2024.április.15. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Klub a Beach House helyén

6 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/3251"><img class="image thumbnail" src="/files/images/ck_logo%20sima.thumbnail.jpg" border="0" alt="Coke Klub Siófok" title="Coke Klub Siófok" width="89" height="100" /></a></span><strong> </strong>Látványos megnyitó ünnepség zajlott Siófokon, jelezve, hogy kezdetét vette a nyári nagyüzem. Megnyitotta kapuit a Coke Club, Siófok vadonatúj szórakozóhelye a strandon, az egykori Beach House helyén. <p>

coke klub siófok Látványos megnyitó ünnepség zajlott Siófokon, jelezve, hogy kezdetét vette a nyári nagyüzem. Megnyitotta kapuit a Coke Club, Siófok vadonatúj szórakozóhelye a strandon, az egykori Beach House helyén.

coke klub siófok Látványos megnyitó ünnepség zajlott Siófokon, jelezve, hogy kezdetét vette a nyári nagyüzem. Megnyitotta kapuit a Coke Club, Siófok vadonatúj szórakozóhelye a strandon, az egykori Beach House helyén.

coke klub siófokBár az idõjárás éppen akkor nem volt a legkedvezõbb, annyi tökéletesen látszott, hogy a Coca-Cola Magyarország ezzel a kezdeményezéssel hazánkban újszerûnek számító klubkultúrát honosít meg a Balaton-parton. Világsztárok és a hazai könnyûzenei, valamint a színházi élet kiváló képviselõi adják majd egymásnak a mikrofont a Coke Club-ban. Bár a zene fontos eleme a klub hangulatának, nem csak ezen lesz a hangsúly.

halász katalin Mint azt Halász Katalin, a Coca-Cola Magyarország marketing igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, szeretnének olyan klubot létrehozni, ahol mindenki otthon érezheti magát, aki elég nyitott másokra és az igényes zenére, illetve a mûvészetre. ?Ez nem csak egy világcég nagyszabású nyári akciója, hanem egyfajta kultúrmisszió, amellyel ez idáig ismeretlen klubkultúrát szeretnénk közel hozni a magyar közönséghez. Ez egy valódi klub lesz, amely azonban mindenki elõtt nyitva áll. Otthonos és különleges. Nappali a vízparton".

A Coke Club ötlete nem akármilyen körülmények között született meg. Úgy látták, az elmúlt tíz év sikertörténete után megújulásra van szükség. Világmárkához méltó megjelenést akartak, de egyben mindjárt egy olyan helyet, ahol gondolkodó emberek jönnek össze. Felkérésükre három ismert kreatív szakember, Erdélyi Zsolt, Fabricius Gábor és Novák Péter közösen álmodta meg ezt az egyedi Balaton-parti helyet. A letisztult, mégsem hideg design és berendezés pedig Karsai Edina enteriõr-tervezõ kreativitását dicséri. Olyan mikroközösségi tereket is találhatunk a Coke Club-on, mint a vízben úszó mini szigetek, amelyekrõl néhány ember kényelmesen lábat lógathat a Balatonba, közben pedig beszélgethetnek egymással.

csorba ottó Csorba Ottó, a siófoki Önkormányzat képviselõje azt emelte ki, hogy a Coca-Cola megjelenése fejlesztõ hatással volt a város vállalkozóira, a befektetõkre. Amikor a cég – 11 évvel ezelõtt – megjelent Siófokon azzal, hogy szeretnének ott valamit kiépíteni, a képviselõk egy része habozott. Mára viszont bizonyossá vált, hogy helyesen döntöttek, amikor megkötötték a szerzõdést. Komoly vonzerõ jött létre, ami meghatározó színfoltja lett a városnak, sõt a régiónak is! Itt nem esett vissza az idegenforgalom és ez az egykori Beach House hatása is.

fabricius gábor Gondolkodtak, miben lehet ez több, mint egyszerû szórakozóhely – mondta el Fabricius Gábor. A klubkultúrában az angoloknak több száz éves hagyományai vannak. Érdemes megtanulni tõlük, hogyan lehet – minõségi kultúra köré építve – az élet pozitív oldalát nézni. Itt az emberek nyitottabbak, barátságosabbak lehetnek egymással. Ha ezt a mintát a klub jól követi, még társadalomformáló is lehet.

Ami a programokat illeti, példátlanul gazdag kínálattal áll elõ a Coke Club. Szerdánként különleges koncertekkel jelentkeznek a legkiválóbb hazai zenekarok, olyan exkluzív produkcióval, amit idén sehol máshol nem láthatunk tõlük. A nyitónapon a Freestylers nevû világhírû brit csapat lépett fel, majd Pete Jordan DJ pörgette a lemezeket. Az augusztus 20-i zárónapon a Morcheeba koncertjének örülhetnek a rajongók. Csütörtökönként nagyszabású színházi és táncprodukciókat nézhetünk a parton, de még a kortárs balett is helyet kap a színpadon. Vasárnaptól keddig pedig kultfilmek peregnek majd, visszaidézve a Balaton-parti kertmozizás hangulatát. Tarantinótól Tímár Péterig, a gengszterfilmtõl (Casino) a mûvészfilmig (Amélie csodálatos élete) a legjobbak közül válogathatnak a filmbarátok. A hétvége természetesen a bulié: a legjobb hazai és külföldi DJ-k adják majd egymásnak a korongot. Már délelõtt hangulatos zene szól majd, az éjszakai pörgés pedig hajnali 3-kor ér csak véget. Aki sportolni szeretne, az sem hiába érkezik a Coke Clubba, sõt! Itt épült meg Magyarország talán legprofibb lábtenisz pályája, bárki kipróbálhatja a petanque-ot, van kosárlabda-palánk is, és természetesen a strandröplabda pálya sem maradhat el.

novák péter Ez a hely emel – állítja Novák Péter. A mai fiatalok már egészen mások, nyitottabbak. Nem szeretnek sémákban gondolkodni, ezért itt segítséget is adnak majd számukra. Várják zenei tehetségek jelentkezését, mindazokat, akik egy gondolatot szeretnének érvényre juttatni. Jöhet bárki. Noha a hely elnevezése klub, nincs klubtagság. Minden rendezvény ingyenesen látogatható, csak a – meglepõen baráti árú – strandbelépõt kell megfizetni.

A rendezõk elmondták még, hogy a Coca-Cola Magyarország részt kíván venni a Balaton turisztikai fejlesztésében. A Coke Club létrejötte ennek fontos eleme, hiszen egy ilyen színvonalú hely nyilvánvalóan további látogatókat vonz Siófokra, ami az egész tó körüli turizmusra kedvezõen hat. Azzal, hogy a cég belépett a Siófoki Fürdõegylet – Turisztikai Egyesületbe, aktívan részt vesz a város és környéke turizmus-fejlesztési koncepciójának kidolgozásában. Maga az egylet is átalakult. Helyet kaptak benne az idegenforgalommal, vendéglátással foglalkozó helyi vállalkozók. Munkájukat a város azzal támogatja, hogy az összegyûjtött egyleti tagdíjjal azonos összeget maga is befizet. Ha pedig az egylet olyan fejlesztésbe kezd, ami a város céljaival is egyezik, a megvalósítás költségének felét adják hozzá.

coke club siófok Akárcsak tíz évvel ezelõtt tehát, most is egyedit alkotott a Coca-Cola Magyarország. Akkor sikerült fogalommá tenni egy Balaton-parti szórakozóhelyet, a mostani feladat egy merõben új kép megfestése – gyakorlatilag ugyanarra a vászonra. ?Nyári kampányunk egyébként is a zene körül forog", mondta Halász Katalin. ?De ami ennél is fontosabb: ez a hely lehetõséget teremt arra, hogy megmutassuk, mit jelent az élet Coke oldalán élni. A Coke Club ezzel kapcsolatban fogalmaz meg kérdéseket és ad válaszokat. Légy nyitott. Érdeklõdj. Beszélgess. Hallgass sok zenét. Ne sajnálj magadtól semmit, de másoktól sem. Kérdezz. És ne hagyd, hogy felszólító mondatok határozzák meg, hogyan kellene élned."

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.