akár jó öreg analóg telefonunk is rádugható, majd VoIP üzemmódban használható. </p><p>

hogyan mûködikHogyan mûködik 

Két újabb, otthon és az irodában is használható termékkel gazdagodik júliustól a vezetõ hálózati eszközgyártó, a D-Link VoIP termékpalettája: A DPH-300S SIP DECT telefon egy hagyományos zsinór nélküli telefon összes kényelmi funkcióját ötvözi a VoIP hívások megdöbbentõen alacsony percdíjaival, míg a DVG-5121SP 2 portos telefonadapterre akár jó öreg analóg telefonunk is rádugható, majd VoIP üzemmódban használható.

hogyan mûködikHogyan mûködik 

Két újabb, otthon és az irodában is használható termékkel gazdagodik júliustól a vezetõ hálózati eszközgyártó, a D-Link VoIP termékpalettája: A DPH-300S SIP DECT telefon egy hagyományos zsinór nélküli telefon összes kényelmi funkcióját ötvözi a VoIP hívások megdöbbentõen alacsony percdíjaival, míg a DVG-5121SP 2 portos telefonadapterre akár jó öreg analóg telefonunk is rádugható, majd VoIP üzemmódban használható.

Az elmúlt alig egy évtizedben nagyot fordult a telekommunikáció: a mobiltelefon elterjedésével jelentõsen csökkentek a vezetékes tarifák, a legújabb csomagok akár korlátlan beszélgetési lehetõséget kínálnak, azonban ezt tetemes havidíj ellenében teszik, és a nemzetközi hívások magas díja továbbra is fennmaradt. Erre jelent megoldást a VoIP. A jelentõs távolsági és nemzetközi hívásforgalmat folytató közép- és nagyvállalatok már ma is elõszeretettel használják szélessávú Internet kapcsolatukat telefonálásra, azonban a háztartások számára mindeddig túl magasak voltak az induló költségek, és túl bonyolultak a beállítások.

A D-Link új eszközei jelentõs áttörést hoznak, hiszen két olyan eszköz kerül júliusban a boltok polcaira, melyek közös jellemzõje az egyszerû konfigurálhatóság, a kedvezõ ár és a meglévõ vezetékes vonal támogatása. Azt, hogy melyikre van szüksége a vásárlónak a meglévõ eszközök határozzák meg.

DPH-300S

dlink  dph-300sDLINK DPH-300SA DPH-300S VoIP DECT telefon ötvözi egy hagyományos zsinór nélküli (DECT) telefon valamennyi kényelmi funkcióját a VoIP kedvezõ hívásdíjaival – mindehhez pedig természetesen ma már a számítógépnek sem kell bekapcsolva lennie. A készülék RJ-11-es portjára (normál telefon aljzat) csatlakoztatható a bejövõ telefonvonal, míg két Ethernet portja közül az egyiket összekötve az otthoni routerrel a szélessávú Internet kapcsolaton keresztül is telefonálhatunk illetve fogadhatuk hívásokat.

A telefon rendelkezik a már megszokott hívásvárakoztatási, hívásátirányítási, újratárcsázási és telefonkönyv funkciókkal, de a hívó fél kijelzése és a kihangosítás is biztosított. Külsõ antenna csak a bázisegységen található, ezáltal a kézibeszélõ – melybõl egy bázishoz akár öt is csatlakoztatható – kényelmesen elfér egy kisebb tenyérben is. A zsinór nélküli hatótávolság beltéren 50m, kültéren 300m.

Ami azonban a terméket igazán érdekessé és hasznossá teszi az a SIP VoIP rendszer. Élõ szélessávú Internet elõfizetés birtokában ingyenesen vagy nagyon kedvezményes percdíjjal telefonálhatunk akár külföldre is. A készülék 2 SIP accountot képes kezelni, így egyszerre akár két szolgáltatóval is kapcsolatban állhatunk. A D-Link a Skype szolgáltatással szemben a nyílt SIP protokollt támogatja, így a vásárló bármely hazai VoIP szolgáltató (Megaphone, NeoPhone, NetPhone) közül szabadon választhat. A kijelzõn olvasható, milyen irányból érkezik a hívás, azt pedig, hogy mi azt vezetékes vagy VoIP irányban indítjuk, egy egyszerû elõválasztással dönthetjük el.

A SIP DECT telefon július közepétõl Magyarországon is elérhetõ bruttó 34 900 Ft-os végfelhasználói áron. A DECT telefonokhoz képest magas ár azonban hamar megtérül a telefonköltségek drasztikus csökkenésének köszönhetõen.

DVG-5121SP

dlink dvg-5121spDLINK DVG-5121SPA DVG-5121SP 2 portos VoIP telefonadapter egy kis átalakító, melyre akár két analóg telefonkészüléket (vagy akár egy telefont és egy faxot) csatlakoztatva készülékváltás nélkül élvezhetõ az Internetes telefonálás minden elõnye. A beépített routernek köszönhetõen a hálózatra kötött számítógépek Internet kapcsolata zavartalan, a beépített QoS támogatás pedig a zökkenõmentes telefonáláshoz biztosítja a szükséges sávszélességet. Nem tévedés, még külön routerre sincs szükség. A beépített PSTN portra a vezetékes vonalat csatlakoztatva az Internet kapcsolat megszakadása vagy akár áramszünet esetén is biztosított a telefonálás – akár az éppen folytatott beszélgetés megszakadása nélkül is!

A 2 portos telefonadapter már kapható Magyarországon is. Bruttó végfelhasználói 19 990 Ft.

www.dlink.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.