2022.december.01. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Sportszerűség, baráti szó

4 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline inline-left"><a href="/node/36476"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Ten-dij.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span></strong> Csakúgy, mint az elmúlt tizenegy évben, az idén is ez a két fogalom jellemzi legjobban a XII. Valentin-napi Páros Teniszversenyt. A Tabáni Tenisz Centerben 2010. február 6-án ismét négy csapat mérkőzik majd a rangos díjakért.</p><p>

 

ten dij.thumbnail Csakúgy, mint az elmúlt tizenegy évben, az idén is ez a két fogalom jellemzi legjobban a XII. Valentin-napi Páros Teniszversenyt. A Tabáni Tenisz Centerben 2010. február 6-án ismét négy csapat mérkőzik majd a rangos díjakért.

 

ten dij.thumbnail Csakúgy, mint az elmúlt tizenegy évben, az idén is ez a két fogalom jellemzi legjobban a XII. Valentin-napi Páros Teniszversenyt. A Tabáni Tenisz Centerben 2010. február 6-án ismét négy csapat mérkőzik majd a rangos díjakért.

kiss a.thumbnail A versenyigazgató ezúttal is Markovits László, a sokszoros magyar teniszbajnok – jelenleg a Vasas Sport club ügyvezető elnöke – lesz, de a soron következő versenyről most Kiss András adott tájékoztatást. Ő is jelen volt, sőt bíráskodott is az összes korábbi Valentin-napi teniszversenyen. A mérkőzések az idén is az eddig kialakult rendszert követik, tehát minden csapat játszik mindenkivel. Az erőviszonyok viszont változni látszanak. A nyolcszoros győztes Újságírók csapata tavaly a negyedik helyre szorult, az első a Sztármendezserek csapata lett. A hozzáértők szerint az idén is „nekik áll a zászló", bár a Művész -Sportoló válogatott is nagyon készül az összecsapásra.

reg 8.thumbnail A verseny főrendezője és ötletgazdája, Regőci Attila, ezzel ugyan nem teljesen értett egyet – szerinte most inkább a Politikusok csapata nyer – azt viszont elismerte: az újságíróknak nagyon keményen kell küzdeni, ha dobogóra akarnak kerülni. Elmondta viszont, hogy tizenkét évvel ezelőtt pont azért találták ki ezt a versenyt, mert romlani látszott a politikai légkör. Sajnálattal kell megállapítani; ma már visszasírjuk az akkori állapotokat! Ezért a verseny állandó mottója maradt a SZERESSÜK EGYMÁST GYEREKEK és néhány órára sikerül is elérni a csatabárdok képletes elásását. A politikusok között például együtt lépnek pályára a kormányoldal és az ellenzék tagjai és a versenynek is két fővédnöke van: Stumpf István és Szilvásy György.

Az is hagyomány már, hogy a verseny után este, a részvevők emelkedett hangulatú gálavacsorán ünneplik a győztest – idén a Gundel étteremben. A választék: hat hideg-, hat meleg étel és ugyancsak hatféle desszert lesz, melyekhez Konyári János válogat a legjobb boraiból.

A Valentin- napi Páros Teniszverseny állandó eseménye a jótékonysági tombola, melynek bevételéből a szervezők az idén is elsősorban az Egészség Hídja Összefogás Egyesületet támogatják. A korábbi években viszont még egyszer sem volt olyan gazdag a nyeremények sora, mint az idén.

toreki.thumbnail A verseny háziasszonya, a tombola és a műsor vezetője Töreki Andrea lesz, akit már számos színházi és televíziós műsorban láthatott a közönség. A Gundelben, a színvonalas zenés-táncos műsorban fellépnek majd a Madách Színház művészei, a Creative Dance Tánccsoport és divatbemutatót tart az alkalmi és estélyi ruháiról híres Orlando Divatház. Ők egy csodálatos estélyi ruhát is felajánlottak a tombolára. Vonzó nyeremény lesz még két görögországi utazás, vagy a Wellness Szépségszalon négy darab 150 ezer forintos ajándékutalványának egyike. Az ország leghíresebb kastélyszállója, a Hertelendy – melynek már saját repülőtere is van – a szerencsés nyertest párjával, két éjszakára látja vendégül.

silye.thumbnail A tombolából befolyt összegből egy roppant érdekesnek ígérkező könyv számára is jut majd támogatás. Az elhatározás már önmagában azért is figyelemre méltó, mert a teniszverseny a fennállása óta először támogat könyvet. Silye Gabriella élelmiszeripari mérnök és sporttáplálkozási tanácsadó „Növeld egészségesen a teljesítményed" című munkája három részből áll. Az elsőben sportolók, olimpikonok szólalnak meg a táplálkozás és a sporteredmények összefüggésében tapasztaltakról. A második rész táplálkozástudományi alapismeretekkel foglalkozik majd, a harmadikban viszont gyakorlati útmutató kap helyet. Segítségével a sportolók – de nem csak ők – maguk állíthatják össze a számukra leginkább megfelelőnek látszó étrendet. A könyv várhatóan augusztus végén, szeptember közepén kerül a boltokba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.