Harmincöt katalógus, bennük 335 úti cél, 650 körút, és 87 országban 6500 szálloda. Lényegét tömören összefoglalva: ez a TUI. Ám akik az iroda által kínált szolgáltatásokat csak egyszer is igénybe vették, tudják – ennél lényegesen többről van szó.

 

 Harmincöt katalógus, bennük 335 úti cél, 650 körút, és 87 országban 6500 szálloda. Lényegét tömören összefoglalva: ez a TUI. Ám akik az iroda által kínált szolgáltatásokat csak egyszer is igénybe vették, tudják – ennél lényegesen többről van szó.

 Az új nyári ajánlatok ismertetésére meghívott szakembereket Sena Uzgören, a TUI Österreich ügyvezető igazgatója köszöntötte. Elmondta: egyesült a két cég és az utasok által kedvelt Club Magic Life a továbbiakban nem külön, hanem a TUI-n belül működik tovább. Megújították működésüket és újdonságokat is kitaláltak. Gyermekkedvezményt 16 éves korig adnak azoknak, akik február 28-ig lefoglalják az utat. A sportot, szórakozást kedvelők keressék a „Magic Entertainment Special" és a Magic Sport Special" jelöléseket. De ugyanígy tartalmassá vált a „Magic Family Special" vagy a Magic Chillax Special" megjelölés is, az előző a kisgyermekes családoknak, az utóbbi – éppen ellenkezőleg – azoknak szól, akik nem szeretnének gyerekzsivajt hallani maguk körül.

 Mit mondjunk annak, aki nyári tervei összeállításakor megkérdezi: miért a TUI? – tette fel a kérdést az iroda magyarországi ügyvezetője, Gyerő Krisztina. Mindjárt válaszolt is rá. Mindig, mindenki úgy indul el, hogy az ő nyaralásával semmi baj nem történhet. Ennek ellenére azt látjuk, hogy vulkánkitörés, felkelés, repülőtér robbantás bármikor előfordulhat! A TUI-nál viszont a jelszó évek óta nem változik: „Mi mindenkit hazahozunk, azokat is, akik nem akarják!" Merthogy még szívesen maradnának. Az a pénzügyi stabilitás, ami a TUI mögött áll, garantálja a szolgáltatásokat. Fontosnak tartják, hogy a helyi képviselők minden jelentkező gondot azonnal oldjanak meg – még krízishelyzetben is – így a vendégnek nem kell utólag az irodánál reklamálni.

 A 2011. év legfontosabb újdonsága, hogy a katalógus „bruttó" árakkal jelent meg. Az árban már ott van a repülőjegy, a szállás, az ellátás, a transzfer, a repülőtéri illeték, az üzemanyag felár és a foglalási díj. Ebből jön le a kedvezmény. Feltételek nélküli az árgarancia. Nem kell a teljes összeget befizetni, a meghirdetett ár többé nem változik! Az árfolyam ingadozásától függetlenül 284 forinttal számítják át az eurót egész nyáron. Előlegként elég 10 százalék, a cég nem az előre befizetett pénzekből tartja fenn magát. Az előfoglalási kedvezmény is jár már az előleg befizetésekor. Adminisztratív és adózási okból a magyar vendégek utazását is a TUI Österreich szervezi. Ennek több előnye is van. Az utazásszervezők számára elérhető mindaz, ami az osztrák katalógusban van. Ausztria nagyobb piac ott lényegesen nagyobb a választék, de az osztrákokhoz képest nálunk alacsonyabbak az árak. Az onnan átvett gyerekkedvezmény következtében viszont előfordulhat, hogy – bármilyen hihetetlen – ha valaki gyerekkel utazik az olcsóbb lesz, mint gyerek nélkül! Utasbiztosítást viszont Magyarországon érdemes kötni. Az EUB (Európai Utazási Biztosító) még a nyaralási vízisportok sérüléseire is nyújt fedezetet.

 Sok szállodában foglalkozik majd a gyerekekkel magyar „animátor". A nagycsaládosokat segítik azzal, hogy bizonyos szállodákban 5 – 6 személy együttes elhelyezésére is van lehetőség. Budapestről indulnak a repülők Törökországba, Görögországba, Tunéziába, Egyiptomba, de lesznek járatok Debrecenből is. Spanyolországba Bécsből lehet utazni. Sok üdülőhelyen mód lesz „rugalmas tartózkodásra", tehát nem kell ragaszkodni az egy- vagy kéthetes turnusokhoz, akár 10 – 11 éjszaka is választható. Ellentétben több, más utazási irodával, a TUI-nál a kedvezmények egy része kombinálható.

 Manuela Golner a TUI ausztriai kínálatainak újdonságairól szólt. Spanyolországban 13 új szállodával bővült a lehetőségek köre. Fuerteventura szigetéről egésznapos túrára indulhat az utas, egy kalózhajó fedélzetén. Tenerifén igen népszerű a bérelt autóval járó Fly & Drive kombináció. Ez utóbbi Ciprusra nézve is igaz, ráadásul a kedvezmények ott is kombinálhatók. Az egyik legkedveltebb úti cél Tunézia. Amint az ottani viszonyok megengedik, Budapestről közvetlenül Monastirba indulnak majd a járatok. A „prémium" szállodáktól kezdve a családi jellegűekig itt minden megtalálható.

 Az Ausztriában is csak harmadik éve használt Reiseladen katalógus segítségével Görögországba juthatunk el. Az ebben foglalt ajánlatok nyomán az ország egészen más arcát mutatja meg az utazónak. A kis panziókba, kisebb szállodákba, tizenhárom apró szigetre kalauzol, olyan helyekre, amiket a tömegek még nem fedeztek fel. A Magic Life katalógusban kínált gyermekárat Kos szigetén egész évben adják. Külön kell említeni a TUI Premium katalógusban található kínálatot. Azoknak szól, akik hajlandók többet áldozni, de valami különlegeset szeretnének. Fontos szolgáltatás a tengerentúli utaknál, hogy a vendég maga állíthatja össze, hol, mennyi időt szeretne eltölteni. A Frankfurtból induló Condor járatokat Budapestről – ráhordó járatokkal – úgy lehet elérni, hogy az utas csak egyetlen repülőjegyet kap, így nem maradhat le a gépről. Szintén új idén a „TUI Best Family". Kifejezetten családosoknak való, de nem klub. Kedves, barátságos szállodákat ajánlanak. Központi fekvésű, rendkívül magas színvonalú városi szállodák viszont a RIU Plaza Hotelek. Olyan helyen vannak, ahonnan minden könnyen elérhető.

A Club Magic Life szállodák vendégei igazolhatják, az all inclusive ellátás ott valóban többet jelent az átlagosnál. Törökországban, ahová minden héten 37 repülő indul, öt ilyen szálloda van, de működnek Egyiptomban, Tunéziában, ezen kívül Kos és Fuerteventura szigetén is. Az osztrák kávéházi tradícióknak megfelelő Café Sissi és az éjszakai falatozáshoz való Würstelstand – ahol finom kolbászok kaphatók – mindegyikben megtalálható. Azért ezek a szállodák sem teljesen egyformák. A különbségeket a megjelölések pontosan érzékeltetik.

 A Magic Sport Specialban különleges sportokat lehet megpróbálni. A „skike" valójában sífutás – kereken guruló talpon. Aszfalton is működik. Magyarországon is kapható már a „kangoo jumps" rugós talpú cipő. A „Magic Entertainment Special" szállodákban élő koncertek zajlanak. A „Magic Baby Club" főszereplői az 1 – 3 év közötti gyerekek. Itt még a pelenkacsere is „inclusive"! A gyerekeknek szóló ebéd, a Magic Mungo kizárólag olyan fogásokat tartalmaz, amit a gyerekek szeretnek. Aki viszont véletlenül sem akar szaladgáló gyerekekbe botlani, keresse a „chillax" jelzést. A kifejezés a chill – out (lenyugszik) és a relaxáció szavak összevonásából jött létre. Az ilyen szállodában csak felnőtteket fogadnak.

Külön érdemes szólni a Törökországban, Antalyaban található Pegasos szállodákról. A Gulet Holiday Club hotelekben az idén a gyerekek – tizenötéves korig – egy (!) euróért nyaralhatnak. A közvetlenül a tengerparton épült szállodákban sok a családi szoba, melyek akár tíz vagy tizenegy éjszakára is foglalhatók. Az igazán kényelmes, 49 m2-es családi suitekben két hálószoba található. A picik számára a kertben gyerekmedencéket is építettek. Az ellátás all inclusive, a gyerekekkel foglalkozó magyar munkatárs június közepétől augusztus végéig várja a vendégeket.

http://www.tui.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük