?Ready to Race? - KTM Fesztivál BudapestenAz idei év motorsport szenzációja, hogy Magyarországi helyszínt választott a világhírû motorgyár a szeptember 7-9 között tartandó nemzetközi fesztiváljához. A KTM az évi 84.000 motorkerékpárral Európa második legnagyobb motorkerékpár gyártó cége.

  ?Ready to Race? - KTM Fesztivál BudapestenAz idei év motorsport szenzációja, hogy Magyarországi helyszínt választott a világhírû motorgyár a szeptember 7-9 között tartandó nemzetközi fesztiváljához. A KTM az évi 84.000 motorkerékpárral Európa második legnagyobb motorkerékpár gyártó cége.

A KTM 2007-ben a Hungaroringen rendezi meg 7. motoros fesztiválját, melyre a világ KTM-rajongói és megszállott motorosai már lázasan készülnek! Legutoljára 2004-ben, a KTM székhelyén, Mattighofenben rendeztek KTM-Fesztivált igen nagy sikerrel, melyre a világ minden tájáról özönlöttek a résztvevõk, így igazán nagy öröm, hogy a soron következõ rendezvénynek a Budapest melletti versenypálya adhat otthont.

Egy ilyen motoros megaeseményrõl természetesen a világsztárok sem hiányozhatnak; a budapesti rendezvényen üdvözölhetjük majd Cyril Després – kétszeres Dakar-gyõztest, Marc Coma – Dakar-gyõztest, Stefan Everts – tízszeres motokrossz világbajnokot, Heinz Kinigadner – motokrossz világbajnok és Dakar-pilótát, Mika Kallio – Moto GP pilótát, Hiroshi Aoyama – Moto GP pilótát, Giovanni Sala – enduro világbajnokot és David Knight – enduro világbajnokot. A magyar sztárok közül pedig, elég csak Kátai Péter – a legeredményesebb magyar motoros Dakar-pilóta, Varga Ákos ­- Dakar-pilóta, vagy Sebestyén Péter – KTM Red Bull Rookies kupa versenyzõ nevét említeni.

Szinte felsorolni is nehéz, hogy a szervezõk mi mindennel készülnek a három napra, hogy kicsik és nagyok, fiúk és lányok, motorõrültek és bámészkodók egyaránt jól érezzék magukat. Lesz streetfighter és freestyle show, sõt a pilóták a Hungaroring összes pályáján kipróbálhatják magukat! A 4,4 kilométer hosszú versenypályán, az Európabajnoki motokrosszpályán, az Adventure Park enduroösvényein és a trükkös supermoto pályán reggeltõl estig bõghetnek majd a motorok.

Mindazokat, akik az egész napos pörgés után még nem fáradtak el, a motoros programok után minden este koncertek és fergeteges bulik várják.

A szervezõk a nagyszámú külföldi és vidéki látogató számára speciális városnézõ túrákat indítanak, így a fesztivál kiváló lehetõség Budapest számára a nemzetközi hírnév erõsítésére.

Mivel az esemény óriási nemzetközi érdeklõdésre tart számot, – a turisztikai promóciós lehetõségek maximális kiaknázása érdekében- a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. a fesztivál teljes ideje alatt helyszíni információs standdal várja majd a budapesti lehetõségek iránt érdeklõdõk kérdéseit.

A BTH Kht. emellett további szakmai segítséget is nyújt a szervezõknek a fesztiválra érkezõ VIP-vendégek fogadását, a szálláslehetõségeket, a városnézõ túrákat, illetve az esemény hazai és nemzetközi népszerûsítését illetõen. Az esemény felkerült Budapest hivatalos turisztikai honlapjára, a http://www.budapstinfo.hu/ -ra, hírt ad majd róla a közel 4000 turizmussal foglalkozó felhasználóhoz eljutó BTH Hírlevél is, a fesztivál szórólapjai pedig elérhetõk lesznek minden budapesti Tourinform irodában.

A pontos program és további friss információk letölthetõk a fesztivál hivatalos honlapján, a http://www.ktm-festival.com/ címen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük