2023.február.02. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Vannak még értékek!

5 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline left"><a href="/node/20848"><img class="image thumbnail" src="/files/images/kar-1.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span></strong> Amint azt a korábbi években már megszokhattuk, az idén is roppant bőséges a Kossuth Kiadó karácsonyi kínálata. Nincs olyan korosztály és nincs olyan érdeklődési kör, mely számára ne találnánk meg a tökéletes ajándékot - és nem is kell túl sokáig válogatni!</p><p>

 

kar 1.thumbnail Amint azt a korábbi években már megszokhattuk, az idén is roppant bőséges a Kossuth Kiadó karácsonyi kínálata. Nincs olyan korosztály és nincs olyan érdeklődési kör, mely számára ne találnánk meg a tökéletes ajándékot – és nem is kell túl sokáig válogatni!

 

kar 1.thumbnail Amint azt a korábbi években már megszokhattuk, az idén is roppant bőséges a Kossuth Kiadó karácsonyi kínálata. Nincs olyan korosztály és nincs olyan érdeklődési kör, mely számára ne találnánk meg a tökéletes ajándékot – és nem is kell túl sokáig válogatni!

kocsisa 5.thumbnail Közel ötven könyvet és öt új CD-t jelentetnek meg – mondta el a legújabb kiadványok bemutatóján Kocsis András Sándor, a kiadó elnök-vezérigazgatója. Zűrzavarossá vált a világ körülöttünk, de ebben a rettenetes világban mégis megláthatjuk, hogy vannak még kulturális értékeink! Ezek bemutatása kötelesség és szép feladat is egyben. Még akkor is, ha nem minden esetben jár üzleti nyereséggel. A cég filozófiájának alapja a tágabb értelemben vett ismeretterjesztés. A Kossuth az egyik legnagyobb útikönyv kiadó. Így kaphatott helyet a karácsonyi kínálatban az Útkeresők, melyben híres magyar világutazók, Benyovszky, Baktay, Kőrösi Csoma és társaik kalandos utazásainak történetét olvashatjuk. Időszámításunk előtt 10 000-ből származik az első, sziklába vésett térkép. Ezt is megtaláljuk a „100 térkép, amely megváltoztatta a világot" című kötetben csakúgy, mint a NASA híres képét a kék fölgolyóról.

kocsisa 6.thumbnail Bizonyára sokak kíváncsiságát kelti majd fel az Atlantisz és más elveszett civilizációkról szóló ismertterjesztő album. E gyönyörűen illusztrált kötetben az Atlantisz-kutatás fejlődését tekinthetjük át Platon klasszikus eredetijétől kezdve, a XIX. század bizarr elméletein át egészen a legújabb tudományos felfedezésekig. Akik viszont inkább a történelem regényes oldalai iránt érdeklődnek, azok a Császárok, királyok és királynők életéről szóló munkát fogják választani. Megismerhetik belőle azt a szövevényes hálót, ami az uralkodóházak 155 tagja között szövődött 1600-tól napjainkig. Ne gondoljuk, hogy csak miattuk voltak nagy háborúk! Az ókor nagy csatái (i.e.1285 – i.sz. 451) és A középkor nagy csatái (1000 – 1500) két kötete számos híres európai és közel-keleti csatamezőre kalauzolja el az olvasót. Megtaláljuk bennük a csaták rekonstruált modelljét is. Hiánypótló az a két kötet, mely a gyűjtőknek szerez majd kellemes perceket, órákat. Az Érmék és éremgyűjtés, valamint a Bélyegek és bélyeggyűjtés felöleli a teljes kultúrtörténetet.

kocsisa 7.thumbnail A karácsonyi kínálatból nem maradhatnak ki a gyerekek! Az Adventi naptár csokoládé helyett 24 kis képeskönyvet rejt, mellyel a karácsonyfát is díszíthetjük. Mindegyik egy bájos történetet mesél el állatokról, tündérekről, szeretetre méltó erdei lényekről. A nagyobbak a Mega manga segítségével tanulhatnak képregény-figurákat rajzolni, a fiatalok figyelmét pedig bizonyára a Hyperversum, fantasztikus regény fogja lekötni. Az étel és italkülönlegességeket bemutató sorozat első két kötetén ezüst és arany éldíszítés fut. Ajándéknak is látványos a Koktélok ezüstkönyve és a Csokoládés finomságok aranykönyve. A XX. század elejétől napjainkig ívelő családregényt, a Magyar táncok-at, Anglia egyik legismertebb zenekritikusa írta. A szerzőnek semmi köze Magyarországhoz, de a téma – melyben a szerelem mindent legyőz – valóban magyar. Szexualitás kamaszkorban? Ez a könyv több szempontból is érdekes és máris nagyon sikeres. Szerzője: Maria Castro Espin, Raúl Castro lánya, nyíltan, de az olvasók fiatal korát figyelembe véve beszél a nemiségről.

A Kossuth piacvezető a hangoskönyv kiadásban. Eddig 97 művet jelentettek meg, karácsonyra öt új CD kerül a boltokba.

A kínálat eddig ismertetett könyveit bizonyára sokan fogják megvásárolni. Az így szerzett bevételre támaszkodva vállalkozhat a kiadó arra, hogy nyereséget nem hozó, de más szempontból viszont roppant fontos műveket is megjelentessen. Ráadásul mindjárt magyarul és angol fordításban is! Mindkettő Hapák József fotóművész különleges látásmódját dicséri.

varszegi.thumbnail Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát meggyőződése, hogy Jézusnak és az egyháznak – akkor is, ma is – az emberek a legfőbb kincsei. Ám az egyház egy idő után mecénássá is vált. Ma a műalkotások megőrzése és bemutatása is feladata. Létezik az egyházi javak pápai bizottsága, mely elő is írja ezt a kötelességet, hogy ezek az értékek el ne pusztuljanak. A most megjelent kötet, az Egyházak kincsei Magyarországon, vallásokra való tekintet nélkül mutatja be a nálunk fellelhető kincseket, az ötvösművészet remekeit, textileket, egy-egy jellegzetes képet vagy szobrot – a szertartásokban betöltött szerepük szerint. Az ember keresi a szépet, és a szépség elvezetheti léte forrásához. Ez a könyv alkalmas erre – mondta róla a főapát!

monok1.thumbnailAz Országos Széchenyi Könyvtár főigazgatója, Monok István szerint minden korban más – más módon valósították meg az emberek a céljaikat és ez az értékrendjükben is tükröződik. Egy olyan könyvet kézbe venni, mint a Mátyás Corvinái a nemzet könyvtárában, megér egy elcsendesedést. Egy órán, egy fél órán át lapozgatva elgondolkodhatunk azon; mi hozza létre az értékeket? A Bibliotheca Corviniana a vatikáni könyvtár után a reneszánsz-kori Európa második legnagyobb könyvgyűjteménye volt. Máig fennmaradt kötetei felkerültek az UNESCO Világemlékezet listájára. A most elkészül fotók is művészi alkotások. Megmutatják az egykori művész munkájában azokat a részleteket, amik önmagukban is fontossá tudnak válni.

A Kossuth Könyvklub tagjai az ünnepi katalógusban szereplő valamennyi kötet 25 % kedvezménnyel vásárolhatják meg. Akik pedig 25 000 forint feletti értékben rendelnek, egy műsoros MP3-lejátszót is választhatnak ajándékba.

http://www.kossuth.hu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.