2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: NETszerûen kedvezõbb

6 perc olvasás
  <p style="margin: 0cm 34pt 0pt 2.85pt" class="cikk"><font size="3"><font color="#000000"><font face="Times New Roman"><strong><span><span class="inline left"><a href="/node/153"><img class="image thumbnail" src="/files/images/C45OIP.thumbnail.jpg" border="0" alt="Siemens C450 IP acces point és a kézibeszélõ" title="Siemens C450 IP acces point és a kézibeszélõ" width="100" height="75" /></a> </span> </span></strong><span>Erõsödik a verseny, ismét egy új szolgáltató jelent meg a piacon. Internet segítségével történõ telefonálásra kínál ? állítása szerint ? az eddigieknél kedvezõbb lehetõséget. Ráadásul már a számítógépre sincs mindig szükség hozzá!</span></font></font></font></p><p style="margin: 0cm 34pt 0pt 2.85pt" class="cikk"><font size="3"><font color="#000000"><font face="Times New Roman"><span>

 

siemens c450 ip acces point és a kézibeszélõ  Erõsödik a verseny, ismét egy új szolgáltató jelent meg a piacon. Internet segítségével történõ telefonálásra kínál ? állítása szerint ? az eddigieknél kedvezõbb lehetõséget. Ráadásul már a számítógépre sincs mindig szükség hozzá!

 

siemens c450 ip acces point és a kézibeszélõ  Erõsödik a verseny, ismét egy új szolgáltató jelent meg a piacon. Internet segítségével történõ telefonálásra kínál ? állítása szerint ? az eddigieknél kedvezõbb lehetõséget. Ráadásul már a számítógépre sincs mindig szükség hozzá!

 

 

michael adamikTizenkét kelet európai országban (Ausztria, Bosznia-Herzegovina, Bulgária, Horvátország, Csehország, Görögország, Magyarország, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia) van már jelen az osztrák székhelyû Siemens Home and Office Communication GmbH. Igazgója. Michael Adamik a cégrõl szólva elmondta: az otthoni kommunikációs eszközök tervezésével, gyártásával és terjesztésével foglalkoznak, elsõsorban a vezetékes és vezeték nélküli telefonok, a szélessávú internetes eszközök, illetve a digitális televíziózás vételét szolgáló vevõegységek szerepelnek kínálatukban.

 

 

 

Együttmûködve a Macrogate IPsystems Magyarország Távközlési Kft.-vel, április elejétõl újszerû terméket és egyben szolgáltatást is kezdenek árulni az egyik legnagyobb hazai, mûszaki áruházlánc üzleteiben. Az internetes telefonálás hazai történetében mérföldkõnek számít, hogy az erre alkalmas készüléket és az ezt lehetõvé tévõ szolgáltatást az ügyfelek egyszerûen csak leemelhetik a polcról. Az internetes telefonálás természetesen nem új keletû dolog, ám a szolgáltatás mostanra jutott el olyan szintre, hogy az ügyfeleknek nem kell megtanulniuk, hogyan mûködik. Pontosan ugyanúgy, mint az eddigi vezetékes telefon. Az ügyfél ugyanazon minõség mellett: a megszokott módon telefonál (nincsenek kódok, elõhívók); extra szolgáltatásokat tud igénybe venni és jelentõs megtakarítást érhet el.

 

Mindenféle bonyodalmas eljárás nélkül, az Interneten aktiválható a szolgáltatás, amely igen kedvezõ, akár hat forintos percdíjat (bruttó 5 Ft-tól) garantál a vezetékes és néhány mobilhálózatba. Eltérõen a vezetékes szolgáltatóktól itt csak a hívás célpontja, végzõdtetése határozza meg az árat. Nem kell törõdnünk azzal, hogy honnan telefonálunk, csak az számít, hogy hová. Ha bárhol Internet közelbe kerülünk – vagy telefonkészülékkel, vagy a számítógépen futtatott szoftver segítségével – a megszokott módon és áron kezdeményezhetünk hívásokat.

A Macrogate szolgáltatását kezdetben a Siemens C450IP típusú készülékkel együtt értékesítik a MediaMarkt üzleteiben, 36 990.- forintos csomagáron, melybe húszezer forintnyi ajándék-perc is került. Az igen kedvezõ percdíjakat a felhasználók külön havidíj – és elkötelezettség-mentesen vehetik igénybe, ugyanis az elõre feltöltött összegek száz százalékban lebeszélhetõk. Az ügyfél regisztráció pedig egyszerûen, akár otthon is elvégezhetõ internetes felületen.

schindler péter  A Macrogate magyarországi ügyvezetõ igazgatója, Schindler Péter már többet árult el a részletekbõl. Minden jel arra mutat, hogy az Internet a 21. században olya általánossá válik, mint a 20.-ban az áramellátás. Elõbb-utóbb mindenhol lesz. A szolgáltatás igénybevételéhez mindössze szélessávú Internet-elõfizetésre és megfelelõ telefonkészülékre van szükség, számítógépre csak egyszer. A megvásárolt készülék programját csak egyszer kell telepíteni, utána, telefonáláskor már nem kell a gépet bekapcsolni. A rendszer nélküle is mûködik.

 

A technikai hátteret, a hívások végzõdtetését és a számlázást a szolgáltató oldalán találjuk. A kapcsolás és-számlázás teljesen független a hagyományos szolgáltatóktól, nincs szükség külön infrastruktúrára, de a meglévõ eszközök továbbra is használhatók

A magas színvonalú szolgáltatás az alábbi lehetõségeket kínálja az elõfizetõknek: hívófél azonosítás (mellék is); konferencia hívás, hangposta; kódolással garantált magas biztonság; a legkedvezõbb költségû hívásfelépítés; többféle kiszolgálási lehetõség, (prepaid ügyfelek); Outlook-kal integrálható; online adatlekérés (híváslista, híváshossz, költség, stb); hívás menedzsment (kövess engem, tartsd, visszahívás, stb); Fax, SMS küldés. A külön kis doboz, a bázisállomás a hagyományos telefonhoz és az Internethez is csatlakoztatható.

A készülékünkön egy gomb megnyomásával kiválaszthatjuk: vonalas telefonként vagy az Internettel kívánjuk használni.

A bázisállomáshoz hat kézibeszélõ illeszthetõ, ezek hatósugara épületen belül 30 méter. Amennyiben külön vesszük meg õket, áruk 60 Euró körül lesz.

A bevezetés során a vételárba egy 20.000 Ft-értékû ajándék csomag is tartozik, ami 1000 perc lebeszélhetõséget ad ? csúcsidõn kívül – a T-com hálózatba. A regisztráció az Interneten keresztül a www.macrogate.hu oldalon, a dobozban található kuponon szereplõ kód beírásával történik.

Hálózaton belül a beszélgetések ingyenesek, a különbözõ országokban levõ MACROgate ügyfelek is ingyen beszélhetnek egymással, és egy ingyenes, 06-21 – körzetszámú telefonszámot is kapnak, ami a késõbbiekben ugyanúgy hordozható, mint bármely más telefonszám.

A számlázás és akár a fizetés is online módon mûködik, nem kell postára járni és csekkeket õrizgetni. Mivel nincsenek elõhívó kódok, a szolgáltatás az elõfizetõk számára ugyanúgy mûködik, mint az eddig megszokott vezetékes telefonoknál.

 A rendszer három féle díjcsomagot kínál és itt az árak már elgondolkodtatók. Az alapcsomagot az otthoni használóknak szánják, havidíja nincs. A következõ kettõ havidíját elõre kell fizetni, de száz százalékban lebeszélhetõ. A Classic ára 2900.- Ft, a Premiumé 5900.- elszámolásuk az elsõ kettõnél perc, a harmadiknál másodperc alapú. Ha megnézzük a mobilhálózatokba kimenõ hívások árát, gondolkodóba esünk. Sorrendben a három díjcsomag tulajdonosai T-Mobile-hoz 61.-, 51.-, 39.90-t fizetnek percenként, Pannonhoz 64.-, 54.-, 44.- Ft a percdíj, Vodafonhoz ugyanez 70.-, 58.-, 48.- forint lesz.

Igaz a rendszenek van egy másik elõnye. Ha például külföldre megyünk, olyan országba, ahol a Macrogate elérhetõ (Németország, Dánia, Anglia, Svájc, Szlovákia, Lengyelország, Litvánia, Észtország, Oroszország, Moldávia, Franciaország, USA), nem kell mást tenni, csak berakni a kis készüléket a bõröndbe. Érkezés után rácsatlakozunk egy számítógépre és máris telefonálhatunk a saját tarifánkért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.