2022.november.28. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Megértés, elfogadás

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/58195"><img class="image image-preview" src="/files/images/Hebron-1.preview.jpg" border="0" width="143" height="86" /></a></span> A világon elsőként Budapesten rendezik meg a „Hebron Rózsája" szépségversenyt. A szervezők ezúttal - a szépségen túl - a különlegeset, az egyedit, a másság tiszteletét keresik.

hebron 1.preview A világon elsőként Budapesten rendezik meg a „Hebron Rózsája" szépségversenyt. A szervezők ezúttal – a szépségen túl – a különlegeset, az egyedit, a másság tiszteletét keresik.

hebron 1.preview A világon elsőként Budapesten rendezik meg a „Hebron Rózsája" szépségversenyt. A szervezők ezúttal – a szépségen túl – a különlegeset, az egyedit, a másság tiszteletét keresik.

hibiszkusz.thumbnail Hebron a mesés Kelet egyik legősibb városa. Számos mese, történet, bibliai esemény, csoda otthona. Itt találkozik az európai kultúrkör a titkokkal teli keleti világ 1001 éjszakába illő csillogásával. Ebben a fantasztikus világban, az égető napfényben, a borzongatóan hideg éjszakák leple alatt egy csodálatos virág hirdeti a soha el nem múló szépség örökkévalóságát. Ez a piciny kis virág méltán vált az igazi szépség szimbólumává. Ma hibiszkusznak, a helyi népnyelv viszont Hebron Rózsájának nevezi és később így hívták azokat a lányokat is, akik olyan szépek voltak, hogy a nép ámulatát is kivívták. Az emberek ma is szeretettel, csodálattal tekintenek rájuk.

radi.thumbnail Napjainkban a világban lépten-nyomon tapasztaljuk, hogy az emberek nagyon nehezen fogadják el egymást – állapította meg Rádi Angéla, a rendezvény produkciós igazgatója. Állításával sajnos nehéz lenne vitatkozni. Ezért is tűztük zászlónkra – mondta, hogy tolerancia, mert nekünk nem számít, ki milyen vallású, világnézetű, sokkal fontosabb, hogy megértsék egymást. A jelentkezők közül nem azokat a lányokat válogattuk ki, akik a divatszakmának és a 90 – 60 – 90 cm méretelőírásnak megfelelnek, sokkal inkább azokat, akik közül a nyertes majd egy éven keresztül hordozni képes ezt az üzenetet idehaza és külföldön egyaránt. A döntő április 14-én lesz a Symbol étteremben.

lanyok 1.thumbnail Az eredetileg jelentkezett – száznál is többől ma már csak huszonhatan vannak, a döntőbe csak tizenketten jutnak majd a február végi középdöntő után. A Balázsovits Lajos színművész által vezetett, hét tagú zsűri természetesen a közönség véleményére is kíváncsi, a versenyzőket megismerni és rájuk szavazni a www.hebronrozsaja.com oldalon lehet. A szervezők a különlegeset, az egyedit, a másság tiszteletét keresik azt, aki született szépségével, egyediségével kivívja az emberek csodálatát. Ezt pedig a szépség mellett egy sor más adottsággal érheti el a vállalkozó kedvű versenyző, hiszen komoly megmérettetés után nyerheti el a megtisztelő címet. A Hebron Rózsájának irányt kell mutatnia, bátorítania kell a rászorulókat, támogatnia kell az emberiség jövőjébe vetett hitét erősítő programokat, kezdeményezéseket, hangjával olyan emberekért kell felszólalnia, akik ezt nem tehetnék meg, és a legfontosabb, hogy megmutassa a tolerancia erejét.

lanyok 2.thumbnailA jelöltek, mint a többi szépségversenyen három különböző – a rendezők által adott – öltözetben jelennek meg. Először farmerban és pólóban, utána koktélruhában és végül – természetesen mi másban, mint – fürdőruhában lépnek a zsűri elé. Meg is kell szólalniuk. Beszélniük kell saját magukról és arról, hogy miért neveztek be erre a versenyre. Mi az elképzelésük a toleranciáról. Erről szóló rövid véleményük már most is olvasható a rendezvény honlapján. A szervezők célja, hogy egy idő után nemzetközivé teszik a versenyt, hirdetnek hasonlókat előbb Európában, később majd Amerikában is.

lanyok 3.thumbnail Erre az első versenyre számos területről érkeztek jelentkezők, akik között éppúgy megtalálható az egyetemista, főiskolás, mint a pultos, a gimnazista, a már végzett jogász, gyakorló újságíró, gyermekét nevelő családanya. Közöttük származásukra tekintettel sem tettek különbséget, így a rendezők azt sem kérdezték, ki közülük zsidó, cigány, magyar, német, olasz vagy épp afro-amerikai. Nagyon örültek viszont, hogy sokféle nemzetiséghez tartozó hölgy tisztelte meg őket jelentkezésével. Pedig akkor a pályázók még nem is tudták, hogy igazán érdemes volt megtenni ezt a lépést. A harmadik díj nyertese ugyanis másfél millió forint értékű ajándékban, a második 2,5 millió, az első pedig négymillió forintos ajándékban részesül. Lesz egy közönségdíj is félmillió forint értékben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.