2022.szeptember.24. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Csillagfényes báli este

6 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline left"><a href="/node/1837"><img class="image thumbnail" src="/files/images/DSC_8526.thumbnail.jpg" border="0" alt="Európa Bál 2007" title="Európa Bál 2007" width="100" height="66" /></a></span> </strong>Az elõzõ napi hidegek után végre igazi vasárnapi langyos nyárelõ volt a negyedik jótékonysági Európa Bál estéjén. Az egykori Károlyi - Csekonics rezidenciában méltó helyszínre találtak a szervezõk, az épület termei és zárt belsõ kertje hangulatos hátteret kínáltak a szórakozásnak.</p><p>

 

európa bál 2007 Az elõzõ napi hidegek után végre igazi vasárnapi langyos nyárelõ volt a negyedik jótékonysági Európa Bál estéjén. Az egykori Károlyi – Csekonics rezidenciában méltó helyszínre találtak a szervezõk, az épület termei és zárt belsõ kertje hangulatos hátteret kínáltak a szórakozásnak.

 

európa bál 2007 Az elõzõ napi hidegek után végre igazi vasárnapi langyos nyárelõ volt a negyedik jótékonysági Európa Bál estéjén. Az egykori Károlyi – Csekonics rezidenciában méltó helyszínre találtak a szervezõk, az épület termei és zárt belsõ kertje hangulatos hátteret kínáltak a szórakozásnak.

A hétórai kapunyitást követõ elsõ esemény a ?Haute Couture divatvarázs" volt a Héjja Trend Line és a Barakka Ékszerház megfogalmazásában. Valóban a divatbemutató átfogalmazásáról beszélhetünk, mert ezúttal nem a modellek vonultak fel, hanem a bálra érkezõ vendégek haladtak el a palota belsõ lépcsõjén felsorakozott modellek között. Este nyolcig, a hivatalos megnyitóig bõven volt ideje mindenkinek, hogy kiválassza, alaposan szemügyre vegye a neki leginkább tetszõ ruhakölteményt.

európa bál 2007 A hivatalos rész dr. Gurmai Zita, EP képviselõ, a bál alapítója, a szervezõbizottság elnöke köszöntõjével kezdõdött, majd Csécsei Béla, a VIII. kerület ötödször is megválasztott polgármestere üdvözölte a megjelenteket. Elmondta, hogy rövidesen a Pollack Mihály téren lesz az Európai Unió budapesti fõtere. Itt az egymást váltó soros elnök országa jelenti majd a ?fõ mûsorszámot", de minden tagállam folyamatosan jelen lesz a Józsefvárosban. Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter, a bál fõvédnöke arról szólt, hogy formálisan ugyan csak 2004 óta vagyunk tagjai az Uniónak, de értékeinket tekintve mindig is Európa része voltunk. Most kreativitást, szépséget, vállalható hagyományokat vittünk magunkkal a közösségbe. Annak érdekében, hogy ebben a bálban a jótékonyság ne csak szó maradjon, a kormány nevében felajánlotta: fedezik a költségeit a Dob utcai iskolából kiválasztott 20 tanuló ötnapos zánkai tartózkodásának. A szervezõk ugyanis a bál nyereségébõl, az idén százéves, Dob utcai Magyar – Angol Kéttannyelvû Általános Iskola és Vendéglátó Szakiskolát támogatják. A pénzbõl itt – az országban elsõként – a következõ tanévtõl, az Unióról szóló oktatás kezdõdik magyar és angol nyelven. A Vám és Pénzügyõrség képviseletében Nagy János ezt még azzal egészítette ki, hogy a VPOP 3 – 4 éves számítógépeibõl tizenkettõt átad az iskolának.

európa bál 2007 Ugyancsak a megnyitó ünnepség hivatalos részéhez tartozott még a ?Pro Európa", és a ?Pro Európa Sajtó" díjak átadása. Ezt a díjat mindig olyanok kapják, akik különösen sokat tettek azért, hogy Magyarország – mint uniós tagállam – elismertsége fokozódjon. Ilyen személyiség például Müller Judith, aki nélkül ma már nem lehet elképzelni parfümöt sem idehaza, sem a nagyvilágban. Alkotásai a kreativitás és csomagolás Oscar díját nyerték el. Legutóbbi parfümje a magyar nemzeti illat, a Hungarian Rhapsody No. 5. Most életmû díjat kapott a szépségiparban végzett nemzetközi tevékenységéért, a magyar szakmai tudás európai hírnevének erõsítéséért.

európa bál 2007 Mága Zoltán hegedûmûvész meghatározó mestere a hangszerének. Rengeteg díjban részesült, számos nemzetközi versenyt nyert, valami kivételeset tud, és tehetségével tartósan el tudja varázsolni a közönségét. Mûvészi hírnevével ma már vetekszik karitatív tevékenységének híre. Az Aranyhegedû Alapítvány célja anyagi eszközökkel támogatni a hátrányos helyzetben élõ embereket, ezen belül segíteni a hátrányos helyzetû tehetséges gyermekek felkutatását, taníttatását, támogatni továbbá kórházakat, a beteg, fogyatékos gyermekeket, idõseket, a ténylegesen rászorultakat.

európa bál 2007 A Pro Európa díjat a bálon ez alkalommal: Kertész Ákos, Mága Zoltán, Judith Müller, Néray Katalin, Margöt Fröhlinger, Schéner Mihály, Tasnádi Péter; Toller László (?Pécs Kulturális Fõváros" program); míg a Pro Európa sajtódíjat: Baráth József (Klub Rádió), Jakupcsek Gabriella (TV 2), Kiss Róbert Richárd (Info Rádió), Kiss Rita (Duna TV), Metz Katalin (Magyar Nemzet), R.Székely Julianna (publicista) kapták. Átadásakor Gurmai Zita még elmondta: régóta tudjuk, hogy minden sikeres férfi mellett áll egy nõ, de most már bátran kijelenthetjük azt is, hogy egyenrangú társai vagyunk egymásnak.

A díjak kiosztása utána a vacsora következett, a La Fiesta Party Service gondozásában. A teljes választékot felsorolni képtelenség, de annak érzékeltetésére, hogy Európa Bálról van szó, álljon itt a 25-bõl néhány fogás neve. Finn kapros, capris lazac, Görög bazsalikomos jércemell, Francia zöldséges ragu, Lengyel pulykaragu, Szlovák csülök juhtúrós sztrapacskával, Kolozsvári töltött káposzta. Ekkor nem szóltunk még a salátákról(7), desszertekrõl (9)… no és az italokról sem! Pedig azt feltétlenül meg kell említeni, hogy a bárpult túloldalán Lajsz András ördöngõsködte az általa kitalált koktélokat, meg persze azokat is, amiket a közönség ilyen helyen már jól ismer.

európa bál 2007 Ha pedig már ettünk és ittunk is, következhet a szórakozás. Egy szempillantás alatt vált a bálozók kedvencévé a hétéves Gál Ízisz hárfamûvész, aki saját szerzeményeibõl játszott. Mága Zoltán azt mondta róla: ?…roppant tehetséges. A tehetségben az a legfontosabb, hogy szeresse, amit csinál, a kislányon pedig látszik, hogy vele él a hangszerrel."

európa bál 2007 Az igazi mulatság ám csak ezután következett, amikor a Netti és a Holländer zenekar vette birtokba a pódiumot. Róluk köztudott, remek hangulatot képesek teremteni, zenéjükkel mindig a jelen levõ közönséghez alkalmazkodnak. Nem is kellett sokat várni arra, hogy mind többen kapjanak kedvet a tánchoz. Hamarosan megtelt a parkett, talán még szûknek is bizonyult. A rendezõk viszont jó elõre mindent átgondoltak és teremtetek alkalmat a pihenésre is.

Három fiatal színész, Gergely Róbert, Radó Denise és Tallós Rita énekelt régi pesti kuplékat, olyanokat, amiket szinte mindenki ismert és akár együtt is énekelhette volna a mûvészekkel. Itt – ott néhányan meg is tették! Mert örök igazságot mond ki a dal: ?Nem az a fontos az ember hány éves, csak a szíve legyen fiatal!" Akik képesek voltak hajnali fél háromig táncolni, minden bizonnyal azok voltak. Már halványultak a palota-kert fölött a csillagok, amikor a vendégek szedelõzködni kezdtek. Valahogy nehezen akartak véget vetni a báli éjszakának – és kell-e a sikerhez ennél több bizonyíték?

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.