Talán soha sem volt még aktuálisabb a verseny jelszava, mint éppen most, a politikai megosztottság közepén. Ha csak egyetlen napra is, de ki kell, ki lehet mondani: „Szeressük egymást gyerekek!"

 

 Talán soha sem volt még aktuálisabb a verseny jelszava, mint éppen most, a politikai megosztottság közepén. Ha csak egyetlen napra is, de ki kell, ki lehet mondani: „Szeressük egymást gyerekek!"

Amikor évekkel ezelőtt ezt az egészet elkezdtük – emlékezett vissza Regőci Attila, a verseny ötletgazdája és producere – egy, legfeljebb két alkalomra gondoltunk. Azóta kiderült, mindazok, akik a hétköznapokban kérlelhetetlen, kemény ellenfelei, versenytársai, művészi, üzleti riválisai egymásnak, képesek minden ellenérzésüket félretenni. A mottó: „Szeressük egymást gyerekek!" csodát művel. A pályán, teniszütővel a kézben állnak szemben egymással olyanok, akik a parlamenti padsorokban talán a másik meghallgatására sem hajlandóak és a játék végén kezet fogva, együtt mennek egy sört meginni.

 Az értékes díjakért – a hagyományokhoz híven – az idén is négy válogatott csapat lép pályára. A politikusok, a sztármenedzserek, az újságírók és – vegyesen – a színészek, sportolók. Mivel a tizedik alkalomról van szó érdemes egy kis visszatekintést, mérleget csinálni. Összesítve a tíz év eredményeit, az élen – hatszoros győzelemmel – az újságírók állnak, bár sikersorozatuk éppen tavaly tört meg. Őket a kétszer győztes politikusok csapata követi, a gazdasági élet nagyágyúi és a színészek-sportolók mindössze egy-egy tornán tudtak az élre kerülni.

Csősz Boglárka Váltás történt a rendezvény háziasszonyának posztján is. Regőci Barbarát négyhónapos kisfia tartja távol az eseményektől, helyébe Csősz Boglárka lépett. Ő jelentette be, hogy a verseny fővédnöke az idén is Szilvásy György, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat és a kormányzati informatikát felügyelő tárca nélküli miniszter. A politikus válogatottban a kormányoldal és az ellenzék képviselői is jelen lesznek – erre az egy napra félretéve mindazt, ami máskor szétválasztja őket. Ahogy ez már korábban is mindig történt, a pályán és az esti díjkiosztó ünnepségen baráti hangulat uralkodik, hiszen itt a teniszé a főszerep.

Taróczy Balázs többszörös teniszbajnokA versenyigazgató, Taróczy Balázs többszörös teniszbajnok szerint még soha ilyen erős mezőny nem jött össze. Tizennégy miniszter fog teniszütőt a kezébe, közöttük Fazakas Szabolcs, Pintér Sándor, László Csaba, Bárándy Péter, Kiss Elemér. A színészek között ott lesz Kovács Kati, Szikora Róbert, ifj. Rátonyi Róbert, Frenreisz Károly. Az újságíró válogatottat Avar Károly, Aczél Endre, B. Tóth László, Orodán Sándor erősíti majd. Velük játszik majd a nyolcvanhat(!) éves Vándor Kálmán, aki még mindig tiszteletre méltóan teniszezik. A versenyzők a hagyományos szetteket játsszák, a küzdelemnek ebben az évben a Tabáni Tenisz Center ad otthont.

 A verseny non-profit jellegű. Hagyomány már, hogy az esti eredményhirdetéssel egybekötött Valentin-napi Díjkiosztó Gála során értékes tombola nyereményeket sorsolnak ki. Az idén ezt még borárverés is élénkíti. A befolyó összegből már évek óta az Egészség Hídja Összefogást, Az Egészségért a Mellrák Ellen egyesületet támogatják. Az egyesület legfőbb célja az emlőrákos megbetegedések halálozási arányának csökkentése és a korai felismerés minden eszközzel való elősegítése. A vacsorára a nemrég megnyílt Symbol Budapest étterem termeiben kerül majd sor.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük