Kicsit megtréfálta a naptár a Valentin-napi Páros Teniszverseny szervezőit. Mentségükre szóljon, hogy tizenhat évvel ezelőtt ezt nem láthatták előre. Mert bizony már a tizenhatok alkalommal próbálnak érvényt szerezni jelmondatuknak: „Szeressük egymást gyerekek!"

Kicsit megtréfálta a naptár a Valentin-napi Páros Teniszverseny szervezőit. Mentségükre szóljon, hogy tizenhat évvel ezelőtt ezt nem láthatták előre. Mert bizony már a tizenhatok alkalommal próbálnak érvényt szerezni jelmondatuknak: „Szeressük egymást gyerekek!"

A tréfa abból áll, hogy a hagyományos, február közepi szombat tavaly, a 15. versenynél tizenhatodikára, idén a 16. verseny alkalmával tizenötödikére esik. Mennyivel érdekesebb lett volna fordítva! Ám az ilyen apróság senkinek sem szegi kedvét – állapította meg a verseny főszervezője, Regőci Attila. Vannak szép számmal olyanok, akik valamennyi eddigi alkalommal jelen voltak a pályán. Az idei versenyen is a teniszezők között köszönthetjük dr. Pintér Sándor belügyminisztert, dr. Stumpf István alkotmánybírót, dr. Fazakas Szabolcs EU-s képviselőt, Temesvári Andreát, Roland Garros nyertes, hatszoros Európa-bajnok teniszezőt, Balogh Gábort, kétszeres világbajnok öttusázót, miniszterelnöki sportstratégiai tanácsadót, Szabó Bencét, kétszeres olimpiai bajnok kardvívót, MOB főtitkárt, Nébald Györgyöt, olimpiai bajnok kardvívót, Hajas László mesterfodrászt.

Mint az előző években, 1999 óta mindig, a versenybíró most is Kiss András lesz. A lebonyolítás sem különbözik a korábbiaktól. Négy válogatott játszik egymással: a Politikusok (1), az Újságírók (2), a Művészek-sportolók (3) és a Sztármenedzserek (4) csapata. Mindegyikben nyolc pár lép pályára a Tabáni Tenisz Centrumban. A sorsolás szerint az első fordulóban a 4-3 és 2-1, a második fordulóban 4-2 és 1-3, míg a harmadikban a 4-1 és 2-3 lesz a mérkőzési rend. A verseny 9 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődik. A párosok egy szettig játszanak, nem hatig, hanem ötig és ezen kívül még más változások is vannak annak érdekében, hogy az összes mérkőzés lebonyolítható legyen legfeljebb a délután közepéig.

Természetesen minden csapat nyerni akar és ezt Balázs György a Politikus csapat kapitánya is megerősítette. Nagyon szeretnének duplázni, annál is inkább, mert a 2012. évi negyedik hely után tavaly már ők voltak a győztesek. Hajas László, a Művészek-sportolók csapatának kapitánya szerint viszont, az idén biztosan ők állnak majd a dobogó legmagasabb fokára, mert nagyon erős csapat jött össze. A Sztármenedzserek nevében Mezei Róbert arra emlékeztette a versenytársakat, hogy a hétköznapok „szürke emineneciásai" ütővel a kézben is képesek lesznek meglepetéseket okozni, míg Orodán Sándor az újságírókról csak annyit mondott: eddig már tízszer győztek ebben a versenysorozatban, eljött az ideje a tizenegyediknek!

A XVI. Valentin-napi Páros Teniszverseny előzetes bemutatásának a Búsuló Juhász étterem adott otthont, ahol – ugyancsak az eddigi hagyományok szerint – egy kevéssé ismert pincészet bemutatkozására is lehetőség nyílt. A Homola család pincészete Paloznakon, az ősi Római út feletti területen jött létre 2008-ban. A dinamikusan fejlődő vállalkozás ma tíz hektáron dolgozik, tevékenységükben a kísérletezés és a tradicionális borkészítés egyensúlyára törekednek. A teniszverseny tájékoztatóján megkóstolt 2013-as Kékfrankos roséjukat kivétel nélkül mindenki dicsérte. Ám a jó borok kóstolásának ezzel még nincs vége. A torna a jó hangulat és a baráti találkozók színhelye. Délelőtt a pályán mindenki nyerni akar, de a legkiélezettebb csatákat követően este a fehér asztalnál sportszerűen gratulálnak egymásnak az ellenfelek. A vacsorát a Larus Étterem és Rendezvényközpontban ünnepélyes díjátadó követi, majd műsor és tombolasorsolás várja a vendégeket. A rendezvény továbbra is karitatív jellegű, a tombola bevételét és az egyéni felajánlásokat ez alkalommal is jótékony célra, az Afrikai Magyar Egyesület támogatására fordítják!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük