Egyelőre több mint 20 résztvevővel indul a Zöld Iroda Verseny a KÖVET szervezésében, melynek célja, hogy környezet- és emberbarát irodai működés kialakítására ösztönözze a vállalatokat és az önkormányzatokat.

  Egyelőre több mint 20 résztvevővel indul a Zöld Iroda Verseny a KÖVET szervezésében, melynek célja, hogy környezet- és emberbarát irodai működés kialakítására ösztönözze a vállalatokat és az önkormányzatokat.

A Zöld Iroda Versenybe bekapcsolódó szervezeteknek két hónap áll rendelkezésükre, hogy irodájukat környezeti szempontok szerint alakítsák át. A verseny kezdetén a KÖVET szakértői félnapos műhelymunka keretében segítenek eligazodni a Zöld Iroda alapismereteiben, és ötleteket adnak a környezetbarát megoldások bevezetéséhez. A nagyvállalatok között olyan indulók vannak, mint a Coca-Cola Beverages, a KPMG, az Alcoa-Köfém, a Chinoin és a Fővárosi Vízművek, kisvállalati kategóriában többek között a Kinnarps Hungary, a Clarity Consulting és a Braun&Partners Network. „Közép-Európa vezető CSR stratégiai tanácsadójaként különösen fontos számunkra, hogy saját működésünkkel is jó példát mutassunk ügyfeleinknek és partnereinknek. Célunk a folyamatos fejlődés a környezeti tudatosság terén is, ehhez szolgáltat kitűnő alkalmat a Zöld Iroda Verseny. A verseny jó lehetőség arra is, hogy saját munkatársaink ötletein túl a KÖVET szakértelmét és tapasztalatait is hasznosíthassuk"- mondta Radácsi László, a B&P CSR management ügyvezető partnere.

Az irodazöldítésbe egy hazai média is bekapcsolódott. „Azért csatlakoztunk a Zöld Iroda Versenyhez, hogy ne csak műsorainkban beszéljünk a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás fontosságáról, de vállalatként magunk is tegyünk a környezetért" – mondta Tóth Gábor, a Gazdasági Rádió kereskedelmi igazgatója. Dombóvár Város Önkormányzata szintén részt vesz a versenyen. Szabó Loránd polgármester hangsúlyozta, hogy a természeti értékek védelmére és a környezetvédelemre kiemelt figyelmet fordít a település. A Zöld Iroda Versenyt az aktív cselekvés és a szemléletformálás eszközének tartja, amely illeszkedik a város stratégiájába. A „2008 Zöld Irodája" díjat a tavasszal megrendezésre kerülő Zöld Iroda Kiállításon vehetik át a győztesek. A szervezők a kiállításon és a program honlapján, a megújult http://www.zoldiroda.hu/ portálon is lehetőséget biztosítanak a legjobb intézkedések bemutatására. A Zöld Iroda Programot a KÖVET szakértői dolgozták ki 1999-ben, azóta számos irodában segítették a program sikeres bevezetését.

A Zöld Iroda Verseny médiatámogatója a Piac és Profit magazin, Ma és Holnap folyóirat, az [origo] vállalkozói negyed, a Facility management szaklap és a Gazdasági Rádió.

A Zöld Iroda Verseny, Zöld Iroda Díjjal Versenyiroda:

KÖVET-INEM Hungária

Tóth-Baltási Péter és Vályi Zsuzsa

Email cím: toth-baltasi@kovet.hu, valyi@kovet.hu

Tel. : 06/1/473-2290

 

A Környezettudatos Vállalatirányítási Egyesület (KÖVET) kiemelkedően közhasznú, nem nyereségorientált szervezet 1995-ben alakult, azzal a céllal, hogy a vállalatok körében lehetővé tegye a környezettudatos vállalatirányítás terén szerzett tapasztalatok cseréjét. Az Egyesület a „Change the World!" díjjal kitüntetett International Network for Environmental Management (INEM) magyarországi tagszervezete és a brüsszeli székhelyű CSR Europe tagja, amely a vállalatok társadalmi felelősségvállalását (CSR) terjesztő legnagyobb üzleti hálózat.

Hosszú távú célja a szervezetek fenntarthatóvá válásának segítése, így a jövőben a környezetvédelem mellett nagyobb hangsúlyt fektet a cégek társadalmi és helyi gazdasági felelősségére is. Az Egyesület életében több mint 80 különböző méretű és ágazatban tevékenykedő cég, valamint 23 társult tagszervezet (egyetemek, állami intézmények) vesz részt. A KÖVET főtitkára Tóth Gergely, elnöke Vagdalt László, az AUDI környezeti vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük